به گزارش سلام نو حمیدرضا تقیراد ضمن بیان این مطلب از ارتقای رتبه بینالمللی دانشگاه خواجه نصیر به رتبه ششم در بین دانشگاههای کشور خبر داد و گفت: در نشست اخیر هماندیشی ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه به تراز بینالمللی که در وزارت علوم برگزار شد، خوشبختانه دانشگاه خواجه نصیر از بین ۱۶ مرکزی که برای ارتقا در سطح بینالمللی انتخاب شده بودند، رتبه ۶ را به دست آورد که این نتیجه بیانگر این است که دانشگاه در دستیابی به اهداف خود برای حضور در عرصههای بینالمللی در بین سایر دانشگاههای جامع و برتر بسیار موفق عمل کرده است.
وی در ادامه تصریح کرد: البته دانشگاه خواجه نصیر باید مسیر خود برای حرکت در عرصه بینالمللی که مسیری بسیار طولانی و بلند است را ادامه بدهد و این امر نیازمند همت مجموعه دانشگاه برای دستیابی به اهداف بینالمللی است.
معاون بینالملل دانشگاه صنعتی خواجه نصیر به عوامل موفقیت این دانشگاه برای حضور در عرصههای بینالمللی اشاره کرد و گفت: برنامهریزی و اهتمام در حوزه توسعه و فعالیتهای بین المللی که از سال ۹۲ آغاز شده است یکی از عوامل دستیابی به این نتیجه است. در واقع کسب رتبه ششم در عرصه فعالیتهای بین المللی محصول تلاش مجموعه دانشگاه اعم از دانشجویان، اعضای هیئت علمی و مسئولان دانشگاه طی ۵ سال گذشته است.
دکتر تقی راد خاطر نشان کرد: جذب دانشجویان خارجی، توسعه دورههای مشترک بین المللی، ایجاد قرادادهای بین المللی و توسعه آن در سطح بین الملل و در نهایت رفت و آمدهای علمی اساتید از جمله محورهای اصلی حرکت در راستای بینالمللی سازی دانشگاه قرار گرفت به گونهای که ما رشد بسیار خوبی در بین شاخصهای جهانی کسب کردهایم.
معاون بین الملل دانشگاه صنعتی خواجه نصیر به برنامههای آتی این دانشگاه در عرصه بین الملل اشاره کرد و اظهار کرد: شرایط فعالیت بین المللی در نیمه دوم سال ۹۷ و سال پیشرو بسیار متفاوت از سالهای گذشته است چرا که به دلیل مشکلات ارزی و ارتباطات بین المللی ممکن است در این زمینه نیز با چالشها و بحرانهای مواجه شویم. اما برنامه اصلی دانشگاه این است که با اهتمام کافی و صرف بودجههای مرتبط بتوانیم برنامههای حوزه بین الملل این دانشگاه که از گذشته آغاز شده است را علیرغم همه مشکلات ادامه بدهیم.
به گفته وی، دیپلماسی فعال دانشگاه خواجه نصیر در ارائه تعامل دو سویه بین دانشگاههای کشورهای هدف در سال ۹۸ بسیار مورد توجه است و باید ادامه پیدا کنند ضمن اینکه ساختارها و بستر سازیهای لازم برای جذب و توسعه بیشتر دانشجویان خارجی در دستور کار دانشگاه قرار دارد که در این راستا معرفی توانمندیهای واقعی دانشگاه از طریق سایتها، شرکت در مجامع مختلف بسیار موثر خواهد بود.
دکتر تقی راد خاطر نشان کرد: دانشگاه خواجه نصیر در حال حاضر با تعداد بسیاری از کشورها ارتباطات علمی دارد اما در جذب دانشجویان خارجی بیشتر با ۹ کشور منطقه و کشورهای که به لحاظ فرهنگی قرابتهای با ما دارند ارتباط برقرار کردیم و با توجه به اینکه همچنان شرایط آموزش به زبان فارسی به عنوان یکی از محدودیتهای تحصیل در کشور است باید در کشورهای هدف برنامههای برای جذب دانشجویان خارجی داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه خواجه نصیر در رابطه با قراردادهای بین المللی و برگزاری دورههای مشترک به کشورهای منطقه محدود نشده است بلکه با کشورهای اروپایی نظیر کره جنوبی، هلند، آلمان فرانسه و غیره نیز در عرصه تبادل دانشجو و برگزاری دورههای مشترک بین المللی تعامل میکند.. ضمن اینکه با کشورهای غربی فرانسه، آفریقای جنوبی و آلمان قراردادهای پژوهشی داریم.
وی خاطر نشان کرد: محقق کردن برنامههای که شروع شده در عرصه بین الملل یکی از چالشهای است که ممکن است در سال ۹۸ با آن مواجه شویم در واقع این چالشها بیشتر در حوزه مالی است. چرا که بودجه دانشگاهها علیرغم پیگیریهای فراوان رشد چندانی نداشته است و ما مشکل جدی برای تداوم ادامه فعالیتهای بین المللی خواهیم داشت.
معاون بین الملل دانشگاه صنعتی خواجه نصیر اظهار کرد: فشارهای سیاسی و سایر نگرانیهای داخلی و خارجی در عرصه بین المللی میتواند در سال آینده شروع و ایجاد برنامههای جدید دانشگاه را به شدت با مشکل مواجه کنند. ضمن اینکه زیرساختها و قوانین داخل کشور در حوزه فعالیتهای بین المللی دارای مشکلات است و ما احتیاج داریم همانند بسیاری از کشورهای منطقه انعطاف پذیری بیشتری در قوانین برای برنامههای خارجی بخصوص جذب دانشجویان خارجی داشته باشیم./ایسنا