رئیس جمهور اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران مانعی در برقراری روابط با مصر نمیبیند و این موضوع به طرف مصری نیز اعلام شده است. ملاقات امروز وزرای خارجه دو کشور نیز میتواند بابی برای آغاز و احیای روابط فیمابین باشد. در راستای تقویت روابط با کشورهای همسایه، مسلمان و همسو دست هر کشوری را که بنای همکاری با ما داشته باشد، به گرمی خواهیم فشرد.
به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در پایان سفر خود به نیویورک، در نشستی خبری در پاسخ به سوال شبکه تلویزیونی الجزیره عربی درباره موضوع آزادسازی منابع ارزی ایران گفت: کشورهایی مثل عمان و قطر در این زمینه پیگیریهای موثری داشتند که باید از آنها برای کمک به برداشته شدن منع ظالمانهای که نسبت به منابع ارزی ایران در کره جنوبی اعمال شده بود، قدردانی کنم. البته این اقدام میتوانست زودتر انجام شود تا ملت ایران به پولی که متعلق به اوست، دسترسی یابد.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره دستاوردهای پیشروی جمهوری اسلامی ایران با توجه به روند مثبت تحولات در این عرصه اظهار داشت: ایران تاکید دارد که آمریکا و کشورهای اروپایی به توافق خود با ایران بازگشته و به تعهداتشان عمل کنند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرد، اما متاسفانه برخی کشورهای غربی و آمریکا در اثر محاسبه نادرست و دل بستن به اغتشاشات در ایران میز مذاکره را ترک کردند که پس از مدتی وقتی دیدند ملت ایران آنها را در رسیدن به اهدافشان ناکام گذاشت، دوباره درخواست کردند که به میز مذاکره بازگردند. دولت جمهوری اسلامی ایران هرگز از حق ملت ایران در این زمینه کوتاه نخواهد آمد و منتظر اقدام عملی طرفهای خود در توافق برجام است.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرگزاری کیودو ژاپن درباره محتوای دیدار خود با نخست وزیر این کشور تصریح کرد: آقای نخست وزیر در این دیدار از بنده برای سفر به ژاپن دعوت کردند که پاسخ دادم در وقت مقتضی این سفر انجام خواهد شد. همچنین ایشان قول دادند که موضوع منابع ارزی ایران در ژاپن را پیگیری کنند.
رئیسی در پاسخ به سوال خبرگزاری تاس روسیه درباره ارزیابی وی از روابط ایران و روسیه و سفر اخیر وزیر دفاع این کشور به ایران خاطرنشان کرد: همکاری نظامی، اقتصادی، سیاسی، فناوری و علمی میان دو کشور از مدتها قبل برقرار بوده و برقرار خواهد بود. رفت و آمد مسئولین دفاعی دو کشور نیز در راستای مراودات برای گسترش همکاریهای فیمابین تعریف میشود.
وی در پاسخ به سوال شبکه تلویزیونی المیادین لبنان درباره درگیریها در قرهباغ گفت: جمهوری اسلامی ایران مکررا اعلام کرده که تنش و درگیری راه رفع مشکلات منطقه نیست و این تنشها میتواند با وساطت کشورهای قدرتمندی چون ایران در همسایگی جمهوری آذربایجان و ارمنستان حل و فصل شود. از سوی دیگر این پیام به هر دو کشور اعلام شده که جمهوری اسلامی ایران موافق کوچکترین تغییری در وضعیت ژئوپلتیک منطقه نیست و آنان نیز در این زمینه اطمینان دادهاند که هیچ اقدامی که خلاف نظر ایران باشد، انجام نخواهند داد.
رئیسی در پاسخ به سوال خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) درباره تحولات در روابط ایران و مصر اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در راستای تقویت روابط با کشورهای همسایه، مسلمان و همسو دست هر کشوری را که بنای همکاری با ما داشته باشد، به گرمی خواهد فشرد. عضویت ایران در سازمانهای منطقهای و بینالمللی مثل شانگهای و بریکس نیز زمینه ارتقای تعاملات و تبادل ظرفیتها با کشورهای همسایه و دوست را بیش از پیش فراهم کرده است.
رئیس جمهور افزود: جمهوری اسلامی ایران مانعی در برقراری روابط با مصر نمیبیند و این موضوع به طرف مصری نیز اعلام شده است. ملاقات امروز وزرای خارجه دو کشور نیز میتواند بابی برای آغاز و احیای روابط فیمابین باشد.
وی در پاسخ به سوال شبکه تلویزیونی اسکای نیوز درباره احیای روابط ایران با عربستان و تلاش رژیم صهیونیستی برای عادیسازی روابط با کشورهای منطقه اظهار داشت: روابط ایران و عربستان مجددا برقرار شده و بنا داریم این روابط را توسعه دهیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه تاکنون خبری مبنی بر ایجاد رابطه میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی نشنیدهایم، اضافه کرد: از یکسو معتقدیم که مسئله آزادی فلسطین همواره مسئله اول جهان اسلام است و لذا برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی خنجری بر پشت مردم و مقاومت فلسطین محسوب میشود. از سوی دیگر نیز باور داریم که تلاشهای رژیم صهیونیستی برای عادیسازی رابطه با برخی دولتهای منطقه بههیچ وجه برای آنان امنیتآفرین نیست چرا که ملتهای منطقه عمیقا از این رژیم بهخاطر ۷۵ سال ظلم به ملت فلسطین کینه به دل دارند.
