واکسن آنفلوانزای فلوگارد در داروخانهها توزیع شد. این واکسن تنها واکسن آنفلوانزای نوترکیب در کشور است که ضمن حساسیتزایی پایین، ایمنیزایی بالاتری در افراد ایجاد میکند.
به گزارش سلام نو، هر سال با آغاز فصل سرما شاهد شیوع گسترده ویروس آنفلوانزا هستیم. سال گذشته به خاطر کم شدن مراقبتهای بهداشتی و پایان یافتن موجهای سنگین کرونا شاهد افزایش ویروس آنفلوانزا بودیم. متخصصان پیشبینی کردهاند امسال هم ویروس آنفلوانزا شایع باشد.
سید مهدی حق دوست، فوق تخصص بیماریهای عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا را پیش از ورود به پیک اول شیوع بیماری دانسته است. به گفته او بهترین فرصت برای کسب حداکثر ایمنی زایی برای پیک نخست شیوع آنفلوآنزا، شهریور ماه و حداکثر تا مهر ماه است که آنتی بادی برای مقابله با ویروس در زمان مناسب در بدن ساخته شده و موجود باشد.
وی با تاکید بر اینکه واکسن آنفلوآنزای تولید داخل با فناوری نوین ساخته شده و توصیه میشود برای افراد بالای هجده سال تزریق شود، افزود: تقریبا تمام واکسن های تولید شده در جهان بر پایه تخم مرغ تهیه میشوند ولی واکسن فلوگارد با فناوری نوترکیب ساخته شده و کارایی خیلی بهتر و ایمنی زایی بیشتری دارد.
حق دوست گفت: ایران از نظر تولید انواع واکسن در میان کشورهای تراز اول و موفق دنیاست و واکسن فلوگارد نیز از لحاظ ایمنی زایی و سطح کیفیت حتی میتوان گفت کمی بالاتر از نمونه های خارجی است؛ این واکسن از نظر کارایی و یا عوارض احتمالی، همپای نمونه های خارجی در دنیاست.
تزریق فلوگارد به چه کسانی توصیه میشود؟
تزریق واکسن آنفلوانزای فلوگارد به همه افراد بالای 18 سال توصیه میشود. اما تزریق واکسن برای افرادی که بیماری زمینهای دارند واجب است. این واکسن برای گروه های اصلی هدف و افراد در معرض خطر شامل سالمندان و افراد بالای۶۵ سال، کسانی که بیماری زمینه ای دارند، بیماران دیابتی، همچنین برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند وشیمی درمانی یا رادیوتراپی میشوند اکیدا توصیه میشود.
به گفته حق دوست، هنگام ابتلا به آنفولانزا نباید خود درمانی کرد، بخصوص آن دسته از افرادی که در گروه های در معرض خطر هستند؛ نکته مهم دیگر اینکه حتی یک دوز داروی کورتون مانند دگزامتازون و بتامتازون در بیماری آنفولانزا میتواند خطر آفرین باشد. گاهی همین تزریق کورتون میتواند بیمار را درگیر ذات الریه با احتمال مرگ و میر بالا کند؛ استفاده از آنتی بیوتیک ها در بیماری آنفلوآنزا نه تنها کارایی ندارد بلکه میتواند به تشدید بیماری کمک کند و موجب مرگ میکروبهای طبیعی بدن شده و سیستم ایمنی را نیز تضعیف کند؛ اگر مطمئن نیستیم که آنفلوآنزا مبتلا شدیم یا خیر، نباید خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف کرد.
تفاوت واکسن آنفلوانزای نوترکیب فلوگارد با دیگر واکسنها چیست؟
در حال حاضر 2 نوع واکسن آنفلوانزا در ایران داریم. واکسن تخم مرغی که از کشت ویروس فعال در تخم مرغ به دست میآید. مثل واکسنهای هلندی و فرانسوی. واکسن نوترکیب که بر پایهی تخم مرغ تولید نشده و با توجه به اینکه از فناوری نوینی در تولیدش استفاده شده، خلوص بیشتری داره. به همین علت هم حساسیت کمتری ایجاد میکند و طول دوره ایمنیزاییاش بیشتر است.
واکسن نوترکیب در مقایسه با واکسن تخممرغی، 3 برابر آنتیژن بیشتر دارد که 30 درصد اثربخشی این واکسن را بالاتر میبرد. افرادی که بالای 50 سال دارند به طور ویژه توصیه شده برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا واکسن نوترکیب تزریق کنند.
.
نظر شما