به گزارش سلام نو به نقل از خبرآنلاین، محمدباقر نوبخت، معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور طی یک گفتگوی زنده مجازی در خصوص آخرین گزارش خود از اقدامات صورت گرفته گفت: یکی از مسائل مهم ما در ماههای گذشته، لایحه دائمی شدن متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و تأمین اجتماعی بوده است. پس از آنکه با تعدادی از نمایندگان تشکلهای فرهنگی و افراد بازنشسته هم اندیشی صورت گرفت، این امر ابتدا در خصوص بازنشستگان لشکری و کشوری و سپس برای تأمین اجتماعی از سازمان برنامه بودجه به دولت اعلام شد. این لایحه در دولت تصویب و با وجود موانعی، به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.
وی ادامه داد: همچنین ما پیش بینی کردهایم که اگر صندوقهای بازنشستگی دیگری هم علاقه مند باشند، میتوانند از این قواعد برخوردار شوند. بنابراین لایحه مذکور در حال حاضر در مجلس است و انتظار ما این است که نمایندگان عزیز این لایحه را که تمام مراحل قانونی خود را طی کرده است، به سرانجام برسانند.
نوبخت افزود: البته زمانی که یک لایحه از دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم میشود، شورای نگهبان به دنبال تأیید بار مالی آن نیست. زیرا قطعاً منابع مالی آن تأمین شده است و در اصل طرحهای خود مجلس نیازمند بررسی منابع مالی هستند. بنده میتوانم بگویم درحالی دوره خدمت خود را به پایان می بریم ک این مطالبه بازنشستگان پیگیری و به مجلس تقدیم شده است. البته از نظر ما نیازی به این لایحه نبود. کما اینکه در استعلام صندوق بازنشستگی کشوری از سازمان برنامه و بودجه هم اعلام کردیم که اجرای این برنامه باید به شکل مستمر ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: لایحه نظام رتبه بندی معلمان نیز موضوع مهم دیگری است. از سال ۹۹ ابتدا در سازمان برنامه و بودجه و سپس در آموزش پرورش پیش نویس پیش نویس این لایحه تنطیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است. لایحه نظام رتبه بندی معلمان نیز از دولت به مجلس شورای اسلامی فرستاده شد. لیکن تغییراتی در مجلس رخ داد و از ما راجع به منابع احتمالی این لایحه سوال شد. ما نیز پاسخ کتبی آن را به مجلس تقدیم و تصریح کردیم که منابع مالی آن تأمین شده است.
نوبخت در ادامه بیان کرد: در خصوص پاداش بازنشستگی سال ۹۹ نیز ما تخصیص آن را در تاریخ سوم مرداد ماه سال جاری به خزانه ابلاغ کردیم و همه دستگاهها باید اسامی افراد مشمول را به عنوان خزانه اعلام میکردند تا روال آن انجام شود. بنابراین آنچه که سازمان برنامه و بودجه مکلف بود که قبل از رفتن انجام دهد، صورت گرفته است. همچنین طی جلساتی که با مجلس شورای اسلامی برگزار کردیم، مقرر شد دو کمیسیون دیگر هم برای پیگیری این موضوع به کمیسیون آموزش عالی بپیوندند.
رییس سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: در خصوص فرهنگیان، در همین زمان بحث فوق العاده ویژه فرهنگیان هم مطرح بود که مقرر شد با توجه به ظرفیتهای قانونی، از ۲۱ تا ۲۷ به تناسب سنوات معلمها پیگیری بکنیم. سازمان برنامه و بودجه نامه آن را هم به اموزش و پرورش تقدیم کرد. بند ۵ تبصره ۱۱ تصریح میکند که هر تغییر و اصلاح مبانی حقوق با مجور کتبی برنامه و بودجه قابل اجرا است. در این خصوص با برخی از دستگاههای نظارتی نیز مذاکراتی صورت گرفته است. لذا از سوی برنامه و بودجه اعلام شد که این کار قانونی است و باید انجام بشود. بنابراین در خصوص فرهنگیان هم لایحه مذکور در مجلس درحال بررسی است و هم موضوع فوق العاده ویژه را به وزارت آموزش پروش اعلام کردهایم.
وی در خصوص اجرای همسان سازی حقوق اعضای هیات علمی دانشکاه علوم وعلوم پزشکی نیز خاطر نشان کرد: ما از اول فرودین سال جاری این امر را اجرایی کردیم اما به دلیل وجود شبهاتی در متن، کش و قوسی هایی به وجود آمد. با مجلس شورای اسلامی هماهنگی خوبی صورت گرفت و ابلاغ شد که پژوهشگاهها هم میتوانند از این ویژگی استفاده کند. همچنین تصریح شد منظور از دانشگاه وابسته به وزارت علوم منظور ضوابط علمی و قوائد تابع وزارت علوم است. لذا اکنون باید هیاتهای امنا طبق ماده یک قانون احکام دائمی آن را تصویب کنند تا آنها هم بتوانند از همسانسازی حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه خود استفاده کنند.
نوبخت با اشاره به تفاوت معنایی در عبارات کادر درمان و کادر سلامت افزود: در جلسهای ک با نمایندگان تشکلهای وزارت بهداشت برگزار کردیم، بیان شد که زمانی که میگوئیم کادر درمان، گویی منظور فقط پرستار است اما افراد دیگری نیز در محیط بیمارستان فعالیتت میکنند بنابراین عبارت کادر سلامت جامعتر و مناسبتر است.
وی ادامه داد: ما نامهای را به دبیرخانه ستاد مبارزه با کرونا ارسال کرده و درخواست عزیزان را بنا به اهمیت شرایط کادر درمان بیان کردیم. همه مطالبات کادر درمان اعم از شرایط فوق العاده خاص، قرارداد کار معین و همچنین معافیتهای مالیاتی تنظیم شده و اکنون در دبیرخانه ستاد کرونا درحال بررسی است.
معاون رییس جمهور با اشاره به اجرای قانون تسری در زندانها و سازمان دامپزشکی نیز بیان کرد: خوشبختانه سازمان زندانها این قانون را جرایی کرده است و در خصوص سازمان دامپزشکی هم مواردی که تأمین مالی ان به سازمان برنامه و بودجه مرتبط بود، اقدامات لازم را انجام دادهایم. بنابراین آنچه که سازمان برنامه و بودجه در خصوص امور مالی وظیفه داشت اجرایی شد.
وی ادامه داد: جلسه مهمی نیز با اتش نشانان برگزار و مطالبات آنها در حال پیگیری است. و موضوع اخر ما در خصوص اجرای قانون حمایت از معلولان عزیز است. با عنایت به اینکه منابع تخصیص گرفته ۱۷۰۰ میلیارد به ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و ان شاالله اقدامات حمایتی در مورد این قشر ادامه خواهد یافت.
محمد باقر نوبخت در پایان سخنان خود خطاب به مردم گفت: باید بدانید که تمام توقعات شما با پول حل میشود. حتماً مردم به فکر حقیر هم بودند که منابع ما با توجه به تحریم به کمتر از چند میلیارد رسیده است. عزیزانی که در دولت بعد در این جایگاه قرار خواهند گرفت کارشناستر و قویتر خواهندبود. برای اینکه پرداختیهای مردم اجرا شود، این هنر ما بود که با توکل خدابه گونهای عمل کردیم که بتوانیم رضایت شما را جلب کنیم.
نظر شما