فرهنگ و هنر

ذکر کبیره استجابت دعا

ذکر صلوات و استغفرالله یکی از بهترین دعاها برای برآورده شدن حاجات و رفع گرفتاری و مشکلات است.ذکر استغفار نیز فقط برای آمرزش گناهان نیست بلکه این ذکر علاوه بر آثار و فواید مادی و معنوی بسیار، دعایی برای استجابت حوائج در دنیا و آخرت است.

 فرهنگ و هنر: همه انسان ها در پی رسیدن به آرامش و حاجات خود می باشند و ذکر کبیره اجابت دعا می تواند به مقبول شدن دعا های ما کمک کند. 

 هر انسانی در زندگی متناسب با فطرت خود در پی رسیدن به حاجات و آرزوهای خود در کمال آرامش روحی و روانی است. بخش اعظم حاجات توسط پرستش خداوند و توکل بر او بدست می آید.ذکر صلوات و استغفرالله یکی از بهترین دعاها برای برآورده شدن حاجات و رفع گرفتاری و مشکلات است.

کلمه صلوه در اصل به معنای انعطاف بوده و صلاه خدا بر پیغمبر (ص) به معنای انعطاف او به وی است، به وسیله رحمتش، البته، انعطافی مطلق، چون در آیه شریفه صلات را مقید به قیدی نکرده و همچنین صلاه ملائکه او بر آن جناب، انعطاف ایشان است بر وی، به اینکه او را تزکیه نموده و برایش استغفار کنند و صلات مومنین بر او انعطاف ایشان است به وسیله درخواست رحمت برای او.(المیزان، ج ۶۱، ص۷۰۵)

ذکر استغفار نیز فقط برای آمرزش گناهان نیست بلکه این ذکر علاوه بر آثار و فواید مادی و معنوی بسیار، دعایی برای استجابت حوائج در دنیا و آخرت است.

دعا کردن

معنی صلوات بر پیامبر (ص):

خدایا! رحمتت را بر پیامبر (ص) و آل او(ع) نازل فرما.

زمانی که رحمت بر پیامبر (ص) نازل شود به دیگران هم می رسد، چون او مجرای فیض است و اگر قرار است خیری به دیگران برسد، نخست باید به عنوان رحمت خاصه بر آن حضرت (ص) نازل شود و سپس بر دیگران فرود آید.

ذکر صلوات برای اجابت دعا در قرآن و روایات

خداوند در قرآن کریم از مؤمنان خواسته است که به سوی او با وسیله و واسطه ای تقرب جویند:

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ وَجَاهِدُوا فِی سَبِیلِهِ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ ﴿سوره مائده، آیه۳۵﴾

ای اهل ایمان! از خدا پروا کنید و دست آویز و وسیله ای [از ایمان، عمل صالح و آبروی مقرّبان درگاهش] برای تقرّب به سوی او بجویید؛ و در راه او جهاد کنید تا رستگار شوید.

صلوات به معنای واسطه قرار دادن واسطه های فیض الهی برای تقرب به خدا و درک رحمت الهی است.

چنانکه در تفسیر این آیه، معصوم (ع) در روایاتی فرمودند:”منظور از وسیله در این آیه، ما اهل بیت هستیم.” (تفسیرالمیزان، ج ۵، ص ۵۱۷) 

در روایت است که هر کسی حاجتی از خداوند دارد، ابتدا صلوات بر پیامبر (ص) و آل او (ع) گوید سپس حاجت بخواهد و سپس صلوات گوید، زیرا خداوند کریم تر از آن است که دو طرف دعا را مستجاب کند و وسط آن را مستجاب نشده رها نماید، زیرا صلوات بر پیامبر (ص) و آل او (ع) محجوب و در پرده باقی نمی ماند و حتماً مستجاب می شود.(اصول کافی، ج ۲، ص ۲۵۲)

از صلوات، در روایات به عنوان برترین اعمال یاد شده، چنانکه خوارزمی در مناقب خود از ابوعلقمه نقل کرده که روزی پیغمبر(ص) نماز صبح را با ما گزاردند.

آیه 35 مائده

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Are you human? Please solve:Captcha


دکمه بازگشت به بالا