به گزارش سلام نو ، وی به ثبت بخشی از بافت تاریخی یزد در یونسکو و همچنین وجود ذخایر عظیم معدنی و رونق صنعتی و گردشگری این استان اشاره کرد و ادامه داد: وجود این همه ظرفیت ها عامل مهمی در تقویت ارتباط بین مردم و مسئولان 2 کشور است.
سفیر آفریقای جنوبی، انتقال دانش به یزد در بخش معادن را به خاطر معدنی بودن کشورش یک ظرفیت بیان کرد که می توان از آن برای توسعه بیشتر بهره گرفت .
کومالو با بیان اینکه آمریکا در سال های اخیر تحریمهایی علیه ایران برقرار کرد، تصریح کرد: یکی از راه های دور زدن تحریم ها، ایجاد مبادلات مالی و تجاری با توسعه و تقویت بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط است که در تیر رس تحریمها قرار ندارد.
همچنین استاندار یزد به ظرفیت های فرهنگی، گردشگری، صنعتی و معدنی این استان برای توسعه ارتباط بیشتر با کشورها و آفریقای جنوبی اشاره کرد و گفت: وجوه مشترکی بین یزد و آفریقای جنوبی وجود دارد که باید از آنها برای ارتباط و توسعه استفاده کرد.
محمدعلی طالبی ادامه داد: این ارتباط می تواند در ابعاد مختلف بر حسب نیاز با خواهر خواندگی بین یزد و یکی از شهرهای آن کشور جدی تر محقق شود.
وی اظهار داشت: بخشی از شهر یزددر یونسکو ثبت شد و برای توسعه گردشگری و حضور گردشگران خارجی از آفریقای جنوبی یک فرصت محسوب می شود که برای توسعه آن آمادگی وجود دارد.
استاندار یزد تصریح کرد: وجود معادن زیاد، تولید کاشی و سرامیک در کنار فعالیت های فرهنگی و گردشگری یک فرصت دیگر است که می تواند در ارتباط بین یزد و آفریقا و مبادلات تجاری موثر باشد.
طالبی پیشنهاد کرد: برای مبادلات تفاهم نامه ای بین ایران و آفریقای جنوبی در خصوص این استان تهیه و امضاء شود که نقش موثری در گسترش رابطه خواهد داشت.
استاندار یزد همچنین به ظرفیت های علمی و دانشگاهی و وجود بندر خشک در این استان اشاره کرد که آفریقای جنوبی می تواند برای توسعه از آنها استفاده کند.
طالبی از آمادگی کامل استان با همراهی تشکل ها و پیگیری مدیران بر اساس ظرفیت های ایران و آفریقای جنوبی برای ارتباط بیشتر و توسعه در راستای منافع و خدمت به مردم تاکید کرد.
سفیر آفریقای جنوبی در سفر 2 روزه به یزد همچنین با فعالان اقتصادی و تشکل های صنعتی این استان دیدار و بر گسترش 2 جانبه در بخش های معدنی، علمی، صنعتی و فناوری اطلاعات و ارتباطات تاکید کرد.
آفریقای جنوبی از اعضای گروه صنعتی20 و 5 ، قدرت نوظهور اقتصادی (بریکس) دنیا، گروه 77 و جنبش غیرمتعهدها هست و با توجه به اینکه از اعتبار خوبی در دنیا برخوردار است می تواند شریک قابل اتکای ایران در حوزه وسیع قاره آفریقا و جهان باشد چرا که اقتصاد رو به رشد آن به دنبال منابع باثبات در حوزه اقتصاد انرژی است و ایران با دارا بودن منابع غنی انرژی و ثبات سیاسی حاکم، از جمله کشورهای قابل اتکا در این زمینه است.
آفریقای جنوبی در زمره کشورهای باثبات و تأثیرگذار در حوزه روابط بین الملل و مورد احترام نهادهای بین المللی است که چند دوره ریاست شورای امنیت سازمان ملل را نیز به عهده داشت و در شرایط افزایش اعضای دائم شورای امنیت یکی از کاندیداهای مطرح برای کسب کرسی عضویت دائم شورای امنیت است که در حوزه سیاست خارجی برای ایران حائز اهمیت است.
سه هزار و 700 پروانه صنعتی با سرمایه گذاری اسمی 80 هزار میلیارد ریال و با حدود 100 هزار نفر اشتغال در استان یزد وجود دارد.
این استان در حالی که 1.1 درصد جمعیت کشور را داراست ولی به لحاظ تولید صنعتی 4.4 درصد سهم تولید این بخش را در اختیار خود دارد.
یزد به عنوان چهارمین استان توسعه یافته صنعتی و دومین استان معدنی شناخته می شود که در تولید محصولات کاشی و سرامیک رتبه نخست ، محصولات نساجی با 25 درصد تولید جایگاه دوم و تولید فولاد ، جایگاه سوم ایران را دارد.
برپایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در آبان ماه سال 1395، استان یزد یک میلیون و 138هزار نفر جمعیت دارد.
18 تیرماه 1396، 200 هکتار از 750 هکتار بافت تاریخی شهر یزد از سوی سازمان آموزشی، علمی و تربیتی ملل متحد(یونسکو) ثبت شد. /ایرنا