به گزارش سلام نو، خبرآنلاین نوشت: اسماعیل کهرم میگوید: اندازه گوش، بینی یا هر عضو دیگر بدن یک حیوان در نتیجه تکامل و در پاسخ به نیازی طبیعی شکل گرفته است. وقتی این اندازهها زیاد و کم شود در واقع به عملکرد طبیعی حیوان لطمه وارد میکنیم و این نوعی آزار حیوانات است.
قرار گرفتن دو چیز حاشیه ساز در کنار هم باعث شد در روزهایی که هر صبحش با خبرهای کرونایی آغاز میشود، عمل جراحی زیبایی روی حیوانات نیز مورد توجه قرار بگیرد و موجی از اظهار نظرات و تایید و تکذیبها به راه بیفتد. خبر تازهای نبود و موضوعی که چند سال پیش مطرح شده و مسکوت مانده بود، با یک اظهارنظر جدید به صدر اخبار رسید و کاربران شبکههای اجتماعی نیز به طور تقریبا گسترده به آن پرداختند.
جراحی زیبایی روی حیوانات خانگی
به خودی خود خیلیها مخالف نگه داشتن حیوانات خانگی هستند یا لااقل میگویند نگهداری حیواناتی مثل سگ، گربه، خرگوش و ... در آپارتمان نوعی حیوان آزاری است و نهایتا میتوان بعضی حیوانات اهلی شده را در خانههای حیاطدار نگه داشت. خیلیها هم البته مخالف چنین چیزی هستند، نشان به آن نشان که روز به روز به تعداد کسانی که نوعی حیوان خانگی دارند اضافه میشود و این افراد با به اشتراک گذاشتن فیلمها و عکسهایی از این حیوانات نشان میدهند که علاقهای قوی بین آنها و حیواناتشان برقرار شده است. وقتی شاهد نگهداری حیوانات عجیب و غریب مانند مار و کروکدیل در خانهها هستیم، دیگر نمیتوانیم باور کنیم که عشق و علاقهای در بین است. مثل خیلی از رفتارها، محبت به حیوانات نیز دچار انحرافاتی شده و خود را در شیوههایی از مواجهه انسان و حیوان نشان میدهد که باید آن را مصداق حیوان آزاری دانست؛ مصداق حیوان آزاری و البته نمودی از نداشتن سلامت روان. درست مثل کسانی که با اسیر کردن حیوانات وحشی و دور کردن آنها از محیط طبیعی خود، عقده گشایی میکنند، آنهایی که حیوان خانگی را به کلینیک میبرند و در ازای پرداخت مبالغ نسبتا بالا از دامپزشکان میخواهند گوش یا بینی حیوان را جراحی زیبایی کند یا دمش را کوتاه و یا روی تنش تتو نقش کند، حیوان آزار هستند.
اول مرداد امسال بود که کمپین حقوق حیوانات در ایران نسبت به گسترش جراحی زیبایی حیوانات خانگی انتقاد کرد. این کمپین جراحیهای مورد تقاضا را بوتاکس، تتو، جراحی بینی، برش گوش، بریدن دم، کاهش سینه و عمل بیضهها دانست.
چنین اتفاقی در حالی میافتد که به گفته یک کارشناس محیط زیست هر گونه تغییر در اعضای بدن حیوانات، آنها را دچار مشکل میکند.
اسماعیل کهرم به خبرآنلاین میگوید: اندازه گوش، بینی یا هر عضو دیگر بدن یک حیوان در نتیجه تکامل و در پاسخ به نیازی طبیعی شکل گرفته است. وقتی این اندازهها زیاد و کم شود در واقع به عملکرد طبیعی حیوان لطمه وارد میکنیم و این نوعی آزار حیوانات است.
تقریبا برای همه این مسلم است که جراحی زیبایی حیوانات آسیب زدن به آنهاست، اما ظاهرا برای کسانی که مبادرت به چنین کاری میکنند این مهم نیست.
