عباسعلی کدخدایی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر به منتقدان نظارت استصوابی طعنه زده و گفته که آن‌ها معتقدند مرگ خوب است ولی فقط برای همسایه! این سخنان وی با واکنش تند اصلاح طلبان مواجه شد.

سلام نو – سرویس سیاسی: نظارت استصوابی شورای نگهبان سال‌های زیادی است که موضع بحث‌های سیاستمدارن بوده، به ویژه زمانی که فصل انتخابات نزدیک می‌شود و اصلاح‌طلبان با کمبود کاندیدا مواجه می‌شوند.

این بار اما بحث نظارت استصوابی از سوی سخنگوی شورای نگهبان و در توییتر مطرح شد. عباسعلی کدخدایی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر به منتقدان نظارت استصوابی طعنه زده و گفته که آن‌ها معتقدند مرگ خوب است ولی فقط برای همسایه!

کدخدایی در توییتی نوشت:

هر وقت من انتخاب نشوم، انتخابات مهندسی شده است. هر وقت من تایید نشدم، نظارت قانونی بد است. اما هر وقت تایید شدم دیگر نه انتخابات مهندسی شده است و نه نظارت استصوابی بد است. این یعنی قانون به کنار، هر چه باب میل من است انجام شود. حکایت همان است که گفته مرگ خوبه ولی برای همسایه!

کنایه عباسعلی کدخدایی به جز اصلاح طلبان می‌تواند متوجه محمود احمدی‌نژاد و یارانش هم باشد که پس از رد صلاحیت در انتخابات ۹۲ و ۹۶ به طور غیرمستقیم انتخابات را مهندسی شده دانستند و به شورای نگهبان تاختند.

واکنش اصلاح‌طلبان: به جای فرافکنی شرمنده باشید

اولین واکنش‌ها به سخنان سخنگوی شورای نگهبان را آن چنان که انتظار می‌رفت اصلاح طلبان نشان دادند و هر کدام به شکلی استدلال کدخدایی را زیر سوال بردند.

علی شکوری‌راد دبیرکل حزب اتحاد ملت با مخاطب قرار دادن سخنگوی شورای نگهبان در توئیترش نوشت:

«از حد گذرانده‌اند.شایسته‌گزینی در کشور قربانی  نظارت‌ استصوابی بی‌ضابطه و شل‌کن سفت‌کن آقایان شده‌است و براساس آن ناکارآمدی و فساد همه جا را گرفته‌است.حال ایشان بجای آنکه سرش را پایین بیاندازد و شرمنده حاصل کار خودشان باشد باد در پاچه قربانیان کرده و بر دل و پهلوی آنها مشت می‌کوبد.»

عبدالله رمضان زاده سخنگوی دولت محمد خاتمی و چهره نزدیک به حزب اتحاد ملت نیز در واکنش به این سخنان کدخدایی گفت:

«اگر راست می گویید نظارت استصوابی را برای همیشه و همگان تعطیل کنید تا دیگر کسی بهانه ای نداشته باشد.»

آذر منصوری، قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت در واکنش به اظهارت کدخدایی نوشت:

«ارزیابی و داوری منصفانه در خصوص چگونگی و حاصل نظارت استصوابی کار سختی نیست. ببینند در انتخابات مجلس دهم از مجموع جریان های سیاسی که در انتخابات ثبت نام کردند،چند نفر تایید صلاحیت وچند نفر رد صلاحیت شدند و دلیل رد صلاحیت ها چه بوده است. تا سیه روی شود هر که در او غش باشد.»

دفاع بد سخنگوی شورای نگهبان از نظارت استصوابی

فارغ از قابل دفاع بودن یا نبودن نظارت استصوابی، دفاع عجیب سخنگوی شورای نگهبان از این اصل دفاعی مبتنی بر مغالطه و فرافکنی است که فقط فرصت نقد بیشتر را در اختیار منتقدین قرار می‌دهد.

نکته اصلی اینجاست که اگر کسی آن چنان که آقای کدخدایی گفته فقط وقت رد صلاحیت یاد بد بودن نظارت استصوابی می‌افتد و در بقیه موارد از آن سود می‌برد حتما رویکردی غلط و کاسب کارانه دارد و فرقی هم ندارد که این شخص متعلق به جریان احمدی‌نژاد یا اصلاح طلبان باشد.

اما این که یک جریان یا شخص در انتخابات شرکت کند و هم ز مان این شکل از نظارت را نقد کند عین دمکراسی و عین اصلاح‌طلبی است.

حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات و نقد اصل و فرع نظارت استصوابی نشانه تمکین آنان به قانون بد و تلاش آنان برای اصلاح آن است و به معنای رضایت آنان به مرگ همسایه نیست.

این که انتخابات به نظارت نیاز دارد امری است که بر کسی پوشیده نیست و در تمام دنیا نظارت بر انتخابات به اشکال مختلفی وجود دارد ولی به نظر می‌رسد در هیچ کجای دنیای چنین مدلی از نظارت که این حجم از سلیقه شخصی در آن دخیل باشد وجود ندارد. نظارت شورای نگهبان نظارتی که متر و معیار آن مصلحت است، معیاری که هر روز می‌تواند به گونه‌ای باشد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***