به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، ماجرای مرگ دختر ۱۸ ساله الیگودرزی به علت مارگزیدگی طی روزهای گذشته موجب واکنشهای مختلف در افکار عمومی شد؛ موضوعی که توسط مسئولان سازمان اورژانس کشور مورد بررسی قرار گرفت.
خبر فوت دختر ۱۸ ساله به علت مارگزیدگی در مناطق صعب العبور شهرستان الیگودرز و ابهامات پیرامون کم کاری احتمالی در امدادرسانی به وی و کمبود امکانات و خدمات پزشکی در مناطق محروم لرستان، منجر به واکنشهای متعددی در فضای مجازی و در بین افکار عمومی شد.
به دنبال این موضوع، مسئولان سازمان اورژانس کشور برای بررسی دقیق مسئله و شناسایی مقصران احتمالی در جریان سفر به لرستان در جلساتی موضوع مرگ این دختر ۱۸ ساله را بررسی کردند.
ابهاماتی در پرونده مرگ دختر ۱۸ ساله لرستانی به دلیل مارگزیدگی
رضا دهقان پور رئیس بازرسی سازمان اورژانس کشور در حاشیه این جلسات در سخنانی اظهار داشت: به دنبال واقعه تأسف بار فوت یکی از عزیزان شهروند لرستان که طی روزهای گذشته اتفاق افتاد، میطلبید که به عنوان یک وظیفه سازمانی و انسانی در محیط حضور پیدا کنیم و موضوع را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهیم و شواهد و مستندات را بررسی کنیم.
وی با بیان اینکه این موضوع در جلساتی با حضور رئیس دانشگاه لرستان، مسئولان فوریتهای پزشکی دانشگاه و دیگر مسئولان ارزیابی شد، تصریح کرد: لرستان به لحاظ اقلیمی در شرایطی قرار گرفته که کوههای متعدد و مناطق عشایرنشین بسیاری دارد که متأسفانه گاهی اوقات مشکل زیرساختهای مخابراتی و جادههای دسترسی که باید طراحی می شده است موجب میشود یک مقداری در بحث امدادرسانی و خدماترسانی، رعایت زمانهای استاندارد به لحاظ دسترسی فراهم نشود.
رئیس بازرسی سازمان اورژانس کشور با تاکید بر اینکه در رابطه با این اتفاق هیچکدام از عوامل فوریتهای پزشکی چه عوامل فوریتهای پزشکی هوایی و چه زمینی قصور نکردهاند و تمام اقدامات صورت گرفته است، افزود: شرایط جوی اجازه فرود بالگرد را نداده است و دسترسی مخابراتی اتفاق نیفتاده است که متأسفانه با اتلاف زمان و به دلیل اینکه راه مناسب نبوده بعد از رسیدن بیمار به بیمارستان، این فرد فوت میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز در سخنانی با اشاره به اینکه امروز دوستان سازمان اورژانس در لرستان حضور یافتند و به درخواست دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز به استان آمدند، اظهار داشت: با توجه به برخی اظهارات در فضای مجازی و با توجه به بعضی نگرانیها در ارتباط با مرگ این دختر ۱۸ ساله در کوههای مربوط به منطقه «مرگ سر»، چندین جلسه ارزیابی و بررسی مسئله تشکیل شد.
محمدرضا نیکبخت با بیان اینکه ابتدا مکالمات بررسی شد که چه ساعتی اولین تماس تلفنی راجع به بیمار گرفته شده است، تصریح کرد: اولین تماس گرفته شده در خصوص این بیمار ساعت ۱۲:۴۰ دقیقه بوده است، بعد از تماس با توجه به صعب العبور بودن منطقه مجموعه فوریتهای پزشکی متوسل به اعزام بالگرد میشوند.
وی افزود: خلبان اعلام میکند از لحاظ موانع پروازی امکان پرواز را نداشته است، بعداً که شرایط بهتر میشود پرواز انجام میشود اما وقتی انجام میشود آنها به همراه بیمار از آن منطقه جا به جا شدهاند و خلبان نیز چند بار منطقه را دور میزند اما افراد را نمی بیند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه وقتی بیمار به سر جاده میرسد، دو ساعت قبل از آن آمبولانس ۱۱۵ در آن نقطه مستقر و منتظر مصدوم بوده است که وقتی رسیدند بیمار را به بیمارستان منتقل میکنند اما متأسفانه کار از کار گذشته بود، گفت: مهمترین چیزی که به انجام اقدامات امدادرسانی کمک میکند بحث تقویت سیستمهای مخابراتی است؛ امروز در بررسی موضوع مرگ این دختر ۱۸ ساله معلوم شد که افراد بارها میخواستهاند با فوریتهای پزشکی تماس بگیرند اما تلفن قطع میشده و نمیتوانستهاند تماس بگیرند.
نظر شما