البته بعد از اظهار تاسف کمپین حقوق حیوانات و توئیتهایی که از قضا از طرف برخی دامپزشکان در این زمینه منتشر شد، کسانی هم وارد میدان شدند و موضوع را رد کردند. پیام محبی، رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران گسترش چنین جراحیها و همچنین گرفتن مبالغ کلان بابت این عملها را نادرست دانست و گفت: «یک سری آدم که خودشان متنفر از نگهداری حیوانات هستند میخواهند با این فضاسازی، عرصه را بر دیگرانی که حیوان دوست دارند، تنگ کنند.» گفتههایی که کهرم با آن موافق نیست.
پنهان کردن عقدههای روانی با جراحی زیبایی
برخی آمارها نشان میدهد ایران از نظر جراحیهای زیبایی رتبه بالایی در جهان دارد. بسیاری از روانشناسان تمایل زیاد و مبادرت همیشگی به عملهای زیبایی را ناشی از نداشتن سلامت روان میدانند. به تعبیر ساده آنها میگویند برخی کاستیهای خود را با جراحی پشت سر هم زیبایی، جبران میکنند.
کهرم تلویحا به همین نکته اشاره دارد و میگوید: برخی انگار از بس عمل جراحی زیبایی کردهاند دیگر جایی برای عمل کردن وجود ندارد و حالا رفتهاند سراغ حیوانات و آن را به دست جراحان زیبایی میسپارند. قطعا چنین کاری ناشایست است. در شرایطی که ما مشکلات ویژه داریم و فقر بیداد میکند و برخی نان شب ندارند بخورند، پرداختن به چنین کارهایی عجیب و باعث تاسف است. در واقع از طرفی فعل حیوان آزاری رخ داده و از طرف دیگر شاهد کنشی ضد اجتماعی و مصرف گرایی بیهوده هستیم.
در این بین البته انگشت اتهام به سمت برخی دامپزشکان نیز نشانه رفته است. همواره در پس مد یا رفتارهای عجیبی که رواج پیدا میکند، سودجویانی هستند که به آتش رفتار غلط میدمند و آن را شعله ور میکنند. در گزارشها و اظهارنظراتی که درباره جراحی زیبایی حیوانات خانگی منتشر شد، به این موضوع هم پرداخته شد که در ازای این جراحیها مبالغ کلانی مطالبه میشود. حتی جدولی منتشر شد و در فضای مجازی دست به دست چرخید که در آن تعرفههای اعمال جراحی زیبایی درج شده بود. برای مثال فرم دادن به بینی سگ و گربه ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان، کشیدن پوست سگ و گربه دو تا پنج میلیون تومان، بوتاکس سگ و گربه یک تا ۱.۵ میلیون تومان و جراحی فک سگ و گربه پنج تا ۱۰ میلیون تومان قیمت خورده بود. رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران البته چنین چیزی را رد میکند، اما کهرم بدون اشاره دقیق به تعرفهها میگوید که برخی دامپزشکان برای سود شخصی چنین جراحیهایی را تشویق میکنند و حتی ژورنالهایی دارند که درست مثل ژورنالهای کلینیکهای زیبایی که در آن تصاویر افرادی با بینی و گونه و فک جراحی شده وجود دارد، سگها و گربههای دماغ و گوش عملی را نشان میدهند.
هر چند تایید و تکذیبها زیاد است، اما بررسی موضوع و مقابله با جرم احتمالی کار چندان پیچیده ای نیست. کسی شک ندارد که جراحیهای زیبایی روی حیوانات خانگی نوعی حیوان آزاری است، پس میتوان چنین چیزی را رسما ممنوع و با متخلفان، چه دامپزشک و چه نگهدارنده حیوان، برخورد قانونی کرد، هر چند گرایش به چنین رفتارهای عجیبی باید از منظر جامعه شناسی و روان شناسی هم دقیقا بررسی شود.
نظر شما