از آن جا که شمارش آرا به رخداد مهم امسال تبدیل شده، کمپین بایدن و ترامپ تیم‌های حقوقی متشکل از هزاران وکیل را برای رقابت در دادگاه‌های مختلف آماده کرده‌اند.

برنده انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در دادگاه مشخص خواهد شد؟

سلام نو – سرویس بینالملل: پاندمی گسترده و کشنده کرونا، اقتصادی که رو به رشد نیست و حتی جدال روز انتخابات تنها مسائل مهم این دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیستند و باید یک مورد دیگر را به این لیست اضافه کرد.

به گزارش سلام نو آن چنان که ریچل بوچینو در نشنال اینترست نوشته است مورد جدید این لیست، نبرد بی‌امان حقوقی بین دونالد ترامپ و جو بایدن است، نبردی که در صورت نزدیک بودن نتایج انتخابات به ویژه در ایالت‌های کلیدی به نظر گریز ناپذیر می‌آید چون دموکرات‌ها دنبال شمرده شدن تمام آرای پستی و جمهوری خواهان دنبال باطل کردن حداکثر آن هستند.

از آن جا که شمارش آرا به رخداد مهم امسال تبدیل شده، کمپین بایدن و ترامپ تیم‌های حقوقی متشکل از هزاران وکیل را برای رقابت در دادگاه‌های مختلف آماده کرده‌اند.

ترامپ در مصاحبه‌ای که درباره مسائل حقوقی انتخابات به ویژه در کارولینای شمالی و پنسیلوانیا داشت تایید کرد که به محض پایان رای گیری، تیم حقوقی کمیپین او به شکل جدی وارد میدان می‌شوند تا آرایی که دیرتر از روز انتخابات می‌رسند از گردونه شمارش این دو ایالت که بسیار کلیدی هستند خارج شوند.

تا همین حالا هم بیش از سیصد پرونده حقوقی در مورد انتخابات آمریکا در سراسر کشور گشوده شده است که بخش اعظم آن در ایالت‌های کلیدی از جمله پنسیلوانیا ، کارولینای شمالی و مینه سوتا است. هر طرف مسئولیت مداخله غیرقانونی در نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را به گردن طرف دیگر می‌اندازد و طرف مقابل را به چالش می‌کشد. بیشتر این چالش‌های قانونی ناشی از افزایش رای گیری پستی و ایمیلی است که به خاطر کرونا به شدت افزایش داشته.

ترامپ گفته که به نظر او مدت زیادی صبر کردن پس از انتخابات منصفانه نیست به ویژه اینکه مدت زیادی قبل از انتخابات فرصت شرکت در انتخابات وجود داشت و رای دهندگان می‌توانستند از یک ماه قبل رای دهند. این اظهارات رئیس جمهور آمریکا بعد از تصمیم دیوان عالی آمریکا در عدم ابطال رای‌های پستی مطرح شد.

در این دوره از انتخابات دموکرات‎ها طرفدار گسترش قوانین رای گیری زودهنگام برای مقابله با عواقب همه‌گیری ویروس کرونا هستند، در حالی که جمهوری‌خواهان معتقدند که طرف مقابل در تلاش است قوانین را سست کند تا پیروزی خود و ورود بایدن به کاخ سفید را تضمین کند.

ترامپ بارها ادعا کرده که رای‌گیری از طریق پست به اندازه رای گیری حضوری قابل اعتماد نیست‌، زیرا احتمال تقلب در رای ‌گیری افزایش می‌یابد. با این حال، طبق گفته چندین کارشناس ، ادعاهای ترامپ تاکنون اثبات نشده چون تاکنون تنها اندکی دخالت در آرا پستی رخ داده و اثبات شده و این شیوه رای‌گیری سخت‌گیری‌های خاص خود را دارد و مطمئن است.

