مدیرعامل سد و نیروگاه دز شهرستان اندیمشک با بیان این که در روزهای گذشته میزان حجم آب از سد دز در شهرستان اندیمشک کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: پیش بینی میشود به زودی وضعیت مدیریت آب در سد دز به حالت عادی خود برگردد.
هواشناسی: حرکت تمام سیلابها به سمت خوزستان است / بارندگی از ۱۰ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت فراتر از نرمال است؛ اما پس از آن تا ۱۰ خرداد در حد نرمال خواهد بود
مدیرکل هواشناسی استان خوزستان در تبیین پیشبینیهای کوتاه مدت بارندگی اظهار داشت: سامانه بارشی در خوزستان در روزهای شنبه و یکشنبه فعال میشود البته هستههای بارش آن نیز غالبا در حوضههای دز، کرخه و کارون است.
محمد سبزهزاری امروز در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت بارندگی در استان خوزستان، با اشاره به ۴۹۵ میلیمتر بارش تاکنون در سطح استان، اظهار داشت: این مقدار در مقایسه با دراز مدت ۷۰ درصد و نسبت به سال گذشته نیز ۲۷۳ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به خوزستان به عنوان هشتمین استان نسبت به میزان اختلاف بارشها در مقایس درازمدت، بیان کرد: استانهای ایلام و لرستان در رتبههای نخست بارندگی هستند که حوضههای آبریز رودخانههای دز و کرخه به شمار میآیند.
مدیرکل هواشناسی استان خوزستان عنوان کرد: حسینیه اندیمشک با یک هزار و ۶۱ میلیمتر و آّبادان با ۱۴۷ میلیمتر به ترتیب بیشترین و کمترین میزان بارندگی در سطح استان خوزستان را داشتهاند.
وی اختلاف بارندگی امسال نسبت به درازمدت اشاره و افزود: در حوضههای دز و کرخه استانهای ایلام، چهارمحال و بختیاری، لرستان و کهگلویه و بویراحمد طی سال جاری شاهد بیشترین میزان بارش نسبت به درازمدت بودهاند.
سبزهزاری با اشاره به منطقه زاگرس به عنوان پربارشترین و سیلابیترین در ۴۰ یا ۵۰ سال گذشته، ادامه داد: شکل عوارض زمین و توپوگرافی در منطقه بیانگر حرکت تمام سیلابها به سمت خوزستان است.
مدیرکل هواشناسی استان خوزستان در تبیین پیشبینیهای کوتاه مدت بارندگی، اظهار داشت: سامانه بارشی در خوزستان طی روزهای شنبه و یکشنبه فعالیت میشود البته هستههای بارش آن نیز غالبا در حوضههای دز، کرخه و کارون است.
وی ادامه داد: سامانه بارشی در خوزستان طی روزهای شنبه و یکشنبه براساس نظر هواشناسی ضعیف است، اما باتوجه به خیس بودن زمین و ظرفیت تکمیل سدها میتواند برای استان ایجاد خطر کند.
سبزهزاری در تبیین پیشبینیهای ماهانه بارندگی، خاطرنشان کرد: براین اساس بارندگی از ۱۰ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت ماه یعنی در ماه آوریل فراتر از نرمال است. در بازه زمانیر ۱۰ اردیبهشت تا ۱۰ خردادما نیز در حد نرمال پیشبینی میشود.
روند ورود آب به سد کرخه کاهش یافت
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه شهرستان اندیمشک گفت: روند ورود آب به سد کرخه در استان خوزستان کاهش یافته است.
محمد یزدانی اظهار داشت: وضعیت سد کرخه و مدیریت آب در این مجموعه ادامه دارد و مشکلی در این زمینه نیست.
وی با اشاره به پایداری سد کرخه شهرستان اندیمشک گفت: پایداری سد کرخه اندیمشک برای مقابله با سیلابهای احتمالی مطلوب است و سازه سد هیچ مشکلی ندارد.
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه شهرستان اندیمشک با بیان این که روند ورود آب به سد کرخه در استان خوزستان کاهش یافته است، افزود: در صورت باران نیز مدیریت آب در سد کرخه متناسب طبق برنامهریزیهای صورت گرفته انجام میشود.
