آیا می دانید که چه کسی در کجا نخستین دارو را ساخت؟
از داروها به منظور درمان و پیشگیری بیماری ها و بهبود سلامت بدن استفاده می شود.
تمامی انسان ها به محض این که احساس بیماری کنند از داروها استفاده می نمایند اما در خصوص نخستین داروها و سازندگان آن ها یا اطلاعاتی ندارند و یا اطلاعاتشان محدود می باشد.
ساختن دارو و عمل ترکیب کردن مواد دارویی و خاصیت شفا بخشیدن آن ها در حقیقت یک هنر بسیار قدیمی می باشد به طوری که ریشه در زمان های باستان دارد.
تاریخ می گوید که کشیش ها و معلمان،نخستین سازندگان داروها می باشند زیرا آن ها به قدرت شفابخشی داروهای گیاهی پی بردند.
اغلب داروهای مورد استفاده امروزی، هزاران سال پیش در یونان قدیم به کار رفته اند.
در گذشته چینی ها داروهای خاصی داشتند که برپایه ی مواد گیاهی بودند و تا به امروز هم از این داروهای گیاهی بسیار استفاده می کنند.
جالب این است که برخی از آنتی بیوتیک ها و داروهای معمولی مثل آسپیرین از گیاهان معمولی مثل درخت بید و گل انگشتانه و نیز از قارچ های مخصوص گرفته می شود.
امروزه داروهای مصنوعی و شیمیایی تولید می شوند اما هنوز هم برخی از داروهای معروف و رایج از گیاهان و درختان وجود می آیند که در جنگل های بزرگ بارانی رشد می کنند.
آیا می دانید که واکسن چگونه تولید می شود؟
بدن به طور مکرر مورد حمله ی ارگانیزمهای بیگانه ای مثل باکتری ها و ویروس ها قرار میگیرد و گلبول های سفید خون در مقابل آن ها «پادتن »تولید می کنند که دور آن ها تجمع کرده و باعث خنثی شدن حمله ی مهاجمان می شوند.در حقیقت «پادتن »سلاح بدن فرد در مقابل بیماری ها و عفونت ها می باشد.
در قرن های گذشته،دانشمندان به کشف واکسن هایی برای بیماری های متفاوت دست یافته اند اما بسیاری از افراد از شیوه ی ساختن این واکسن ها اطلاعاتی ندارند.
آن ها در مرحله ی اول به صورت تعمدی حیوانی را دچار بیماری کرده و سپس ویروس آن بیماری را از بدن حیوان خارج می کنند و این ویروس را وارد بدن یک حیوان دیگر می کنند و سپس ویروس تزریق شده به بدن او را نیز جدا می کنند و این عمل را به طور مداوم تکرار می کنند تا ویروس بسیار ضعیفی به دست آورند از اینرو واکسن نیز شامل ویروس های ضعیف می باشد.هنگامی که واکسن وارد خون فرد شده،بدن به طور ناخودآگاه در مقابل ویروس ضعیف پادتن تولید می کند.اگر فرد بعدها موردحمله ی همین ویروس اما از نوع قوی اش قرار بگیرد،بدن پیش از آن، سلاح لازم برای مقابله کردن با این بیماری را تولید کرده است.
نخستین واکسن، برعلیه بیماری آبله ساخته شد که پس از آن،واکسن هایی برای بیماری های دیفتری،تیفوئید،فلج اطفال،سرخک و...نیز ساخته شد.
آیا می دانید که می توان بدون برخی از اعضای بدن نیز زنده ماند؟
بدن انسان به طوری ست که در مقابل بسیاری از حوادث مقاومت بسیاری دارد و با وجود صدمات فراوان توانایی این را دارد که زنده بماند.
انسان ممکن است برخی از اعضای بدن خود را ازدست بدهد اما همچنان به زندگی خود ادامه دهد.عضوهایی همچون لوزه و آپاندیس نقش مهمی در زنده ماندن فرد ندارند و در صورتی که این دو عضو دچار عفونت شوند ممکن است تصمیم جراح بر این باشد که آن ها را از بدن خارج کند و این کار باعث ایجاد عوارض شدیدی نخواهد شد.حتی گاهی ممکن است با توجه به شرایط خاصی چند سانتی متر از روده ی کوچک حذف گردد تا بقیه ی اعضای بدن بتوانند به خوبی عمل کنند.
برخی از اعضای بدن انسان ها نیز به صورت جفت می باشند که از آن جمله می توان به کلیه و ریه اشاره کرد.اگر یک ریه یا یک کلیه نتواند وظیفه ی خود را انجام دهد وسلامت فرد را تهدید کند،جراح می تواند آن عضو را بردارد و فرد را از آن عفونت نجات دهد که در اینصورت عضو دیگری برای زنده ماندن کافی می باشد.