به گزارش سلام نو، در این تظاهرات گروههای مختلفی ازجمله نهادهای حقوق بشری، ضد جنگ، اتحادیههای کارگری، دانشجویی، حامیان پذیرش مهاجران و سازمانهای اسلامی شرکت داشتند.
در این حرکت اعتراضی که در آستانه سالروز مبارزه با نژادپرستی برگزار شد شرکتکنندگان در خیابانهای مرکزی لندن به سمت ساختمان نخستوزیری راهپیمایی کردند.
آنها علاوه بر شعارهایی همچون «نه به اسلامهراسی، نه به نژادپرستی»، «واضح و روشن اعلام میکنیم، از مهاجران استقبال میکنیم»، و «ترزا می، شرمت باد»، خواستار مقابله باسیاستهای تبعیضآمیز علیه اقلیتهای قومی و مذهبی شدند.
تظاهرکنندگان همچنین پارچه نوشته هایی در دست داشتند که بر روی آن عبارتهایی همچون 'دست از آزار زنان مسلمان بردارید'، 'مهاجران خوشامدند'، 'در مقابل نژادپرستی و اسلامهراسی میایستیم'، 'جان سیاهپوستان، ارزشمند است' و 'برگزیت و ترامپ، زنگ خطر را به صدا درآوردهاند' نوشتهشده بود.
دیانا آبوت وزیر کشور دولت در سایه حزب کارگر انگلیس و شماری از کنشگران مدنی، در پایان این حرکت اعتراضی، علیه سیاستهای تبعیضآمیز دولت 'می' و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که منجر به خیزش جریانات دست راستی شده است، سخنانی بیان داشتند.
سخنرانان افزایش نفرت از اقلیتهای قومی، بهویژه مسلمانان را ناشی از پیامدهای منفی سیاستهای ضد مهاجرتی دولت خواندند.
این تظاهرات در حالی برگزار شد که در حمله روز گذشته به دو مسجد «نوورد» و «النور» در شهر کرایست چرچ نیوزیلند دستکم 49 تن کشته و 50 نفر رخمی شدند.
این دو حمله همزمان با اقامه نماز جمعه، اتفاق افتاد.
جاسیندار آردن نخستوزیر نیوزیلند در پی این حملههای مسلحانه با اعلام اینکه «مهاجم یک شهروند استرالیا، تروریست راستگرا و وحشی بوده و دستگیرشده است، از این روز بهعنوان «یکی از تاریکترین روزهای کشورش» نام برد.
مظنون اصلی یک مرد 28 ساله اهل استرالیا با تبار انگلیسی توصیفشده که پیشتر بارها در صفحات مجازی خود از حضور مهاجران مسلمان در سرزمینهای اروپایی ابراز خشم کرده بود.
در همین پیوند، دولت انگلیس ضریب امنیت ساجد را در سایه حادثه تروریستی نیوزیلند افزایش داده است. مقامهای امنیتی و دولتی انگلیس هم دیروز در یک جلسه اضطراری درباره راهکارهای افزایش امنیت مساجد این کشور رایزنی کردهاند.
گفتنی است روز 21 مارس (اول فروردین ماه) از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز مقابله با نژادپرستی انتخاب شده است./ایرنا