وی با اشاره به این که میزان رها سازی آب در سد کرخه اندیمشک به دو هزار و ۱۰۰ متر مکعب بر ثانیه رسیده است، عنوان کرد: پیش بینی میشود روند ورود آب به سد کرخه در استان خوزستان، کاهش یابد.
یزدانی بیان کرد: میزان ورود آب به سد کرخه اندیمشک نیز به حدود ۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب رسیده است و با توجه به پایداری شرایط جوی مدیریت آب در سد کرخه مطلوب بوده و مشکلی نیست.
رفع خرابی مسیر انتقال آب پلدختر
با رفع خرابی مسیر انتقال آب پلدختر، پمپاژ آب به خط لوله آغاز شد. تا ساعتی دیگر، آب در بخش شرقی شهر پلدختر وصل خواهد شد./انتخاب
به گزارش سلام نو، سامانه بارشی از بعد از ظهر امروز جمعه ۱۶ فروزدینماه وارد کشور شده و در روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده در سطح کشور فعال است.
پیشبینی میشود که در غرب و جنوب غرب کشور شامل استانهای کرمانشاه، ایلام، شمال و شرق خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، شمال فارس بارش باران بین ۱۰ تا ۳۵ میلیمتر رخ دهد. همچنین با حرکت این سامانه به سمت شمال شرق کشور از بعد از ظهر شنبه تا بعد از ظهر روز یکشنبه بارش باران در استانهای خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، ارتفاعات شرقی سمنان پیشبینی میشود که انتظار میرود بیشینه بارش در این مدت در شمال غرب خراسان رضوی به ۳۰ تا ۵۰ میلیمتر برسد و موجب سیلابی شدن موقت مسیلها در این منطقه شود.
دستور تخلیه ۱۴ روستای حاشیه رودخانه های کرخه و دز بخش مرکزی اهواز صادر شد
روابط عمومی فرمانداری شهرستان اهواز :ساکنین روستاهای حلاف یک،حلاف ۲، حلاف ۳، بروایه آلبو ثنوان، بروایه عمیر،بروایه یوسف،قلعه سحر،چپسه کوچک،چپسه بزرگ،سید یوسف، عشاره بزرگ،عشاره کوچک در حاشیه رودخانه کرخه و ۲ روستای طواهر و ام عگله بیت سعید در حاشیه رودخانه دز بخش مرکزی نسبت به تخلیه منازل خود اقدام کنند.
جاده قدیم خرمشهر به اهواز مسدود شد
به دلیل ورود آب به جاده قدیم خرمشهر به اهواز در حد فاصل روستای ملحان تا روستای خبینه، این محور مسدود شده است.
جاده ارتباطی مکسر - شمریه به عنوان جاده جایگزین تعیین شده است.
وزیر کشور: حدود 400 هزار نفر در خوزستان در معرض سیل هستند
وزیر کشور گفت: حدود 400 هزار نفر در نقاط شهری و روستایی خوزستان در معرض سیل قرار دارند.
دستور تخلیه یک شهر خوزستان به دلیل سیل
سرپرست فرمانداری اهواز: به علت شکستگی سیل بند، دستور تخلیه بخش غربی شهر الهایی صادر شد.
همچنین، در خبرها امده است: «بسته شدن مسیر ساحلی اهواز خرمشهر ( جاده امام جعفر صادق ) بدلیل شکست سیل بند روستای ملیحان بخش اسماعیلیه و زیر آب رفتن روستا و ١۵٠٠ هکتار زمین کشاورزی؛ امروز ساعت ١٩:٣٠»
بازگشایی مسیرها نخستین اولویت در مناطق سیلزده است
عبدالهاشم حسن نیا صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سیلی که اتفاق داده یک رخداد کمنظیر بوده و طبیعی است که مشکلاتی هم ایجادشده باشد، مأموریت دادند که خدمت مردم لرستان و بهطور ویژه مردم پلدختر برسیم تا بررسیهای دقیق برای جبران خسارات سیل را انجام دهیم.
