به گزارش سلام نو به نقل از اعتماد، دبیر کل یکی از مهمترین احزاب اصلاحطلب وظایف خود را به قائممقامش واگذار کرد. علی شکوریراد طی نامهای خطاب به آذر منصوری از او خواست تا در این شرایط ویژه مسوولیت مدیریت کلان حزب را بر عهده بگیرد.
شکوریراد در نامهای به منصوری نوشت: «از بیماری اخیر بنده و نیاز به شیمی درمانی و پیوند مغز استخوان آگاه هستید. به طور مسلم تا سه ماه آینده درگیر آن خواهم بود. لذا خواهشمندم تمامی وظایف دبیرکل را در این مدت که کنگره سالانه حزب نیز در آن برگزار میشود برعهده بگیرید. بدون تردید با قبول مسوولیت شما خللی در فعالیتهای حزب پدید نخواهد آمد. در این فاصله هرگاه حال مساعد داشته باشم در جلسات مجازی شرکت کرده و به عنوان عضو از مباحث و نظرات استفاده خواهم کرد.»
حزب اتحاد ملت ایران که پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی زمزمههای تشکیل آن به عنوان نسخه تازهای از جبهه مشارکت شنیده میشد، تیرماه ۹۳ از وزارت کشور و کمیسیون ماده ۱۰ احزاب درخواست مجوز کرد و سال بعد از آن، در روزهای پایانی فروردینماه ۹۴ موفق به دریافت این مجوز شد. چند ماه بعد یعنی همزمان با فرا رسیدن مردادماه ۹۴، این حزب تازهتاسیس اولین کنگره خود را برگزار کرد و در جریان برگزاری این کنگره، علی شکوریراد و آذر منصوری برای تصدی مقام دبیرکلی حزب با یکدیگر رقابت کردند و جالب آنکه آرای آنان در دور اول رایگیری مساوی بود و پس از کنارهگیری آذر منصوری و حمایت او از رقیب خود در آن رایگیری درونحزبی، شکوریراد با ۲۳۵ رای به عنوان دبیرکل حزب اتحاد ملت انتخاب شد.
علی شکوریراد پزشک و سیاستمدار اصلاحطلبی است که در انتخابات مجلس ششم در سال ۷۸ توانست به عنوان عضوی از جبهه مشارکت به مجلس راه پیدا کند. او که یکی از حامیان اصلاحطلب میرحسین موسوی در انتخابات ریاستجمهوری ۸۸ بود، در جریان حوادث پس از آن انتخابات پرحاشیه و بحثانگیز بازداشت شد. ۳۰ مهرماه ۸۹ شکوریراد که به دادسرا مراجعه کرده بود، به اتهام امنیتی بازداشت شد و پس از آن جمعی از پزشکان نسبت به بازداشت این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و نماینده سابق مجلس اعتراض کردند. شکوریراد در نهایت اوایل آبانماه همان سال با قرار وثیقه آزاد شد و همان زمان غلامحسین محسنیاژهای، سخنگوی وقت دستگاه قضا گفت که او با وساطت یکی از علمای برجسته قم آزاد شده و بر این اساس، برخی رسانهها مدعی شدند که آزادی شکوریراد به دلیل پادرمیانی آیتالله سیدموسی شبیریزنجانی بوده است. شکوریراد همچنین در جریان انتخابات ریاستجمهوری ۹۲ همچون باقی اصلاحطلبان از حامیان حسن روحانی بود و حزب متبوعش در جریان انتخابات مجلس دوره دهم، شورای شهر دوره پنجم و انتخابات ریاستجمهوری دوره دوازدهم نقش بسزایی ایفا کرد.
