به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ما در بحث شهریه دو دسته دانشجویان قدیمی و دانشجویان جدید داریم گفت: ۴۰درصد شهریه ثابت دانشجویان سالهای قبل که همچنان ثابت باقی میماند. در مورد این دانشجویان فقط روی ۶۰درصد شهریه آنها افزایش خواهیم داشت که آن هم در مجموع ۱۵درصد تا کمتر از ۲۰درصد خواهد بود. برای دانشجویان جدید هم هنوز جلسه هیات امنا مرکزی تشکیل نشده ولی افزایش شهریه این دانشجویان نیز بین ۲۰ تا ۲۵درصد (سقف تعیین شده توسط وزارت علوم) خواهد بود. در کل افزایش شهریه را با مراعات انجام میدهیم.
محمدمهدی طهرانچی در نشست خبری که امروز به مناسبت روز خبرنگار و به صورت مجازی برگزار شد، در مورد موضوع افزایش شهریه در دانشگاه آزاد اسلامی در ترم آتی اظهار کرد: در پایان دولت دوازدهم اتفاقاتی بدون پشتوانه قانونی افتاد که نظام آموزش عالی را با چالش جدی مواجه کرد. همچنین طی سه سال گذشته تورم بالای ۲۵ درصد مردم را با مشکل مواجه کرده و کارکنان مجموعه دانشگاه آزاد نباید احساس تفاوت چندان زیادی با نظام دولتی داشته باشند.
وی در این رابطه ادامه داد: سبد خانوارها در تورم اخیر به شدت درگیر شده و خانواده ها توان پذیرش افزایش بالای شهریه را ندارند. در افزایش شهریه نیز ملاک ما سهم مجاز اعلام شده از سوی وزارت علوم است. در حال حاضر خانوادهها، دانشجویان و خود دانشگاه آزاد با وجود اتفاقاتی که در دولت قبل رخ داده، دچار مشکل هستند.
وی با اشاره به بحث واکسیناسیون اساتید،کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما در بحث واکسیناسیون در ارتباط هماهنگ با دانشگاه علوم پزشکی هستیم و ۷۶ مرکز واکسیناسیون ایجاد کردهایم. اسامی کارکنان و اساتید نیز منتقل شده است. طی ۱۰ روز آتی واکسیناسیون مرحله اول تمامی اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد انجام خواهد شد. در برخی شهرها بحث عدم رغبت به واکسیناسیون وجود دارد ولی باید واکسیناسیون به تعداد زیادی انجام شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تداوم آموزش مجازی در ترم جدید خاطرنشان کرد: بخشی از آموزش ما با توجه به واکسیناسیون حضوری خواهد بود ولی طبیعتا قبل و بعد کرونا تجربه دانشگاه ها در آموزش متفاوت است و ما آموزش مکمل را خواهیم داشت. به نحوی که اگر آموزش تماما حضوری هم شود از بستر آموزش مکمل استفاده خواهیم کرد و خواه ناخواه دنیا به این سمت و سو می رود.
طهرانچی با بیان اینکه طبق نظرسنجی انجام شده از دانشجویان ۷۵ درصد آنها آموزش مجازی را ترجیح دادند ادامه داد: در طراحی نظام آموزشی جدید ما با محور یادگیری عمیق ترکیبی، از این دو شیوه آموزش را خواهیم داشت.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به انتظارات مردم از وزیر علوم دولت جدید گفت: مردم نه تنها از وزیر، بلکه نظام آموزش عالی کشور انتظار دارند که دانشگاه ها آینده ساز فرزندان آنها باشند و اشتغال فرزندان آنها را بسترسازی کنند. ما هر حرکتی در دانشگاه آزاد شروع کردیم تا نظام آموزش عالی را از این بن بست خارج کنیم. همچنین، وزیر علوم باید با نگاه تحولی نسبت به مطالبات مردم در آینده سازی فرزندان آنها نقش آفرینی کند.
