به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، از سال ۱۹۰۱ تا ۲۰۱۹ میلادی، ۱۱۱ جایزه نوبل به ۱۸۴ دانشمند در حوزه شیمی اهدا شده است. سالهای ۱۹۱۶، ۱۹۱۷، ۱۹۱۹، ۱۹۲۴، ۱۹۳۳، ۱۹۴۰، ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲، جایزه نوبل شیمی هیچ برندهای نداشت.
جایزه نوبل شیمی سال ۲۰۱۹ میلادی بطور مشترک به «جان بی گودایناف» دانشمند آلمانی، «استنلی ویتنگهام» دانشمند انگلیسی و «آکیرا یوشینو» محقق ژاپنی به دلیل ابداع باتریهای لیتیوم یونی تعلق گرفت.
این باتری سبک، قابل شارژ و قوی اکنون در همه تجهیزات از تلفنهای همراه گرفته تا انواع لپتاپ و ابزارهای الکترونیکی استفاده میشوند.
این باتری میتواند مقادیر قابل توجهی از انرژی خورشیدی و انرژی بادی را در خود ذخیره کند و امکان ایجاد یک جامعه بدون سوخت فسیلی را فراهم سازد.
باتریهای لیتیوم یونی در سراسر جهان برای تامین انرژی ابزارهای الکترونیکی قابل حملی مورد استفاده قرار میگیرند که برای برقراری ارتباطات، کار، مطالعه، گوشدادن به موسیقی و تحقیقلت علمی استفاده میکنیم.
باتریهای لیتیومی همچنین ابداع خودروهای الکتریکی با برد طولانی و امکان ذخیره انرژی از منابع تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و باد را فراهم کردهاند.
نوبل شیمی ۲۰۱۸ میلادی در دو بخش به فرانسیس آرنولد آمریکایی بابت تکامل هدفمند آنزیمها و نیز به طور مشترک به جرج اسمیت آمریکایی و گرگوری پی وینتر انگلیسی به دلیل نمایش فاژ پپتیدها و آنتی بادیها تعلق گرفت.
زمان معرفی برندگان جایزه نوبل بنا بر اعلام رسمی پایگاه خبری بنیاد نوبل به قرار زیر است:
- برندگان جایزه علوم پزشکی نوبل روز دوشنبه ۵ اکتبر معرفی شدند.
- برندگان جایزه فیزیک نوبل نیز روز سهشنبه ۶ اکتبر معرفی شدند.
- برگزیده جایزه شیمی نوبل نیز امروز چهارشنبه ۷ اکتبر ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه صبح به وقت ساعت تابستانی اروپای مرکزی (CEST) معرفی می شود.
- برنده جایزه ادبیات نوبل پنجشنبه ۸ اکتبر ساعت ۱۳ بعد از ظهر به وقت ساعت تابستانی اروپای مرکزی (CEST)
- برنده جایزه صلح نوبل جمعه ۹ اکتبر ساعت ۱۱ صبح به وقت ساعت تابستانی اروپای مرکزی (CEST)
- برنده جایزه علوم اقتصادی نوبل دوشنبه ۱۲ اکتبر ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه صبح به وقت ساعت تابستانی اروپای مرکزی (CEST
نظر شما