به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ویروسی که به تازگی در هند شیوع یافته مانند ابولا، زیکا و کووید-۱۹ توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان یکی از بیماریهای مستحق تحقیقات اولویتدار جهت داشتن پتانسیل منجر شدن به اپیدمی جهانی، فهرست شده است.
این کشور در حال حاضر با شیوع نادر ویروس نیپا دست و پنجه نرم میکند، بیماری خطرناکی که میزان مرگ و میر بالایی دارد. متأسفانه در حال حاضر هیچ واکسنی برای آن موجود نیست و سازمان جهانی بهداشت گزارش میدهد که میزان مرگ و میر این ویروس از ۴۰ تا ۷۵ درصد متغیر است.
شیوع نیپا چهارمین مورد در ایالت کرالا هند طی ۵ سال گذشته است که آخرین مورد در سال ۲۰۲۱ بود. اگرچه چنین شیوعی معمولاً یک منطقه جغرافیایی نسبتاً کوچک را تحت تأثیر قرار میدهد، اما میتواند کشنده باشد و برخی از دانشمندان نگران هستند که افزایش شیوع در بین مردم منجر به همه گیری این بیماری شود.
مقامات ایالت جنوبی کرالا با انجام اقدامات پیشگیرانه در برابر این تهدید، برخی از مدارس و دفاتر را برای جلوگیری از انتشار ویروس تعطیل کردند.
ویروس نیپا چیست؟
این ویروس ماهیت مشترک بین انسان و دام دارد، به این معنی که میتواند از حیوانات به انسان منتقل شود. نیپا معمولاً از مایعات بدن حیوانات (خفاشها و خوکهای آلوده) یا از طریق غذای آلوده به انسان منتقل میشود، اما میتواند مستقیماً بین افراد نیز سرایت کند.
این ویروس باعث ایجاد تب شدید و اغلب منجر به مرگ و میر بالا میشود. نام این ویروس از روستایی که در آن کشف شد گرفته شده است.
در حالی که شیوع نیپا نسبتاً نادر است، طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، نیپا در کنار ابولا، زیکا و کووید-۱۹ توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان یکی از بیماریهای اولویت دار جهت تحقیقات برای پتانسیل همه گیری فهرست شده است.
علائم و درمان نیپا
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، علائم ویروس نیپا شامل تب بالا، سردرد، استفراغ و مشکلات تنفسی است.در موارد شدید، تشنج و التهاب مغز میتواند منجر به کما شود.
متأسفانه در حال حاضر هیچ واکسنی برای نیپا موجود نیست و سازمان جهانی بهداشت گزارش میدهد که میزان مرگ و میر این ویروس از ۴۰ تا ۷۵ درصد متغیر است.به گفته راجیو باهل، مدیر کل سازمان تحقیقات زیست پزشکی هند، میزان مرگ و میر نیپا بسیار بیشتر از کووید-۱۹ است و مرگ و میر در میان افراد آلوده به ویروس نیپا بسیار بالا است؛ بین ۴۰ تا ۷۰ درصد در مقایسه با کووید که حدود ۲ تا ۳ درصد بود.
هند برای مبارزه با شیوع فعلی، با تهیه ۲۰ دوز آنتی بادی مونوکلونال از استرالیا گام مهمی برداشته است. این آنتی بادیها، برای درمان عفونتهای ویروس نیپا، حیاتی هستند. آنتی بادیهای مونوکلونال پروتئینهای مصنوعی هستند که توانایی سیستم ایمنی را برای مبارزه با پاتوژنهای مضر تقلید میکنند.
هند در حال انجام اقدامات فوری برای توقف انتقال ویروس نادر، اما کشندهای است که از خفاشها به انسان سرایت میکند.
نظر شما