حتما شما هم در زمان کودکی آدامسهای زیادی قورت داده اید و از والدینتان هشدارهای مختلفی درباره مضرات قورت دادن آدامس شنیده اید. یکی از این هشدارها به باقی ماندن ۷ ساله آدامس در معده اشاره دارد.
جویدن و قورت دادن آدامس
آدامس از مواد طبیعی و مصنوعی (ضمغ آدامس یا رِزین)، نگه دارنده ها، طعم دهندهها و شیرین کنندهها تشکیل شده است. بدن میتواند شیرین کنندهها مثل قند را جذب کند و اگر از آدامسهای قنددار استفاده کنید، میتواند کالری خیلی زیادی وارد بدنتان کند.
آدامس در معده توسط اسید هیدروکلریک هضم و نابود میشود، اما ماده پلاستیکی موجود در آدامس که نوعی پلیمر به نام بوتیل است به طور کاملاً مصنوعی ساخته میشود و دستگاه گوارش بدن انسان قادر به هضم آن نیست و توسط رودهها از بدن دفع میشود.
با قورت دادن آدامس چه میشود؟
وقتی که آدامس را میجویم زبان مولکولهای بزرگ آدامس را توسط آنزیمهای خود میشکند و آنها را تجزیه میکند، اما وقتی به علت عدم تمرکز آدامس را قورت میدهید معده نمیتواند لاستیک موجود در آدامس را هضم کند و پس از گذشت یک یا دو روز آدامس مانند هر ماده خوراکی دیگری همان مسیر همیشگی را طی میکند و از طریق مدفوع از بدن دفع میشود. قورت دادن آدامس در بخشهای داخلی بدن انسدادی را به وجود نمیآورد و باعث به هم چسبیدن اندامهای داخلی شما نمیشود، اما اگر یک آدامس خیلی بزرگ یا چند آدامس کوچک را با هم قورت دهید ممکن است دستگاه گوارش شما را مسدود کند.
خطرات قورت دادن آدامس توسط کودکان
این اتفاق بیشتر در مورد کودکان که اندازه اندامهای آنان کوچکتر است، صدق میکند. در موارد نادری، تکههای بزرگ آدامس بلعیده شده با یبوست در کودکان همراه شده و باعث انسداد گوارش در کودکان میگردد. آدامس مانند خوراکیهای دیگری، چون ماکارونی، گوشت و یا دانههای آجیل هضم و خارج میشود با این تفاوت که کمی سختتر جذب میشود./ بهداشت نیوز
نظر شما