بین المللسیاسی

مخالفت روسیه و چین با نشست شورای امنیت به‌دنبال قطعنامه ضدایرانی آژانس

نشست شورای امنیت سازمان ملل در پی قطعنامه ضد ایرانی آمریکا و حامیانش در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در رابطه با ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به این شورا برگزار شد و نمایندگان روسیه و چین با برگزاری این نشست مخالفت کردند.

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که با مخالفت روسیه و چین همراه بود، به رای گذاشته شد و در این رای‌گیری رویه ‌ای که حق وتو در آن اعمال نمی‌شود، برگزاری این نشست با ۱۱ رای موافق، ۲ رای مخالف (روسیه و چین) و ۲ رای ممتنع تصویب شد.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در ۹ سپتامبر ۲۰۲۶ (۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۵) قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده و سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را برای ارجاع این پرونده به شورای امنیت سازمان ملل با ۲۳ رای موافق، ۸ رای ممتنع و ۳ رای مخالف تصویب کرد.

طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اظهار کرد: روسیه معتقد است که هیچ جایگزینی برای حل دیپلماتیک جنگ علیه ایران وجود ندارد.

فو کونگ، نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد نیز اظهار کرد: حملات نظامی آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران، دلیل ناتوانی آژانس در انجام بازرسی‌ها است.

نماینده چین در ادامه با بیان اینکه خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال سیاست فشار حداکثری، ریشه اصلی وضعیت بحرانی کنونی است، تاکید کرد: تروئیکای اروپایی به تعهدات خود عمل نکرده و مکانیسم ماشه از نظر قانونی دارای مشکل اساسی است. همچنین حملات نظامی آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای تحت نظارت آژانس، دلیل مستقیم ناتوانی آژانس در انجام بازرسی‌ها است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Are you human? Please solve:Captcha


دکمه بازگشت به بالا