به گزارش سلام نو به نقل از مهر، ناصر نبیپور با اشاره به افزایش قیمت تخممرغ به ۴۵ هزار تومان در هر شانه اظهار داشت: مسئولان باید پاسخ بدهند که چرا این اتفاق افتاده است؟
در استان تهران نیز در حالی که ظرفیت ۱۶ میلیونی وجود دارد، مرغداریها با ۲۵ درصد ظرفیت خود کار میکنند
وی با اشاره به اینکه بازار تخممرغ را بحث عرضه و تقاضا تنظیم میکند، گفت: وقتی مرغی نباشد تا تخممرغ تولید کند، عرضه کم میشود و قیمت بالا میرود.
سخنگوی اتحادیه مرغداران میهن با بیان اینکه عرضه تخممرغ کاهش یافته است، افزود: زمانی که قیمت تخممرغ به ۹۵۰۰ تا ۱۲,۰۰۰ تومان رسیده بود، تولیدکنندگان زیان میکردند و درعینحال مجبور بودند نهاده را با قیمتهای گزاف خریداری کنند، مسئولان باید به فکر چنین روزهایی میبودند و تدابیر لازم را اتخاذ میکردند که متأسفانه این کار را انجام ندادند.
در مشهد ۲.۵ میلیون قطعه مرغ تخم گذار به دلیل شرایط نامساعد تولید و عدم دسترسی به نهاده با قیمت مناسب کشتار شده است
نبیپور با اشاره به اینکه بر اساس اطلاعات واصله، در مشهد ۲.۵ میلیون قطعه مرغ تخم گذار به دلیل شرایط نامساعد تولید و عدم دسترسی به نهاده با قیمت مناسب کشتار شده است، گفت: در استان تهران نیز در حالی که ظرفیت ۱۶ میلیونی وجود دارد، مرغداریها با ۲۵ درصد ظرفیت خود کار میکنند که این به دلیل اقتصادی نبودن شرایط تولید است.
وی با بیان اینکه طی ماههای آینده شرایط بدتر هم خواهد شد، افزود: سال گذشته در چنین روزهایی هزینه تولید پولت (جوجه مرغ یک ماهه تا قبل از تخم گذاری) ۵ ماهه برای مرغدار ۳۵ هزار تومان تمام میشد، درحالیکه الان ۷۵ هزار تومان تمام میشود و قیمت جوجه یکروزه تخم گذار به ۱۲ هزار تومان رسیده است. در چنین شرایطی، آیا تولیدکنندگان میتوانند دوام بیاورند؟
سخنگوی اتحادیه مرغداران میهن در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینکه راهکار خروج از شرایط فعلی چیست؟ گفت: مسئولان باید تدابیر جدی بیاندیشند؛ ضمن اینکه سهمیه تولیدکنندگان در سامانه بازارگاه هر ماه کمتر از ماه قبل میشود که باید به این مسئله هم رسیدگی شود.
نبیپور با اشاره به اینکه رانندگان کامیون نیز علاوه بر افزایش کرایههای حمل، از مرغداران لطف وجه «پشت بارنامه» میکنند، اضافه کرد: حتی رانندگان به مرغداران زور میگویند؛ تعزیرات هم با اسلحه به مرغداریها، حمله و آنها را جریمه و تولیدشان را مصادره میکند. تمامی این موارد باعث شده تولیدکنندگان تحت فشار زیادی قرار بگیرند و انگیزهای برای تولید نداشته باشند.
نظر شما