به گزارش سلام نو، روزی که نام قطر به عنوان میزبان جام جهانی 2022 شنیده شد بسیاری بر فیفا خرده گرفتند برای این انتخاب. اما حالا در فاصله سه سال تا جام جهانی 2022 قطر عنوان ثروتمندترین کشور جهان به لحاظ درآمد سالانه را از آن خود کرده است. قطری ها بنا به گفته صندوق بین المللی پول 124930 دلار در سال درآمد سالیانه دارند.
دومین کشور، لوکزامبورگ کشور کوچک اروپایی است که با جمعیتی کمتر از 8 درصد تهران درآمدی معادل 109190 دلار در سال دارد و و رشد آن در سال ۲۰۱۶، بیش از رشد کلی اتحادیهی اروپا بوده است.
سنگاپور دیگر کشور آسیایی که البته در شرق این قاره قرار دارد مدتها است در جمع کشورهای ثروتمند جهان قرار دارد. رشد اقتصادی در این کشور به صادرات و گردشگری وابسته است و تجارت الکترونیک در این کشور با پیشرفت قابل تاملی رو به رو بوده است.
برونئی کشور کوچکی است که تنها 400 هزار نفر جمعیت دارد و 90 درصد درآمدش ناشی از فروش نفت و گاز است. ۷۶۷۴۰ دلار درآمدی است که برای این کشور توسط صندوق بین المللی پول اعلام شده است.
ایرلند، یکی از کشورهای مدرن اروپایی است که در میان دیگر کشورهای این قاره از نرخ رشد بالایی برخوردار بوده است. بنا بر گزارش صندوق بین المللی پول، تأمین منابع مالی، سرمایه گذاری و ساختوساز از مهمترین عوامل رشد تولید ناخالص داخلی ایرلند در سال ۲۰۱۶ بوده است.
در نروژ همچون دیگر کشورهای اسکاندیناوی شاخص های کیفیت زندگی بالاست. این کشور که تنها 5 میلیون نفر جمعیت دارد به خاطر رکود اقتصادی در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹، شاهد پایینترین میزان رشد اقتصادی خود بود. اما این کشور سرانجام توانست از نرخ بیکاری خود که در تابستان گذشته در اوج بود، بهمیزان زیادی بکاهد و به جایگاه اقتصادی کنونی دست یابد.
کویت از دیگر کشورهایی است که اقتصاد آن مبتنی بر نفت است. این کشور، با جمعیتی بیش از ۴ میلیون نفر، نسبت به دیگر کشورهایی که اقتصاد آنها مبتنی بر نفت است، در رتبهی اقتصادی پایینتری قرار دارد. با این وجود 69670 دلار درآمد سالیانه این کشور، کویت را هفتمین کشور ثروتمند جهان کرده است.
رشد قابل توجه امارات در دو دهه اخیر باعث شده کاهش قیمت نفت هم باعث اخلال در اقتصاد این کشور ده میلیون نفری نشود. صندوق بین المللی پول درآمد این کشور را 68250 دلار در سال 2016 اعلام کرده است.
سوییسی ها هیچگاه معنا و مفهوم معضل اقتصادی را در کشورشان درک نکرد ه اند. رشد اقتصادی در این کشور با 8 میلیون نفر همیشه بالا بوده و از سوییس همواره به عنوان کشوری که شاخص های کیفی برای زندگی در آن بالا است یاد می شود.
کاهش رونق تجارت جهانی و صنعت گردشگری در هنگ کنگ اگرچه این کشور را با چالش جدی مواجه کرد اما همچنان این کشور شرقی با 7 میلیون نفر در بین ده کشور ثروتمند جهان قرار دارد.