به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، "درمان فتوداینامیک"(Photodynamic therapy) میتواند روش خوبی برای مقابله با عفونت ثانویه در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ باشد. پژوهشگران موسسه تحقیقاتی "CEPOF" برزیل، با کمک این روش جدید که نور و مواد شیمیایی را برای از بین بردن ریزارگانیسمهای دستگاه تنفسی ادغام میکند، به عنوان یک درمان مکمل معرفی کردهاند.
"واندرلی باگناتو"(Vanderlei Bagnato)، از پژوهشگران این پروژه گفت: کووید-۱۹ میتواند پیامدهای گوناگونی به همراه داشته باشد و ما باید درمانی برای این پیامدها ارائه دهیم. درمان عفونت اولیه و ثانویه میتواند به شناسایی افرادی که شدت بیماری در آنها بیشتر است و با خطر بیشتری رو به رو میشوند، کمک کند.
ترکیباتی که طی درمان فتوداینامیک مورد استفاده قرار میگیرند، در تعامل با نور، گونهای از اکسیژن موسوم به "سینگلت اکسیژن"(singlet oxygen) تولید میکنند که میتواند ویروسها و باکتریها را با اکسید کردن غشای آنها از بین ببرد.
باگناتو ادامه داد: هنگامی که بیمار این مواد را استنشاق میکند، دارو میتواند با کمک نور خارج از بدن فعال شود تا به پاتوژنهای موجود در دستگاه تنفسی حمله کند.
درمان فتوداینامیک را نمیتوان برای حمله مستقیم به کروناویروس به کار برد زیرا این روش نمیتواند ریزارگانیسمهای مضر جریان خون را از بین ببرد؛ بلکه تنها برای پاکسازی دستگاه تنفس مناسب است. در هر حال، پژوهشگران بر اهمیت ابداع روشهایی تاکید دارند که بر کووید- ۱۹ و عفونتهای دیگری که باکتریها و ویروسها عامل آن هستند، غلبه کند تا بدین ترتیب هم نیازی به روشهای تهاجمی نباشد و هم امکان انتقال بیماری به حداقل برسد.
این پژوهش، در مجله "Photodiagnosis and Photodynamic Therapy" به چاپ رسید.
نظر شما