به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز، ازدحام مسافران در متروی تهران تمامی ندارد. مسافرانی که در ساعات اوج تردد، باید منتظر بمانند تا چند قطار بیاید و برود، شاید بتوانند خود را به زحمت در قطار جا دهند. وعده واردات واگن برای متروی تهران هم هر سال به سال بعد منتقل میشود و به نظر قرار نیست فعلا گرهی از مشکل متروی تهران باز شود.
تقریبا میتوان گفت رویهای دیرینه است که هر تیم دولتی که بر سرکار میآید مشکلات را به گردن تیم قبلی میاندازد. زاکانی و تیم او هم از این قاعده مستثنی نبودند. آنها هم مشکلات حملونقل شهری و موارد دیگر را مربوط به قبل میدانند.
بیش از دو سال از زمانی که او سکاندار شهرداری تهران شد، میگذرد. هنوز گرهی از مشکلات حملونقل شهری تهران باز که نشده هیچ، بلکه بر آن اضافه هم شده است. یکی از این مشکلات فرسودگی واگنهای مترو و کمبود واگن است.
چند سالی میشود که مسئولان شهرداری تهران و اعضای شورای شهر تهران برای اضافه شدن واگنهای جدید به متروی تهران وعده امروز و فردا میدهند. یکی میگوید تا پایان سال و آن یکی میگوید تا سال دیگر. پایانی برای این وعدهها اما نیست. در تازهترین وعدهها، علیرضا زاکانی گفته که سال دیگر ۷۹۱ واگن جدید به متروی تهران اضافه میشود.
وعده جدید برای مسافران مترو
شهردار تهران در حاشیه حضور اجلاس کلانشهرهای «راه ابریشم» گفت بر اساس قانون قرار بود که ۱۰۵۰ دستگاه از ۲۰۰۰ دستگاه واگنی که در برنامه ششم توسعه مصوب شده، سهم تهران شود.
او ادامه داد: قرارداد ۶۳۰ دستگاه واگن برای متروی تهران را که از هفت سال پیش معطل مانده بود را عملیاتی کردیم. توفیقات بسیازی زیاد دیگری نیز حاصل شد؛ از جمله اینکه با ۲۵ درصد افزایش این قرارداد تعداد واگنها به ۷۹۱ دستگاه رسید.
علیرضا زاکانی گفت: یکی از دستاوردهای مهم این قرارداد، مذاکره درباره زمان تحویل واگنهاست. طرق چینی پذیرفت تا مدت زمان ۲۳ ماهه پیشبینی شده در قرارداد اولیه برای تحویل اولین سری واگنها را به حدود یک سال کاهش دهد تا اواخر سال آینده شاهد ورود اولین سری قطارهای جدید باشیم. (ایسنا)
واردات واگن مشکل متروی تهران را حل میکند؟
اما اگر حتی وعده واردات ۷۹۱ واگن سال آینده عملی شود، مشکل کمبود واگن در متروی تهران حل میشود؟ پیشتر مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه در این مورد به ایلنا گفت: «در حال حاضر ۱۳۵ رام قطار شامل ۹۴۵ واگن فعال در شبکه درون شهری متروی تهران به جز خط ۵ وجود دارد.
او ادامه داد: «در صورت عملی شدن کامل قراردادها تولید ۱۱۳ واگن در داخل کشور و واردات ۷۹۰ واگن از چین، ۹۰۳ واگن معادل ۱۲۶ رام قطار به ناوگان درونشهری متروی تهران اضافه خواهد شد.»
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه گفت: «با عملی شدن کامل این دو قرارداد، ظرفیت قطارهای داخل گردش در متروی پایتخت تقریبا ۲ برابر میشود که برای رفع مشکلات ناشی از کمبود ناوگان موثر است، اما حتما برای افق ۲۰ ساله شهرداری کافی نیست.»
درستی توضیح داد: «بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، در ۲۰ سال آینده نهتنها خطوط هفتگانه موجود تکمیل میشود، بلکه چهار خط دیگر نیز به متروی تهران اضافه خواهد شد. تقریبا به اندازه تعداد تونلها و ایستگاههایی که هم اکنون برای مترو در شهر تهران احداث شده است، در دو دهه آینده تونل و ایستگاه جدید به متروی تهران اضافه خواهد شد. بنابراین بعد از عملی شدن کامل قراردادهای واردات از چین و تولید واگن مترو در داخل کشور، باز هم باید پیگیر تامین واگنهای مورد نیاز شبکه متروی تهران باشیم.»
نظر شما