وی افزود: قصد داریم که با تشکیل یک کمیته فنی، به یک همافزایی برسیم و موضوعات مربوط به سیلزدگان را تعیین تکلیف کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: آب شستگیهایی که اتفاق افتاده تغییری در شیب و شرایط خاک ایجاد کرده که وجود این ناپایداریها کار دقیقتری را میطلبد.
وی بابیان اینکه بازگشایی مسیرها جز اولویت اول ما است و پسازآن به بازسازی خواهیم پرداخت، تصریح کرد: مدیریت استان، ارشد سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و هلالاحمر را به ما معرفی کنید تا با همکاری و نظم و هماهنگی بیشتری کارکنیم.
حسننیا خاطرنشان کرد: مدیریت بحران ایجاد توازن بین نیاز و ظرفیت است، وقتی نیاز زیاد باشد، اما ظرفیت محدود، باید اولویتبندی شود.
وی بابیان اینکه باید ضرورتها و اولویتها مشخص شود گفت: مدیریت انتظارات بحث بسیار مهمی است که باید موردتوجه قرار بگیرد، چون وقتی انتظارات را بالا ببریم، ولی نتوانیم به قولهایی که دادهایم عملی کنیم جز عدم اعتماد به نتیجه دیگری نمیرسیم.
معاون وزیر راه بیان کرد: هر کاری یکزمانی دارد بنابراین باید با یک نگاه مهندسی کار را جلو ببریم و زمان بندیها را پس از بررسی در کمیته فنی مشخص کنیم.
راه ارتباطی ۵۰ روستا در کوهدشت بازگشایی موقت شد
آرمان منصوری در گفتگو با خبرنگار تسینم در کوهدشت اظهار داشت: وقوع سیلاب راه ارتباطی روستاهای کوهدشت شمالی را قطع کردهبود که با تلاش اداره راهداری و حملونقل جادهای شهرستان کوهدشت مسیر ارتباطی به مناطق عشایری هومیان و ضرون که راه ارتباطی حدود ۵۰ روستا بوده بهصورت موقت برای امدادرسانی به این مناطق سیلزده و تردد ماشینآلات کمکدار و تراکتور بازگشایی شدهاست.
وی با بیان اینکه پلهای فتحالله آباد و کورهدشت نیز در محور ارتباطی کوهدشت شمالی بهصورت موقت احیا شده، افزود: با توجه به حجم بالای خسارت به ابنیه، پلها و جاده ارتباطی محور کوهدشت شمالی هنوز ارتباط ۱۵ روستای این منطقه از جمله چمآستان، سرخهمهر و نیلهسادات قطع است.
بخشدار مرکزی کوهدشت عنوان کرد: در حال حاضر اکیپهای راهداری در منطقه محور کوهدشت شمالی مستقر هستند و تلاش برای برقراری ارتباط سایر روستاها ادامه دارد.
۱۵ تیم پزشکی به پلدختر اعزام شد
سرهنگ دوم عبدالوحید ملک آرا در گفتگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد اظهار داشت: باهمت سازمان بسیج جامعه پزشکی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان و اورژانس هوایی، ۱۵ تیم پزشکی بهوسیله پنج فروند بالگرد به شهرستان پلدختر اعزام شد.
وی افزود: این تیمهای پزشکی که شامل متخصص، پزشکان عمومی، ماما، پرستاران، کارشناسان بهداشتی، روانشناس، کارشناس آزمایشگاه، دارو یار و وسایل و تجهیزات پزشکی موردنیاز است به مدت ۴ روز برای ارائه خدمات بهتر به مردم این منطقه اعزام شدند.
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی لرستان با بیان اینکه تیمها در بخشهای عمومی، مامایی، بهداشتی و خدماتی ارائه خدمت میکنند عنوان کرد: خدماتی که در این اعزام ارائه میشود شامل ویزیت رایگان همراه با دارو، تست فشارخون بهصورت رایگان به اهالی مناطق پلدختر است.
وی بیان کرد: در حال حاضر وضعیت به لحاظ پزشکی و درمانی و با توجه به استقرار تیمهای درمانی قابلقبول است، دانشگاه علوم پزشکی، کانونهای بسیج جامعه پزشکی الیگودرز، الشتر و بیرانشهر در اعزام این تیمها حمایت و پشتیبانی کردند.
