به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز، بازگشایی بازارها بعد از دو روز تعطیلی، همزمان شد با اخبار داخلی و خارجی که معاملهگران را نسبت به مبادله دلسرد کرده است. با توجه به عدم تمایل فعالان بازار ارز نسبت به مبادله و اخباری که روانه بازار میشود، قیمت دلار در روز جاری روند باثباتی داشت و با رقم ۵۰ هزار و ۸۰۰ تومان مبادله شد.
وزنه اخبار سیاسی بر دوش دلار بالاست و این اخبار چندان به مذاق افزایشیهای بازار خوش نمیآید. در روز جاری معاملهگران بازار ارز چشم به روند مذاکرات برجام داشتند. این مجموعه نشستها در وین تا روز جمعه پابرجاست.
اگر برآیند جلساتی که در قالب نشست شورای حکام به بازارهای مالی کشورمان منتقل میشود مثبت باشد، میتواند قیمت دلار را از کریدور ۵۰ هزار تومانی خارج کند. در صورتی که این اخبار منفی باشد قیمت دلار در کریدور ۵۰ هزار تومانی به کانالهای قیمتی بالاتر از ۵۲ هزار تومان ورود میکند.
آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده؛ شایعه یا واقعیت؟
علاوه بر نشست شورای حکام، اخبار و شایعاتی مبنی بر آزادسازی حدود ۲۴ میلیارد دلار از منابع ارزی بلوکه شده ایران به کشور به گوش میرسد. خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشته که اطلاعاتی دست پیدا کرده که نشان میدهد «بهزودی مبلغی بیش از ۲۴ میلیارد دلار از منابع ارزی بلوکه شده ایران در عراق و کره جنوبی و از طریق منابع قابل دسترس کشور در صندوق بینالمللی پول وارد ایران خواهد شد.»
گفته شده که از این میزان ارز مورد اشاره، هفت میلیارد دلار مربوط به منابع ارزی بلوکه شده ایران در کره جنوبی و حدود ۱۰ میلیارد دلار نیز منابع بلوکه شده ایران در عراق است که عمده آن به صادرات انرژی مربوط میشود.
این گزارش حاکی است که در پی سفر سلطان عمان به ایران و سفر مشاور رئیسجمهوری آمریکا به عمان، مقرر شده تا در قالب تفاهمی با ایران این منابع بلوکه شده آزاد شود.
معاملهگران رویکرد اخبار مذکور را برای بازار ارز مثبت ارزیابی میکنند. اما از سوی دیگر خبری مبنی بر احتمال رونمایی از یک موشک هایپرسونیک جدید توسط سپاه مطرح شده است. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی این رویداد میتواند همزمان با برگزاری نشست شورای حکام آثار نامطلوبی بر روند تصمیمات اعضا آژانس بینالمللی انرژی اتمی بگذارد.
بازار ارز سردرگم است
در همین راستا علی صادقین کارشناس اقتصادی با اشاره به حبس قیمت دلار در هفتههای اخیر در محدودهای مشخص به تجارتنیوز گفت: «در حال حاضر بازار ارز کمی سردرگم است. ابهام در سمت و سوی توافق هستهای، بلاتکلیفی رفتارهای بازارهای رقیب نظیر خودرو و بورس و قیمتگذاری دستوری سیاستگذاران اقتصادی در ایجاد شرایط کنونی دست دارد.»
وی با اشاره به بازار کمتحرک دلار در روزهای اخیر و تاکید بر روند کوتاهمدت ثبات فعلی اسکناس آمریکایی گفت: «فعلا قیمت دلار با توجه به شرایط سیاسی، تردید معاملهگران نسبت به مبادله و حالت انتظاری بازار، میتواند بین ۴۸ تا ۵۲ هزار تومان نوسان داشته باشد.»
این کارشناس اقتصادی ثبات فعلی قیمت دلار را کوتاهمدت عنوان کرد و گفت: «روند قیمت دلار در میانمدت و بلندمدت به گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد فعالیتهای هستهای ایران بستگی دارد.»
وی تاکید کرد: «به نظر میرسد تا زمان گزارش آژانس انرژی اتمی و پایان نشست اخیر شورای حکام در وین، اخبار سیاسی اثرگذاری نخواهیم داشت و نوسان قیمت دلار میتواند به صورت اندک و محدود باشد.»
وی تعیین روند بلندمدت اسکناس آمریکایی در طولانی مدت و تا پایان سال را وابسته به جلسه شورای حکام و نتایج این نشست عنوان کرد.
پیش از این نیز صادقین به رشد نقدینگی، نرخ تورم، فروش نفت، تراز تجاری و رشد اقتصادی به عنوان عواملی بنیادی برای رشد دلار اشاره کرده بود.
تنور معاملات ارز سرد شد
امروز معاملهگران بازار ارز تمایلی به مبادله نداشتند. آنها در روزهای اخیر ترجیح میدهند صبر کنند تا طوفان خبری خردادماه کمی آرام بگیرد. به اعتقاد فعالان بازار ارز قویترین سیگنال روزهای اخیر نتیجه مثبت یا منفی نشست شورای حکام است. در صورتی که نتایج این نشست مساعد باشد میتواند قیمت دلار را به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگرداند و عده زیادی را در بازار فروشنده کند.
امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه نیز با کاهش محدودی همراه بود. قیمت درهم با رقم ۱۴ هزار و ۱۵۰ تومان مبادله شد. قیمت دلار سلیمانیه ۵۰ هزار و ۳۷۰ تومان شد و دلار هرات نیز با قیمت ۵۰ هزار و ۸۵۰ تومان معامله شد.
نظر شما