رئیسی در پاسخ به سوال نشریه نیوزویک درباره نگرانی از رابطه برخی گروههای نظامی و شبهنظامی در منطقه با جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: این حق مردم هر کشوری است که از تمامیت ارضی و وطن خود حفاظت کنند. دلیل تشکیل گروههایی مثل حزبالله لبنان و حشدالشعبی نیز همین است و این نباید موجب نگرانی هیچکس باشد، مگر اینکه برخی کشورها مثل آمریکا یا برخی دولتهای اروپایی بخواهند چنین القا کنند!
رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرگزاری رویترز درباره اینکه ایران در مقابل چه امتیازی حاضر است سرعت غنیسازی خود را کاهش دهد، خاطرنشان کرد: برنامه هستهای کاملا صلحآمیز است و ناظران بینالمللی نیز همواره این موضوع را تایید کردهاند. اینکه ایران در مقطعی سرعت غنیسازی خود را افزایش داد، به دلیل آن بود که طرفهای توافق با ایران به تعهدات خود عمل نکردند. ضمن اینکه اعلام انجام غنیسازی با درصدهای بالا در ایران اساسا صحیح نیست. خواسته ایران بازگشت طرفهای توافق به انجام عملی تعهداتشان است.
وی در پاسخ به سوال خبرگزاری AP درباره مسائل اخیر مرتبط با تعدادی از بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: جمهوری اسلامی ایران با اصل بازرسی هیچ مشکلی ندارد، مگر اینکه عملکرد برخی بازرسان باعث شود که ایران از آنها سلب اعتماد کند و طبیعی است در این صورت خواهان تغییر آنها شود.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرگزاری ریانووستی روسیه درباره گفتگوهای وی با رئیس جمهور روسیه درباره جنگ اوکراین اظهار داشت: در آخرین گفتگویی که بنده با آقای پوتین داشتم ایشان تاکید کرد که این ناتو است که تمایل به ادامه جنگ دارند و نمیخواهند این جنگ پایان یابد.
رئیسی در پاسخ به سوال پایگاه خبری المانیتور مبنی بر بازداشت برخی اتباع خارجی در ایران و نیز تلاش جمهوری اسلامی برای اجرای عدالت درباره قاتلان شهید سلیمانی تصریح کرد: پس از فروکش کردن شیوع کرونا ۸ میلیون گردشگر از ایران بازدید کردهاند و زمینه افزایش تعداد گردشگران نیز از سوی ایران کاملا فراهم است و کسی هم بخاطر بازدید از ایران بازداشت نمیشود مگر اینکه مرتکب جرمی شود.
وی خاطرنشان کرد: طبیعی است که اگر کسی در کشوری دیگر جرمی مرتکب شود، دستگاه قضایی آن کشور با او برخورد خواهد کرد. افرادی که در ایران بازداشت شدهاند نیز در مراحل رسیدگی قضایی به ارتکاب جرم اعتراف کردهاند و اطلاق عنوان گروگان به آنها که از سوی برخی کشورهای غربی انجام شده نیز به هیچ وجه صحیح نیست.
رئیسی درباره پیگیری عاملان شهادت سردار سلیمانی نیز گفت: در هر کجای عالم از کسی که دستور ارتکاب قتل را صادر کرده است، نمیگذرند. پیگیری اجرای عدالت درباره آمران و مباشران شهادت سردار سلیمانی خواسته خانواده ایشان، مردم ایران و همه آزادیخواهان جهان است که با مجاهدتهای ایشان آشنا بودند. چشمپوشی نسبت به این اقدام جنایتکارانه خیانت به انسانیت و میدان دادن به تروریسم دولتی است. بنده در دیداری که با جمعی از اهالی سیاست در آمریکا داشتم نیز به آنها گفتم شما چطور علیه همان فردی که رسما اعلام کرده دستور قتل شهید سلیمانی را داده است، به خاطر نپذیرفتن نتیجه انتخابات و به راه انداختن بلوا اقامه دعوا کردهاید، اما ما باید نسبت به ارتکاب چنین جنایتی گذشت کنیم؟!
رئیس جمهور در پاسخ به سوال شبکه تلویزیونی سیانان درباره اینکه آیا تعامل اخیر ایران با آمریکا بر سر مبادله زندانیان ادامه خواهد یافت؟ گفت: اگر آمریکاییها آماده عمل به تعهداتشان باشند، زمینه برای پیشرفت تعاملات و رسیدن به یک توافق خوب فراهم خواهد شد.
وی در پایان این نشست خبری از همه اصحاب رسانه خواست در انعکاس اخبار ایران، حتما اخبار را از منابع مطمئن و با صداقت منعکس کنند و اظهار داشت: سال گذشته هزاران خبر دروغ درباره حوادث رخ داده در ایران منتشر شد. ابایی از حضور خبرنگاران خارجی در داخل ایران نداریم و اتفاقا حضور آنها را مغتنم نیز میشماریم تا بتوانند مستقیما اخبار و رویدادهای ایران را فارغ از سیاستهای امپراطوری رسانهای نظام سلطه که به دنبال ارائه تصویری ناصحیح از ایران هستند، انعکاس دهند.
نظر شما