تلاشهای گروههای جهادی برای حراست از سوسنگرد در مقابل سیلاب
با توجه به هشدارهای مسئولان نسبت به رهاسازی حجم بالای آب از سد کرخه گروههای مختلف مردمی به شهرهای در معرض سیلاب رفتند تا پیش از رسیدن سیل با تقویت سیلبندها از خسارتهای احتمالی به خانههای مردم بکاهند.
یکی از مناطق مسکونی که از سوی استاندار خوزستان به عنوان در معرض تهدید سیل معرفی شد شهر سوسنگرد در منطقه خزعلیه و مالکیه بود.
بلافاصله گروهی از منطقه آخرآسفالت اهواز بسیج شدند و در این منطقه حضور یافتند تا در کنار مردم این شهر ارتفاع سیلبند ساحلی را افزایش داده و آن را تقویت کنند.
در پایان یکی از اهالی منطقه خزعلیه از این جهادگران در منزل خود پذیرایی کرد.
ارائه خدمات درمانی با کد ملی به بیمهشدگان پلدختر
شاهدخت فتحی بیرانوند شامگاه پنجشنبه پس از بازدید از مناطق سیلزده پلدختر با اشاره به وضعیت بهداشتی-درمانی این شهر اظهار داشت: خوشبختانه خدمات بهداشتی درمانی در وضعیت مطلوبی است و معاون بیمه درمان لرستان برای رسیدگی به وضعیت بیمهشدگان و ویزیت بیماران در پلدختر مستقر است.
وی با بیان ارائه خدمات بستری سیلزدگان افزود: تأکید کردهایم برای ارائه این خدمات، چون دفترچههای درمانی بیمهشدگان سازمان بیمه سلامت بهعلت سیلاب مفقود شده با ارائه کد ملی میتوانند خدمات بیمارستانها و مراکز تشخیص درمانی را دریافت کنند.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان عنوان کرد: زیرساختهای مخابراتی و اینترنت مناطق سیلزده قطع و امکان تأیید داروهای بیماران خاص، سرطانی، دیابتی و قلبی نیست، در همین راستا به رئیس اداره پلدختر تاکید کردهایم پشت نسخه دفترچه و یا با سربرگ نسخه پزشک کد ملی و مشخصات سه جلدی را با مهر و امضا درج کند و با همان نسخه داروها را با تعرفه دولتی به بیماران ارائه خواهیم داد.
وی با بیان اینکه دفاتر، بخشنامهها و دستورالعملهای بیمه سلامت باید یک ماه دوره انتظار داشته باشند، بیان کرد: برای رفاه حال بیمهشدگان بیمه سلامت تأکید کردهایم دفاتر پیشخوان بدون طی دوره انتظار و دریافت وجه اقدامات صدور و چاپ دفتر المثنی برای هر فرد که ۹ هزار تومان است را در اسرع وقت صادر کنند.
فتحی گفت: در مذاکراتی که با ستاد سازمان بیمه سلامت امیدواریم بتوانیم با امتیازات بیشتری جوابگوی نیازهای مردم باشیم؛ به شهروندان پلدختری توصیه میکنم با سعه صدر و آرامش اجازه بدهند مسئولان ذیربط اقدامات کمکرسانی و امداد را به نحو احسن انجام بدهند.
آخرین آمار جانباختگان سیلاب
استانهای فارس و لرستان در سیل نوروز ۹۸ به ترتیب با ۲۱ و ۱۵ کشته بیشترین تلفات انسانی را در حوادث اخیر داشتهاند.
استان فارس: ۲۱ نفر
استان لرستان: ۱۵ نفر
استان گلستان: ۸ نفر
استان مازندران: ۵ نفر
استان همدان: ۵ نفر
استان خراسان شمالی: ۳ نفر
استان کهگیلویه و بویراحمد: ۲ نفر
استان خوزستان: ۱ نفر
استان ایلام: ۱ نفر
استان کرمانشاه: ۱ نفر
استان سمنان: ۱ نفر
استان خراسان رضوی: ۱
سیلبند کوی سید خلف اهواز در حال استحکامسازی و ترمیم است
جمال عالمی نیسی امروز در بازدید از سیل بند کوی سید خلف اهواز اظهار داشت: تلاش شبانه روزی دستگاهها با نظارت مستقیم فرمانداری برای استحکامسازی و ترمیم سیلبند کوی سید خلف در شهر اهواز ادامه دارد.