وی ادامه داد: وزیر علوم آتی باید نسبت به واکسیناسیون سریع دانشگاهیان اقدام کند تا آنها بتوانند هر چه سریعتر مجددا در دانشگاه ها حضور پیدا کنند. وزیر باید بتواند تحول در جهت گیری صحیح دانشگاهها را آغاز کند و دانشگاه باید بستر اشتغال سازی دانش بنیان باشد. البته مشکلاتی هم در مورد محیط کار کارمندان وزارت علوم وجود دارد که باید به آنها نیز رسیدگی شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص همسان سازی اساتید دانشگاه آزاد اظهار کرد: مربیانی که در زمان قانونی بورسیه خود در حال تحصیل هستند، مشکلی ندارند. ولی مربیان کسانی هستند که در سال های گذشته امکان تحصیل به آنها داده شده، اگر زمان تحصیل قانونی یک مربی گذشته باشد و اعلام کند که تا بهمن فارغ التحصیل می شود ما به او فرصت می دهیم که در گروه الف باقی بماند ولی اگر از زمان بورسیه یک مربی از زمان قانونی گذشته باشد و بلاتکلیف باقی بماند دانشگاه نمی تواند نسبت به او بی تفاوت باشد. بورسیه ۷ سال یا بیشتر بیمعناست.
طهرانچی با بیان اینکه سال مالی دانشگاه آزاد از شهریور آغاز می شود، گفت: درآمد غیر شهریه ای دانشگاه آزاد در دوران کرونا بسیار لطمه خورد و ما از هیچ جا حمایت نشدیم. ما ظرف یک ماه آینده عملکرد یک ساله خود را اعلام خواهیم کرد.
وی با اشاره به حواشی اخیر در مورد بحث همسان سازی اساتید دانشگاه آزاد، گفت: در بسیاری از کمپین ها، فضاسازی ها از بیرون دانشگاه آزاد انجام می شود و این تعداد بالای توئیت ها و ری توئیت هایی که در ماه خرداد شاهد بودیم غیر طبیعی بود. به طور میانگین اگر شرایط دولت سیزدهم پایدار باشد شرایط ما نیز پایدار خواهد بود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با گرامیداشت خبرنگاران اظهار کرد: آنچه که امروز در خبرنگاری وجود دارد این است که دنیا با تحولات بسیار سریعی روبروست. آنچه که تحت عنوان جلوه پنجم تمدن انقلاب صنعتی غرب می شود به آن توجه کرد، بحث فضای مجازی و همزمانی آن با یک پاندمی جهانی است که اتفاقاتی را رقم می زند و سرعت انجام آن بالاتر از بحث تحولات قبلی بوده است.
وی ادامه داد: سرعت تحولات امروزی بسیار زیاد شده است، بطوریکه در گذشته روزگاری بود که خبرنگاران با پیک خبر را جابجا می کردند ولی امروزه عملکرد خبرنگاران و روش آنها اساسا تغییرات بسیاری کرده است و این تغییرات ادامه نیز خواهد یافت و این تحولات رویکردهای جدیدی را منجر شده است. آنچه که امروزه اتفاق می افتد سرعت انتقال و جابجایی محیط های نزدیک و دور است و نکته مهم فقط توان بشر در کوتاه کردن فاصله ها نیست، بلکه نکته مهم توان بشر در تحلیل داده های بزرگ است. داده های بزرگ جمع آوری می شود و خبرنگار باید بتواند بر داده های بزرگ سوار شود.
طهرانچی در پایان با تاکید بر اینکه حرفه خبرنگاری از بین نمیرود تصریح کرد: اساساً اتفاق جدیدی که در حال رخ دادن است این است که خبرنگاری دیگر تک خبری نیست. چرا که مردم خود به عنوان تک خبرنگار عمل میکنند. خبرنگاری حرفهای در آینده بسیار پیچیدهتر میشود و نیاز به تواناییهای جدیدی دارد. آنچه که خبرنگاری را تهدید میکند، این است که دادههای ما را ببرند و ارزش افزوده به آن داده و به ما بفروشند و این تهدیدی است که راجع به مرجعیت خبری و خبرنگاری وجود دارد. وقتی که مردم امروزه حتی با یک موبایل کار قبلی خبرنگاران را انجام میدهند خبرنگاران باید در پستهای بالاتر بنشینند. قدرت خبرنگار قدرتی است که بر دانش گردآوری شده استوار است.
نظر شما