بین الملل

سخنگوی وزارت خارجه ایران: مداخله‌ آمریکا و مقامات صهیونیست در اغتشاشات روشن است

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه گفت: اظهارات مداخله‌جویانه آمریکا و مقامات رژیم صهیونیستی کاملاً روشن بود که با یک هدف اساسی در حال انجام است و آن ایجاد خشونت، هرج و مرج و بی‌ثباتی در کشورمان است.

به گزارش سلام نو به نقل از مهر، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری هفتگی خود با رسانه‌ها اعلام کرد: از روز پنجشنبه گذشته کشورمان با سیل استفاده از سلاح گرم و سرد در بین معترضین در استانهای مختلف مواجه شد؛ همزمان با اظهارات مداخله جویانه مقامات آمریکایی و صهیونیستی مواجه شد.

وی افزود: اگر در موارد مشابه در کشور ما یا در کشورهای دیگر به شکل مبهم یا تحت عناوین فریبنده مثل دموکراسی یا حقوق بشر، مداخلاتشان را پنهان می‌کردند، این بار خیلی صریح و روشن اعلام کردند که ما هستیم.

سخنگوی وزارت امورخارجه با اشاره به فعالیت‌های مایک پمپئو وزیر امور خارجه اسبق آمریکا یادآور شد: حتی دیدید که یکی از مقامات سابق آمریکا که کماکان تلاش می‌کند در سطح رسانه‌ای و تبلیغاتی تلاش می‌کند نقش گذشته خود را نسبت به کینه‌توزی نسبت به ملت ایران انجام دهد، صراحتاً گفت ما سال نو میلادی تبریک می‌گوییم را به مردم ایران و کسانی که در خیابان‌ها عناصر موساد که در کنار آنها هستند.

بقایی ادامه داد: این فقط یک نمونه بود و اظهارات مداخله‌جویانه آمریکا و مقامات رژیم صهیونیستی کاملاً روشن بود که با یک هدف اساسی در حال انجام است و آن ایجاد خشونت، هرج و مرج و بی‌ثباتی در کشورمان و اینکه تعداد بیشتری جان باخته و کشته از مردم ما بگیرند، است؛ برای همین جلسه امروز شبیه جلسه دوشنبه ۲۶ خرداد است که در واقع اتفاقاتی که در چند روز گذشته حادث شد به نوعی روز سیزدهم جنگ تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان محسوب می‌شود.

وی گفت: این اقدامات مطلقاً خلاف همه موازین و قواعد حقوق بین‌الملل هست، ما مطمئن هستیم که آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ پایندی به اصول و قواعد بین‌الملل ندارند و اینها مبنای تعامل و گفتگو بین ملت‌ها و کشورها است و ما باید به استناد به همین اصول و قواعد نشان دهیم که اقدامات مداخله گرایانه آمریکا و رژیم صهیونستی چقدر قبیح و زشت بوده و در سطح بین‌المللی همه این موارد مستند سازی خواهد شد.

سخنگوی وزارت امورخارجه تصریح کرد: اسناد و شواهد غیرقابل انکار از حضور افراد مسلح و مجهز و کاملاً سازمان‌دهی شده در صفوف معترضین برای اینکه مردم را هدف قرار دهد، وجود دارد؛ جنایاتی که صورت گرفته و حمله به زیرساخت‌های مختلف، اماکن فرهنگی، مراکز بهداشتی و اینکه ساختمانی را به صورت کامل از بین ببرند، پرستار را در آنجا زنده زنده بسوزانند و اینها روش‌هایی است که در جاهای دیگر توسط تروریست‌ها و عناصر بسیار بی‌رحمی مثل داعش دیده بودیم.

بقایی ادامه داد: همه این موارد حتماً از طرف مراجع امنیتی ما جمع آوری می‌شود و به اطلاع عموم رسانده خواهد شد و هم در سطح نهادهای بین‌المللی اینها را ثبت خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاری که پرسید روز گذشته رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد، پیامی را برای گفتگوی با مقامات جمهوری اسلامی ایران دریافت کرده، در یک صحبت مبهمی هم گفت که اقدامی را انجام خواهد داد، پیش از این مذاکرات؛ آیا همچنان کانال ارتباطی بین ایران و آمریکا وجود دارد؟ آیا کانالی که آقای عراقچی گفته بود با آقای ویتکاف دارد، همچنان برقرار است؟ آیا این صحبت در خصوص مسأله مذاکره صحبت دارد؟ گفت: بله؛ من قبلاً هم عرض کردم، کانال ارتباطی بین وزیر امورخارجه ما و نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا باز است و هر وقت نیاز شود، از آن طریق پیام‌های لازم رد و بدل می‌شود.

ایده‌هایی از طرف مقابل برای مذاکره مطرح شده است

بقایی افزود: علاوه بر کانال رسمی که می‌دانید کانال دفتر منافع حفاظت آمریکا سفارت سوئیس در تهران هست، در مورد آن بحثی که مطرح کردید هم بله؛ مواردی را مطرح کردند، ایده‌هایی از طرف مقابل مطرح شده، به صورت کلی ما همیشه گفتیم، همین امروز صبح هم وزیر خارجه اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران کشوری است که هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده، ما در طول ده‌های متوالی همواره پاینده بودیم به اصل دیپلماسی و اصل مذاکره، منتها مذاکره‌ای که معنا دار باشد، مذاکره‌ای که با پذیرش منافع و نگرانی‌های متقابل باشد؛ نه مذاکره‌ای که یک طرفه، یک سویه و بر مبنای دیکته کردن باشد. فکر می‌کنم در رابطه با این موضوع هم حرفه‌ها متناقض صرفاً باعث ابهام در رویکردها خواهد شد.

پیام‌های متناقض آمریکا صرفاً عدم جدیت را نشان می‌دهد

بقایی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که مطرح کرد، از این سمت ترامپ را داریم که می‌گوید آماده مذاکره هستم و از سوی دیگر تهدید می‌کنند که قرار است فردا سه‌شنبه نتانیاهو جلسه‌ای داشته باشند، گفت: عرض کردم، پیام‌های متناقض صرفاً عدم جدیت را نشان می‌دهد و به هیچ عنوان قاعدتاً کمک کننده نیست.

تکمکیل می‌شود…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا