بین المللسیاسی

سخنگوی وزارت خارجه ایران: نشست عمان گامی اساسی در جهت تضمین ثبات و امنیت منطقه است

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه گفت: نشستی که قرار است روز دوشنبه در سلطنت عمان برگزار شود، گامی اساسی در جهت تضمین ثبات و امنیت در منطقه خلیج فارس خواهد بود.

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در گفت وگو با شبکه المیادین گفت: ایران کشورهای منطقه را هدف قرار نداد بلکه پایگاه های آمریکایی را هدف قرار داد که منبع تجاوزها بودند.

بقائی در بخش دیگری خاطرنشان کرد: نشستی که قرار است روز دوشنبه در سلطنت عمان برگزار شود، گامی اساسی در جهت تضمین ثبات و امنیت در منطقه خلیج فارس خواهد بود.

سخنگوی وزرات خارجه پیش از این نیز با تشریح فرآیند شکل‌گیری این گفتگوها تصریح کرده بود: تصمیم‌گیری درباره نشست میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس موضوع امروز و دیروز نیست، بلکه حاصل یک فرآیند است. در نظر داشته باشید که در این شش ماه اتفاقات بسیار مهمی افتاد. ظاهر امر این بود که جمهوری اسلامی ایران پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاک این کشورها را هدف قرار داد، اما ما همواره تاکید کرده‌ایم که با این کشورها سر جنگ نداریم و قائل به احترام به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی آن‌ها هستیم. حملات ما در واقع اقدامات دفاعی علیه منشأ و مبدأ حمله به ایران بوده است.

وی همچنین در مورد حملات آمریکا به سالن ورزشی لامرد گفت: هر موشک آمریکایی که سالن ورزشی شهر لامرد را هدف قرار داد، حامل ۱۸۰ هزار ترکش بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمعه۲۰ شهریور ماه از برگزاری نشست وزرای خارجه ایران، عراق و دیگر کشورهای ساحلی خلیج‌فارس و دریای عمان در روز دوشنبه ۲۳ شهریور ماه در عمان خبر داد و گفت در این نشست درباره موضوعات منطقه‌ای از جمله نتایج مذاکرات ایران و عمان برای تعیین مسیرهای امن کشتیرانی در تنگه هرمز رایزنی خواهد شد.

بقائی با اشاره به اهتمام همیشگی ایران در جهت ایجاد اعتماد و همکاری میان کشورهای منطقه برای تقویت صلح و ثبات در منطقه به دور از مداخلات مخرب و تفرفه‌انگیزانه بازیگران خارج از منطقه، ابتکار برگزاری نشست وزرای خارجه کشورهای ساحلی خلیج فارس و دریای عمان را تحولی مهم در این راستا خواند و ابراز امیدواری کرد که این رویداد زمینه‌ساز ارتقای تفاهم میان کشورهای منطقه و کمک به تقویت امنیت مشترک منطقه‌ای شود.

به گفته بقائی، این نشست با حضور ایران، عراق و دیگر کشورهای ساحلی خلیج فارس، در عمان برگزار می شود و در آن علاوه بر دیگر مباحث منطقه‌ای، درباره نتایج مذاکرات ایران-عمان راجع به تعیین مسیرهای امن برای دریانوردی تجاری در تنگه هرمز نیز بحث و تبادل‌نظر خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا