سلام نو – سرویس فرهنگ و هنر: نه به خاطر رکورد شکنی گینس و نه به خاطر طولانیترین کنسرتهای آنلاین بلکه به خاطر رویکرد متفاوت رحیم شهریاری در دوران کرونا باید او را ستایش کرد و از او گفت، از خوانندهای که سعی کرد به گونهای برنامه اجرا کند که فقیر و غنی به یک اندازه شانس بهره بردن از برنامههای او را داشته باشند.
رحیم شهریاری به مدت چهار ماه هر شب کنسرت لایو اینستاگرام برگزار کرده و آنطور که خودش میگوید تعداد بینندگان او بعد از ۱۲۰ اجرای آنلاین در اینستاگرام از مرز پنجمیلیون بیننده فراتر رفتهاند و این امر او را در آستانه ثبت رکورد «گینس» قرار داده است.
شهریاری به شهروند آنلاین گفته که مشابه این اقدام در کشورهای دیگر رخ داده اما در نهایت خوانندگان برای سی شب کنسرت آنلاین برگزار کردهاند و کسی ۱۲۰ شب این کار را نکرده. به باور شهریاری «گینس» اگر انصاف داشته باشد، این اقدام ثبت خواهد شد و اگر این رویداد در گینس ثبت نشود، تنها به دلیل مسائل سیاسی کشور ما خواهد بود.
اما ارزش کار شهریاری به رکورد گینس یا پنج میلیون مخاطبش نیست، بلکه در تداوم کار او و البته انتخاب بستری است که شانس یک سانی به همه برای تماشای هنرنمایی او میدهد.
کنسرتهای رحیم شهریاری به صورت خانگی و زنده توسط خود او اجرا میشود و شهریاری به جز خوانندگی در این برنامهها قارمان و پیانو هم مینوازد.
کنسرتهای آنلاین رحیم شهریاری هر شب بین ۳ تا ۲۰ هزار بازدید کننده آنلاین دارد که بستر خوبی برای درآمدزایی است، اما شهریاری ظاهرا قصد کسب درآمد از این برنامهها را ندارد و میگوید: قرارم بر این بوده به خاطر مردم کنسرتهایم را رایگان برگزار کنم و نمیخواستم تصور کنند از کسی پول میگیرم تا برایشان برنامه اجرا کنم.
شهریاری البته پیش از این پیشنهاد کنسرت گروه جم را رد کرده بود و در برابر استفاده از کارهایش در سریال قهوه تلخ هم هزینهای درخواست نکرده بود تا نشان دهد مسائل مالی در اولویت نخست تصمیمهای وی قرار ندارند.
کنسرت آنلاین رحیم شهریاری حتما در مقایسه با کنسرت همایون شجریان بزم کوچکتر با مخاطبانی کمتر است، اما امتیازات مهمی نسبت به کنسرت پر زرق و برق همایون شجریان با اسپانسری ایرانسل دارد. کنسرت همایون هرچند ارکستر کاملی داشته با ده دوربین فیلم برداری میشد تا مخاطب لذت کامل را از آن ببرد، اما به خاطر هزینههای بلیط و حق اشتراک ایرانسل برای بسیاری کالایی لوکس حساب میشد. درست مثل کنسرت آنلاین سیروانه خسروی و بلیتهای چند ده هزار توامانی آن که عملا کالایی لوکس برای بخشی اندک از مخاطبان او بود.
شیوه اجرای رحیم شهریاری اما موسیقی را بین تمام مردم میآورد. او چونان خوانندهای دوره گرد کوچه به کوچه بین مردم رفت و موسیقی را به گوشه همه رساند.
اهمیت رویکرد این هنرمند جایی مشخص میشود که بدانیم بسیاری از خانوادهها در ایام کرونا توان مالی اندک خود را هم از دست دادهاند و موسیقی شاد، ساده و بیآلایش رحیم شهریاری از دریچه اینستاگرام احتمالا از معدود سرگرمیهای آنان در چند ماه گذشته است، به خصوص وقتی این مسئله را به یاد بیاوریم که تب و تاب روزهای اول برای مبارزه با کرونا فروکش کرده و از ویدئوهای بامزه آشپزی، اجراهای زنده موسیقی یا چیزهایی از این دست کمتر به چشم میخورد.
رحیم شهریاری در آستانه ۵۰ سالگی و آغاز دهه ششم زندگی خود رویکرد مهمی را در پیش گرفته، رویکردی که ارزش و اثرش بسیار بیش از ثبت در گینس است و در آینده بیشتر به چشم میآید.
نظر شما