سلام نو – سرویس بین الملل: احتمالا به خیال دونالد ترامپ هم نمیرسید درست ساعاتی پس از اینکه در میان مناظره، ماسک زدن جو بایدن و کمپین انتخاباتی مجازی او را مسخره کرد مجبور شود با توییتی خبر ابتلای خود و بانوی اول آمریکا به کرونا را تایید کند.
آن طور که قبل از اعلام رسمی از سوی کاخ سفید به رسانهها درز کرده بود پیش از ترامپ دستیار او هوپ هیکز به کرونا مبتلا شده، کسی که در مناظره با بایدن و در آخرین سفر انتخاباتی ترامپ به مینهسوتا نیز او را همراهی کرده بود. این اتفاق در حالی میافتد که کارمندان بال غربی کاخ سفید و خبرنگارانی که با ترامپ همراه هستند هر روز تست کرونا میدهند.
هوپ هیکز هرچند در رسانهها شناخته شده نیست اما با وجود ۳۱ سال سن نفوذ زیادی در کاخ سفید و روابط نزدیکی با رئیس جمهور و بانوی اول آمریکا دارد، روابطی که در نهایت برای هر سه نفر دردسر ساز شد.
هرچند ترامپ مدعی است که هیکز در بیشتر موارد ماسک میزده اما برخی منابع گفتهاند که در روزهای اخیر بارها او را بدون ماسک دیدهاند. نکته جالب دیگری که این روزها مورد توجه قرار گرفته این است که هیکز پیش از ورود به کاخ سفید کار سیاسی خاصی نکرده و مانکن و مدل بوده.
ابتلای ترامپ به کرونا؛ فرصت یا تهدید؟
بسیاری از مخالفان ترامپ، به خصوص در فضای مجازی از ابتلای او به کرونا ابراز خرسندی کردند و این طور عنوان کردند که این مسئله باعث آسیب دیدن آرای او در انتخابات میشود، اما آیا واقعا این چنین است؟
ترامپ نماد جدی نگرفتن کرونا است و این جدی نگرفتن در بین پایگاه رای او یک امتیاز است و نه یک نقطه ضعف که حالا باعث نگرانی ترامپ باشد. اگر ترامپ بتواند به سرعت بهبود یابد و در روزهای آخر هم واکسن بزند در قامت یک قهرمان شکست ناپذیر به میدان باز میگردد و هوادارانش را هیجانزدهتر میکند.
از سوی دیگر ابتلای دونالد ترامپ به کرونا میتواند همدلی بخشی از رایهای مردد را به سوی رئیس جمهور مستقری که در حال فداکاری برای آمریکا است برانگیزد.
با این همه اگر کمپینهای انتخاباتی ادامه داشته باشد و متوقف نشود میتوان این رخداد را فرصتی برای بایدن دانست. حضور ترامپ در میان مردم امتیاز بارز او نسبت به کمپین مجازی و به نسبت مختصر بایدن بود. حالا بایدن حتی با وجود رعایت فاصله اجتماعی نیز از ترامپ جلوتر خواهد بود و میتواند در این مدت که حداقل دو هفته است با حضور در برخی ایالتهای کلیدی گوی سبقت را از ترامپ برباید.
اما آیا امکان دارد کمپینهای انتخاباتی متوقف شود؟ در پی تایید ابتلای رئیسجمهور آمریکا و همسرش به کووید۱۹، ستاد انتخابات دونالد ترامپ در بیانیهای اعلام کرده که همه برنامههای انتخاباتی او یا به وقت دیگری موکول و یا بهطور مجازی برگزاری میشود. اگر کمپین ترامپ به طور کامل متوقف شود انتظار میرود بر اساس سنت انتخابات آمریکا، بایدن هم با وجود منفی بودن تست کرونا، کمپین خود را متوقف کند.
این اتفاق با توجه به پیامهای همدلانه جو بایدن و کاملا هریس برای رئیس جمهور و بانوی اول آمریکا، اتفاق بعیدی نیست ولی باید دید کمپین ترامپ چه خواهد کرد.
اگر دونالد ترامپ بمیرد چه خواهد شد؟
مسئله دیگری که مطرح میشود احتمال مرگ دونالد ترامپ است. او هرچند به عنوان رئیس جمهور آمریکا از بهترین امکانات پزشکی بهره میبرد ولی سن و اضافه وزن او دو عاملی است که باعث افزایش خطر کرونا برای او شده است. ترامپ با ۷۴ سال سن در دستهای قرار میگیرد که ۹۰ درصد امکان مرگ بیشتری از دیگران دارند. اما اگر چنین شود چه بر سر پست ریاست جمهوری و انتخابات آمریکا میآید؟
این نکته قابل توجهی است که بدانیم با وجود برخی بیماریها این نخستینبار از زمان ترور رونالد ریگان در ٣٩سال پیش است که سلامت رئیسجمهور آمریکا این چنین جدی در معرض خطر است.
در این شرایط اگر حال ترامپ وخیم شود بر اساس قانون اساسی آمریکا معاون اول رئیس جمهور یعنی مایک پنس تا بهبودی ترامپ کفالت ریاست جمهوری را بر عهده میگیرد. در مورد مشابه جورج بوش پدر زمانی وقتی معاون اول ریگان بود در مدت زمان عمل او برای چند ساعت اداره امور کشور را بر عهده گرفت.
اما اگر دونالد ترامپ بر اثر کرونا بمیرد چه میشود؟ بر اساس قانون اساسی آمریکا اکنون مایک پنس، معاون اول رئیس جمهور نفر اول در خط جانشینی ریاست جمهوری است و بعد از او نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا قرار دارد. این دو به ترتیب میتوانند تا زمان برگزاری انتخابات اداره آمریکا را بر عهده بگیرند.
پرسش دوم اما این است که بر سر نامزد ریاست جمهوری جمهوری خواهان چه خواهد آمد؟ آیا آن جا هم مایک پنس جانشین ترامپ میشود؟ هرچند این احتمال دور از ذهن نیست ولی این اتفاق به صورت خودکار نمیافتد و اعضای ارشد حزب جمهوری خواه باید با رای خود نامزد بعدی حزب را مشخص کنند.
باید توجه کرد که هر اتفاقی بیافتد انتخابات آمریکا برگزار خواهد شد و رئیس جمهور به موقع در کاخ سفید سوگند خواهد خورد، چنان که در تمام سالهای گذشته و در میانه جنگهای داخلی این کشور نیز برگزار شد.
هرچند مرگ ترامپ و حتی تضعیف سلامتی او به شکل جدی دور از ذهن است اما به هر شکل این احتمالات همین حالا هم در بین کاربران مختلف به بحث گذاشته شده است.
باید چند روز صبر کرد تا اخبار جدیتری از شدت بیماری ترامپ، واکنش کمپین او و البته واکنش خود او به گوش برسد تا بتوان تاثیر کرونا بر رئیس جمهوری که کرونا را جدی نمیگرفت مشاهده کرد و دید آیا کرونا میتواند کمکی به شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری بکند یا نه؟
نظر شما