به گزارش سلام نو، کامران اقتصادنیا روز شنبه اظهار داشت: در راستای تحقق تعهد ایران در کنوانسیون پاریس مبنی بر پاک شدن 20 درصد انرژِی کشور تا سال 1400 و با توجه به پتانسیل خورشیدی این سرزمین، جذب انرژی خورشیدی بهترین گزینه است.
وی تصریح کرد: بیش از 200 نیروگاه خانگی خورشیدی 5 کیلووات در پشت بام خانه های روستایی توسط شرکت های دانش بنیان با تسهیلات بانکی نصب خواهد شد.
این مقام مسئول گفت: نصب هر نیروگاه در حال حاضر به 50 متر مساحت پشت بام نیاز دارد.
مشاور اقتصادی فرماندار شمیرانات اعلام کرد: این اقدام از فروردین ماه 98 از روستای امامه آغاز می شود.
وی خاطرنشان کرد: تولید، ایجاد اشتغال، درآمد پایدار روستایی و در نهایت مهاجرت معکوس به سمت روستاها از دیگر مزایای اجرای این طرح است.
اقتصادنیا افزود: متولیان طرح شامل وزارت نیرو، بانک ها، شرکت های دانش بنیان و شورای روستاها (اهالی) هستند.
همچنین یکی از اعضای انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران به خبرنگار ایرنا گفت: دولت، وزارت نیرو را مکلف به خرید تضمینی 20 ساله از متقاضیان (روستائیانی که نیروگاه خورشیدی بر پشت بام آنها نصب می شود) کرده است که طی این تکلیف هر خانوار از 780 تا 950 هزار تومان درآمد ماهانه خواهند داشت.
علی ادیبی تاکید کرد: تجهیزات نصب شده هیچگونه هزینه نگهداری یا آلایندگی، تشعشعات و آلودگی محیط زیستی در پی نخواهد داشت.
وی یادآور شد: با اجرای این طرح در شمیرانات (ارتفاعات بالای 2200 متر از سطح دریا)، پس از کشورهای کانادا و سوئیس که این اقدام را در این ارتفاع انجام داده اند، به عنوان سومین کشور جهان در بهرمندی از انرژی خورشیدی در ارتفاع بالای 2200 متر شناخته خواهیم شد.
به گفته وی مجموعه پدافند غیرعامل شمیرانات با توجه به شرایط جغرافیایی این شهرستان که منطقه ای کوهستانی و بعضاً صعب العبور و با بلایای طبیعی متعدد اعم از زلزله، سیل، رانش و... مواجه است که در پی آنها امکان قطعی انتقال برق و انرژی های دیگر وجود دارد در صدد تولید انرژی در روستاهای شهرستان برآمده تا در مواقع بروز حوادث شهروندان با مشکلات خاص رو به رو نشوند.
شهرستان شمیرانات متشکل از شهر شمیران و دو بخش لواسانات و رودبار قصران دارای 38 روستا و جمعیتی افزون بر 600 هزار نفر در شمال و شمال شرقی تهران واقع شده است./ایرنا