اگرچه مساله انتخابات ریاستجمهوری دوره سیزدهم به دلیل سرخوردگیهای سیاسی و اجتماعی بهویژه از سال ۹۸ به اینسو، از سوی اصلاحطلبان با جدیتی مشابه اصولگرایان پیگیری نمیشود اما آنطور که برخی اعضای حزب اتحاد ملت ایران در اظهارنظرهای مطبوعاتی و غیرمطبوعاتی عنوان کردهاند این حزب بنا دارد با رویکردی کاملا اصلاحطلبانه وارد این کارزار سیاسی شود. پیش از این گفته شده بود که چهرههایی چون سیدمحمدرضا خاتمی دبیرکل جبهه مشارکت و نایب رییس مجلس ششم که برادر کوچکتر سیدمحمد خاتمی، رییس دولت اصلاحات نیز هست و همچنین محسن صفاییفراهانی از دیگر نمایندگان مجلس ششم از جمله کاندیداهای محتمل حزب اتحاد هستند.
همچنین نام برخی اصلاحطلبان کمتر شناخته شده در میان گزینهها و فهرست گمانهزنیهای اتحادیها به چشم میخورد. جز این اما به خصوص تا پیش از بروز بیماری شکوریراد گفته میشد که اگر سیدمحمدرضا خاتمی همچون محسن صفاییفراهانی همچنان بر نیامدن پافشاری کند، گزینه محتمل بعدی علی شکوریراد خواهد بود و بر این اساس با فرارسیدن ایام نامنویسی سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری به عنوان نماینده حزب اتحاد و اصلاحطلبان نزدیک به این طیف، راهی ساختمان وزارت کشور در میدان فاطمی تهران میشود تا حزب اتحاد ملت با کاندیدایی حزبی وارد رقابت شود. هر چند همانطور که اصلاحطلبان امید چندانی به تایید صلاحیت گزینههای دست اولشان نداشته و ندارند، احتمال تایید صلاحیت شکوریراد هم اندک بود. با این حال این حزب بنا داشت تا با رویکرد و کاندیدایی اصلاحطلب به معنای واقعی کلمه وارد انتخابات شود.
شکوریراد اما از اواخر آذرماه امسال به بیمارستان سینا منتقل و بستری شد؛ بیمارستانی که البته همزمان محل کار او نیز هست و شکوریراد به عنوان رییس بخش رادیولوژی آن مشغول به کار است. ابتدا گفته شد که او به کرونا مبتلا و به دلیل درگیری شدید ریه به بیمارستان منتقل شده است. پس از گذشت چند روز اما مشخص شد که او به کرونا مبتلا نیست و با تشخیص نوعی سرطان خون در بخش خون بیمارستان شریعتی بستری است. شکوریراد در ادامه در پیامی خطاب به خانواده و دوستانش، گزارشی از بیماری سرطان مغز استخوان که به آن مبتلا شده، ارایه و اعلام کرد که فرآیند شیمیدرمانی را آغاز کرده است. طی فرآیند شیمیدرمانی که دستکم تا ۳ ماه آینده او را درگیر کرده، باعث شد که شکوریراد وظایف دبیرکلی را در آستانه انتخابات مهم ریاستجمهوری ۱۴۰۰ به قائممقام خود واگذار کند تا این تشکل اصلاحطلب بر همان منوال سابق و بدون ایجاد اختلالی به کار خود ادامه دهد.
حضور آذر منصوری در این جایگاه احتمالا تفاوتی ویژه در خطمشی حزب تا انتخابات ایجاد نخواهد کرد، اما به نظر میرسد که شرایط جسمی شکوریراد باعث شود اعضای حزب به دنبال کاندیدای دیگری برای انتخابات ریاستجمهوری باشند. شاید هم در این شرایط نگاه سیدمحمدرضا خاتمی که در مدت اخیر از کاندیداتوری ریاستجمهوری امتناع میکرده و برای پا به این میدان گذاشتن قانع نمیشد، تغییر کند در زمانی که آقای دبیرکل مشغول طی فرآیند درمان است، او وارد کارزار سیاسی مهم انتخابات ۱۴۰۰ شود.
نظر شما