چت ربات پزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی گوگل در یک امتحان سخت مجوز پزشکی در ایالات متحده به نمره قبولی دست یافت.

قبولی چت‌بات جدید گوگل در آزمون پزشکی آمریکا

به گزارش سلام نو به نقل از صداوسیما ، سال گذشته ChatGPT رقیب گوگل که مایکروسافت آن را پشتیبانی می‌کند، مسابقه‌ای را بین غول‌های فناوری در زمینه در حال رشد هوش مصنوعی آغاز کرد.

در حالی که در مورد احتمالات آینده و خطرات هوش مصنوعی صحبت‌های زیادی شده است، سلامت حوزه‌ای است که این فناوری در آن قبلاً پیشرفت ملموسی را نشان داده و توانسته با الگوریتم‌هایی که قادر به خواندن اسکن‌های پزشکی خاص هستند، به انسان کمک کند. اخیرا گوگل برای اولین بار از ابزار هوش مصنوعی خود برای پاسخ به سوالات پزشکی به نام Med-PaLM در یک مطالعه رونمایی کرد، اما برخلاف ChatGPT، نتایج این آزمون برای عموم منتشر نشده است.

این غول فناوری ایالات متحده می‌گوید Med-PaLM اولین مدل زبان بزرگ است که یک تکنیک هوش مصنوعی است که بر روی مقادیر زیادی متن تولید شده توسط انسان آموزش داده شده است تا در آزمون مجوز پزشکی ایالات متحده (USMLE) قبول شود. نمره قبولی برای امتحان که از دانشجویان پزشکی و پزشکان در حال آموزش در ایالات متحده گرفته می‌شود، حدود ۶۰ درصد است. پیشتر یافته‌های یک مطالعه نشان داد که ChatGPT به نتایج قبولی یا نزدیک به قبولی دست یافته است.

در مطالعه‌ای که اخیرا منتشر شد: محققان گوگل اعلام کردند که Med-PaLM در سوال های چند گزینه‌ای به سبک USMLE به ۶۷٫۶ درصد دست یافته است. در این مطالعه آمده است: Med-PaLM عملکرد دلگرم کننده‌ای دارد، اما نسبت به پزشکان پایین‌تر است. کاران سینگال (Karan Singhal) محقق گوگل و پژوهشگر اصلی مطالعه جدید، گفت نسخه جدیدتر مدل ما به نتایج فوق العاده هیجان انگیزی دست یافته است. به گفته محققان، Med-PaLM ۲ در آزمون USMLE به نمره ۸۶٫۵ درصد رسیده که تقریباً ۲۰ درصد از نسخه قبلی بالاتر است.

جیمز داونپورت (James Davenport) دانشمند کامپیوتر در دانشگاه باث بریتانیا در این باره گفت که تفاوت زیادی بین پاسخ به سوالات پزشکی و پزشکی واقعی وجود دارد که شامل تشخیص و درمان مشکلات واقعی سلامت است. آنتونی کوهن (Anthony Cohn) کارشناس هوش مصنوعی در دانشگاه لیدز بریتانیا، گفت که توهم به دلیل ماهیت آماری، احتمالاً همیشه برای چنین مدل‌های زبانی بزرگی مشکل ساز خواهد بود. کوهن گفت، بنابراین این مدل‌ها را باید همیشه به‌عنوان دستیار در نظر گرفت نه تصمیم گیرندگان نهایی.

شرح کامل این مطالعه و یافته‌های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Nature منتشر شده است.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***