ترخون یکی از گیاهان معطر پر استفاده در صنایع غذایی می باشد و این گیاه بطور گسترده در صنعت تولید مواد اولیه آشپزی و همچنین کنسروسازی کاربرد دارد.

خواص و مضرات ترخون که از آن بی‌اطلاعید!

به گزارش سلام نو، ترخون از گیاهانی است که برای خانم ها بسیار مفید است.

یک گیاه قدیمی چند ساله است که ارتفاع آن ممکن است به 60سانتی ‌متر و بیشتر نیز برسد. ترخون دارای برگ‌ های سبزرنگ بلند و باریکی است که ضعیف نیز می ‌باشند. گیاه ترخون از خانواده‌ی گل آفتاب‌ گردان ‌ها است. گل ‌های این گیاه زرد رنگ هستند که در فواصل تیر تا مهر ماه شکوفه می ‌دهند.

فواید ترخون

- ترخون منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز می‌ باشد. این سبزی همچنین دارای پتاسیم، منیزیم و ویتامین ‌های A و C می ‌باشد.

- ترخون بیشتر به صورت یک سبزی در پخت و پز استفاده می ‌شود اما از آن برای مصارف پزشکی نیز استفاده می ‌کنند. به دلیل داشتن خاصیت بی‌ حس‌ کنندگی در دهان، یونانیان باستان این گیاه را - برای تسکین دندان درد می‌ جویدند. این گیاه همچنین در قرون وسطی به عنوان یک پادزهر برای درمان سم مارگزیدگی استفاده می ‌شد. از دیگر خواص مفید ترخون می ‌توان به مواردی چون کمک      - بههضم بهتر غذا، مسکن ملایم و یک کمک کننده‌ ی خوب به پیشگیری از بیماری‌ های قلبی و چاقی اشاره کرد(البته به شرط این که به جای نمک استفاده شود.).

- از قدیم الایام برای درمان دردهای شکمی و افزایش اشتها از ترخون استفاده می ‌شده است. ترخون تنظیم کننده قاعدگی در زنان است. این گیاه مخصوصاً اگر به شکل دم کرده مصرف شود برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار سودمند است به همین دلیل برای افراد بیش فعال مفید است.

- ترخون تولید صفرا به وسیله ‌ی کبد را افزایش می‌ دهد و به این ترتیب به هضم و گوارش غذا کمک می‌کند و موجب افزایش سرعت فرایند سم ‌زدایی در بدن می‌ شود.

- افرادی که فشار خون بالایی دارند می‌توانند از این سبزی به جای نمک در غذا استفاده کنند.

- ترخون توانایی بسیار زیادی برای مبارزه با کرم‌های روده‌ای نیز دارد.

مضرات استفاده از ترخون

روغن ‌های فرار ترخون به دلیل وجود استراگول سمّی هستند، استراگول نام دیگر میتل چاویکول است و از این رو نباید به کودکان کم سن (زیر 4 سال) و زنان باردار داده شود.

طریقه مصرف ترخون

ترخون یکی از گیاهان معطر پر استفاده در صنایع غذایی می باشد و این گیاه بطور گسترده در صنعت تولید مواد اولیه آشپزی و همچنین کنسروسازی کاربرد دارد. ترخون بدلیل افزایش ترشح اسید معده و خاصیت اشتها آوری از قدیم الایام به عنوان ادویه مخصوص گوشت مورد توجه بوده است و سبب کاهش فشارخون هم می شود. همچنین در منابع علمی از این گیاه به عنوان کاهش دهنده درد دندان و دارای خاصیت ضد کرم یاد شده است.

ترکیبات ترخون

گیاه تازه ترخون دارای ۶۰ تا ۷۰ درصد استراگول، ۱۵ الی ۲۰درصد اوسیمن (ocimene) و متیل کاویاکول (methylchaviacol) می‌باشد. همچنین مقدار کمی نیز تانن در ترخون وجود دارد.

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***