به نوشته نشان اینترنست دیوید الکساندر بیتمن، استاد دانشگاه کورنل دلیل واقعی اینکه ترامپ می خواهد این آرا باطل شود را همان دلیلی دانست که حزب جمهوری خواه بیش از یک دهه است با آن در زمینه فشار به رای دهندگان فعالیت می‌کند: مزیت حزبی برای رقیب. سال‌ها است که وزن دموکرات‌ها در رای گیری غیرحضوری و زودهنگام بیشتر از جمهوری‌خواهان است و آن‌ها مایل به حذف این برتری هستند.

جان آلدریج، استاد علوم سیاسی دانشگاه دوک تایید می‌کند تمام ایالت‌هایی که از رای‌گیری پستی و ایمیلی استفاده گسترده‌ای داشته‌اند تا کنون تقلب قابل توجهی را تجربه نکرده‌اند.

این استاد دانشگاه با اشاره به تجربیات پیشین به وزن بیشتر دموکرات‌ها در رای‌گیری پستی و ایمیلی اشاره می‌کند و می‌گوید: ترامپ می‌خواهد به نوعی این نوع رای گیری را تضعیف کند تا درصد بالاتری از آرا شمارش شده را به دست آورد.

آلدریج می‌گوید که به نظر می رسد که ترامپ دوست دارد این تصور را داشته باشد که در انتخابات شکست خورده و برای همین به بحث تقلب می‌پردازد.

کمپین ترامپ اتحاد "وکلا برای ترامپ" را شکل داده که هدف آن حفاظت از نتایج انتخابات و هشدار به آمریکایی‌ها است. آن‌ها می‌خواهند به آمریکایی‌ها بگویند: ائتلافی با هدف محافظت از نتایج انتخابات. این گروه به آمریکایی ها هشدار می دهد که "دموکرات ها در تلاشند از ویروس کرونا استفاده کنند و از سیستم رای‌گیری پستی و ایمیلی در سطح ملی سو استفاده کنند و تمام اصول امنیتی انتخابات را نابود کنند."

در طرف مقابل کمپین بایدن هم یک "برنامه حفاظت از انتخابات" را راه اندازی کرده که شامل چهره‌هایی چون دادستان کل سابق اریک هولدر و همچنین وکلای برجسته دیگر می‌شود که خود را برای دعوای حقوقی در یک انتخابات نزدیک و رقابتی آماده می‌کند.

در تماس‌هایی که با کمپین بایدن گرفته شده مدیران آن تایید کردند که بودجه تازه‌ای برای بخش حقوقی تخصیص داده شده و تیم‌های حقوقی هم اکنون آماده واکنش به دادخواستهای قریب الوقوع تیم ترامپ به ویژه در ایالت‌های کلیدی و مرزی هستند.

هر چند تا این لحظه نه ترامپ حرفی از پیروزی زود هنگام زده و نه بایدن مدعی پیروزی قطعی شده و شرایط بیش از پیش بینی‌ها آرام است اما آیا چند روز تاخیر در اعلام پیروز انتخابات قابل پذیرش است؟

دیوید الکساندر بیتمن در این رابطه می‌گوید: یک تصور اشتباه وجود دارد که ما در آمریکا همیشه فرد پیروز و رئیس جمهور را در روز انتخابات شناختیم، اما هرگز ، حتی یک بار در تاریخ آمریکا چنین اتفاقی نیافتاده.

وی ادامه می‌دهد: نه تنها همیشه تغییراتی در زمان نهایی کردن نتایج ایالات وجود داشته، که رئیس جمهور جدید هیچ وقت پیش از دیدار کالج‌های انتخاباتی در دسامبر رسمیت نیافته و پیش از آن همه چیز غیررسمی است.

بر اساس آن چه نشنال اینترست نوشته حتی دونالد ترامپ هم به فکر اعلام پیروزی زودهنگام نخواهد بود و آماده جدال احتمالی در دادگاه‌ها می‌شود. به ویژه حالا که تنها راه پیروزی بایدن پیروزی در ایالات مرزی و مهمی مثل پنسیلوانیا است، جدال و جدال‌هایی که می‌تواند برنده نهایی انتخابات را در دادگاه مشخص کند نه سر صندوق رای.

کد خبرنگار: ۹
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***