به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران، مجتبی خالدی؛ در برنامه تلویزیونی با بیان اینکه در چند سال گذشته شاهد کاهش آمار مصدومان ناشی از حوادث مربوط به شب چهارشنبه آخر سال بودیم اما از ابتدای اسفند امسال شاهد افزایش فزایندهای در تعداد مصدومان چهارشنبه آخر سال هستیم، اظهار کرد: سال گذشته تا این موقع ۷۷ مصدوم درباره حوادث مربوط به چهارشنبه آخر سال داشتیم اما اکنون تعداد مصدومان به ۲۳۰ نفر افزایش پیدا کرده که نزدیک به ۶۲ نفر آسیب چشمی دیدند.
سخنگوی اورژانس کشور افزود: به طور مثال روز گذشته پسری چهارساله حین بازی با فشفشه دچار آسیب شد، جرقههای فشفشه به چشم وی آسیب زد و ما مجبور شدیم خدمات فوق تخصصی برای درمان وی انجام دهیم.
این مقام مسئول با اشاره به فوت سه نفر در حوادث مربوط به چهارشنبه آخر سال ۹۹، گفت: دو نفر از این افراد ۳۰ و ۳۱ ساله و آقا بودند که در شهر بانه فوت کردند؛ دقیقاً با مخاطرات موادمحترقه آشنا بودند و سن پایینی نداشتند همچنین امروز نیز دختری ۶ ساله در شهر تبریز بر اساس استفاده از موادمحترقه فوت کرد و پدر وی (آقای ۴۰ ساله) و خواهر وی (پنج ساله) نیز در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
خالدی با بیان اینکه ۱۴۸ نفر از این ۲۳۰ مصدوم حوادث مربوط به ایام شب چهارشنبه آخر سال رنج سنی بین ۶ تا ۱۸ سال دارند، تصریح کرد: به راحتی میتوانیم با توجه بیشتر به فرزندان از این حوادث جلوگیری کنیم.
سخنگوی اورژانس کشور بیان کرد: ۱۴ درصد افرادی که تاکنون دچار آسیب شدند عابرپیاده بودند یعنی از موادمحترقه استفاده نمیکردند، از این افراد میخواهیم از مسیرهای اصلی تردد کنند و در روز سهشنبه زودتر از محل کار خود خارج شده و پیش از تاریکی هوا به منزل بروند.
وی افزود: خانوادهها نقش کلیدی دارند؛ اگر احساس کردند در مناطقی در اطراف منزل مسکونی خود موادمحترقه به فروش میرسد مراتب را به پلیس اطلاع دهند.
خالدی گفت: هموطنان در صورت مشاهده مصدوم حوادث چهارشنبه آخر سال از اقدامات خودسرانه خودداری کرده و به سرعت با ۱۱۵ تماس بگیرند.
به گفته سخنگوی اورژانس کشور، ۲۷ درصد آسیبهای وارده در حوادث مربوط به شب چهارشنبه آخر سال آسیبهای چشمی است.
وی خاطرنشان کرد: در صورت آسیب دیدن چشم، باید بدون هیچگونه دستکاری، یک لیوان کاغذی روی آن قرار گیرد همچنین چشمی که آسیب ندیده نیز باید پانسمان شود زیرا حرکت چشم سالم باعث حرکت چشم آسیبدیده میشود.
دکتر مصطفی دهمردهای؛ رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری نیز در این برنامه با تأکید بر اینکه متأسفانه سوختگیهای مربوط به حوادث ایام چهارشنبه آخر سال، خیلی سخت به دلیل ماهیت انفجار به درمان جواب میدهد و شامل سوختگیهای دست، قطع انگشتان، صدمات چشمی، گوشی و ضایعات شدید بر روی دستها و صورت است، گفت: امسال گمان میکردیم سوختگیها کمتر دیده شود اما تاکنون ۱۲ سوختگی ناشی از انفجار موادمحترقه داشیتم که هشت مورد سرپایی درمان شدند اما چهار نفر هنوز در بیمارستان بستری هستند.
وی یادآور شد: درمان سوختگی در تمام دنیا، درمان گرانی است، با توجه به بالارفتن قیمت ارز، هر درصد سوختگی بین چهار تا ۶ میلیون تومان برای دولت هزینه بر میدارد که اگر بیمار نیز ۶ درصد این هزینه را بپردازند، هزینه زیادی متحمل میشود، تقریبا بیمارانی که دچار سوختگی شدند و در مرحله حاد قرار دارند به صورت رایگان درمان میشود اما هر پماد ۵۰ گرمی برای درمان سوختگی بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان هزینه دارد.
به گفته دهمردهای، بدشکلی، بدفرمی و جوشهای ایجاد شده بر اثر سوختگی ناشی از موادمحترقه و منفجره معمولاً روی صورت و بدن میماند و تا آخر عمر گریبانگیر فرد حادثهدیده است.
رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری بیان کرد: از شب چهارشنبه آخر سال گذشته تاکنون هنوز بیماری داریم که به علت سوختگی برای درمان مراجعه میکند.
نظر شما