آرانچا گونزالس لایا، وزیر خارجه اسپانیا تاکید کرد تنها این کشور درباره اینکه چه کسی طبق مفاد توافق پسابریگزیت می‌تواند وارد جبل‌الطارق شود، تصمیم‌گیرنده است.

تصمیم نهایی برای ورود به جبل‌الطارق بر عهده اسپانیاست

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، به نوشته روزنامه تلگراف، درست چند ساعت مانده به جدا شدن رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا، توافق اولیه‌ای به دست آمد که به جبل‌الطارق اجازه می‌دهد تا به ناحیه شینگن ملحق شود که ضامن رفت و آمد آزادانه مردم و کالاها به این قلمروی فرامرزی بریتانیا محسوب می‌شود.

اما آرانچا گونزالس لایا، وزیر خارجه اسپانیا در مصاحبه‌ای با روزنامه الپائیس گفت: شینگن قوانین، روندها و دستورالعمل‌هایی دارد که باید آنها را اجرایی کرد و شامل داده‌هایی می‌شود که بر اساس آن، تنها اسپانیا به آنها دسترسی دارد. جبل‌الطارق و انگلیس به آنها دسترسی ندارند.

وی ادامه داد: برای ورود به جبل‌الطارق ملحق شده به ناحیه شینگن، مسئولیت کنترل مرزی در اختیار اسپانیاست. به همین دلیل است که تصمیم نهایی برای ورود افراد به ناحیه شینگن در اختیار اسپانیا قرار دارد.

وی در پاسخ به اینکه آیا این به معنای آن است که اسپانیا تصمیم نهایی را درباره این مساله می‌گیرد که چه کسی می‌تواند وارد منطقه شود، گفت: بله منظورم دقیقا همین است. چون مدیریت کنترل ورود به ناحیه شینگن به اسپانیا تعلق دارد.

وزیر خارجه اسپانیا ادامه داد، حضور اسپانیایی‌ها در جبل الطارق برای انجام حداقل وظایف کنترل شینگن است.

این ادعا با واکنش تند از سوی فابین پیکاردو، سروزیر قلمروی جبل الطارق روبرو شد.

وی در توئیتی نوشت: بر اساس توافق سال جدید میلادی، تنها جبل الطارق است که درباره ورود افراد به این منطقه تصمیم گیری می‌کند و نیروهای اسپانیایی کنترلی بر فرودگاه یا بندر در حال حاضر ندارند. این سرزمین ماست. منظورمان مشخص و واضح نیست؟

پیش از پاندمی کرونا، به صورت تخمین ۲۸ هزار و ۵ تن در روز از مرز عبور می‌کردند که شامل ۱۵ هزار کارمند برون مرزی می‌شد.

جبل الطارق بخشی از اتحادیه گمرکی نیست اما بخشی از بازار واحد محسوب می‌شود.

در حالیکه این توافق به طور اصولی توافق شده است، باید به طور رسمی هم به پیمانی تبدیل شود که ممکن است شش ماه طول بکشد و جبل الطارق دقیقا پس از قطع روابط رسمی انگلیس با اتحادیه اروپا، روابط نزدیکتر با اتحادیه اروپا برقرار کند.

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در پی این توافق در توئیتی استقبال خود را از این توافق سیاسی درباره روابط آینده جبل الطارق با اتحادیه اروپا اعلام کرد و نوشت: انگلیس همیشه کاملا متعهد به حفظ منافع جبل الطارق و حاکمیت انگلیس بوده و خواهد ماند.

بر اساس این توافق، نیروی مرزی اتحادیه اروپا به نام "Frontex" به اسپانیا در کنترل امنیت در فرودگاه و بندر جبل الطارق برای یک دوره انتقال چهار ساله کمک می‌کند.

کد خبرنگار: ۱۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***