وی ادامه داد: هم اکنون تعداد زیادی از ماشینآلات در این منطقه حضور دارند و نگرانی در این مورد وجود ندارد.
فرماندار شهرستان اهواز با بیان اینکه سیلبند کوی سید خلف اهواز با بسیج امکانات و به صورت شبانه روزی در حال استحکامسازی و ترمیم است گفت:سیلبند کوی سید خلف در گذشته از استحکام بالایی برخوردار نبود که با تلاش شبانه روزی دستگاهها تاکنون از نفوذ آب به این منطقه جلوگیری شد.
بیش از ۱۵۰ پخش سیلاب و بند خاکی در استان اصفهان آبگیری شد
ابوطالب امینی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، با اشاره به آبگیری بندهای خاکی استان اظهار داشت: بر اثر بارشهای رگباری روزهای اخیر در استان اصفهان، ۱۵۰ بند خاکی و پخش سیلاب استان به ظرفیت ۶۰ میلیون متر مکعب آبگیری شده است.
وی افزود: در طول دو دهه بیش از ۱۵۰ بند خاکی و پخش سیلاب در ۱۵۰ نقطه سیلخیز و خطرناک استان برای کنترل سیلاب احداث شده که ۲۰ مورد آنها در سال مالی ۹۷ از محل صندوق ذخیره ملی ساخته شده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه این سیلاببندها در مناطقی، چون دهاقان، سمیرم، فریدونشهر، فریدن، چادگان، کاشان، شهرضا وغیره وجود دارند، گفت: با این بندها از خطراتی که در این حوزهها به علت بارندگی و سیل رخ میدهد، جلوگیری میشود.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال در دهاقان که رودخانه شور قرار دارد، ۴ الی ۵ بند خاکی ساخته شده که توانسته سرعت و تخریب بند را تعدیل کند و اثرات مثبت خودش را نشان دهد.
امینی ادامه داد: حجم کلی آب نزدیک به ۶۰ میلیون متر مکعب بود و سیلابی کنترل شده بیش از ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون متر مکعب بود، چون سیلاب کنترل و بعد رهاسازی شد و به خاطر شکسته شدن انرژی قدرت تخریب هم پایین آمد و برای همین در زیردست این مناطق هیچ مشکلی به وجود نیامد.
وی با اشاره به وجود بیش از ۱۵۰ سیلاب بند، اظهار داشت: کنترل سیلاب در این مناطق صورت گرفت و از تخریبها جلوگیری کرد و همچنین این حجم آب تغذیه سفرهها را نیز به دنبال داشته است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خاطرنشان کرد: بر اثر بارشهای اخیر، برخی از بندها و پخش سیلابهای استان شامل طالخونچه، مبارکه، طامه نطنز و جبر کوهپایه نیز بعد از ۱۰ سال سیراب شدند.
کانال نیشکر امام به منظور انحراف آب از شهر گوریه منفجر میشود
کیامرث حاجیزاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هم اکنون ماشینآلات و نیروهای ارتش در گوریه مستقر هستند و هنوز آب وارد شهر نشده است.
وی افزود: برای جلوگیری از ورود آب به شهر قصد انحراف آب را از طریق کانال اصلی نیشکر امام را داریم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان ادامه داد: در حال حاضر به همراه امیر بیدادی فرمانده ارتش جنوب و نیروهای ارتش کانال اصلی نیشکر را منفجر میکنیم همچنین ماشینآلات همچنان در حال ایجاد دایک در اطراف شهر هستند.
هشدار رئیس جمعیت هلال احمر درباره وضعیت دشوار لرستان
سیل در لرستان نه شهر و خانه بلکه همه زیرساختها را هم با خود برده. پلها و جادهها با سیل رفتهاند.
وزیر ارتباطات: اینترنت پلدختر وصل شد
وزیر ارتباطات با انتشار پست توییتری خود از برقراری اینترنت در منطقه سیل زده پلدختر خبر داده است.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات صبح امروز جمعه با انتشار پست توییتری خبر از اتصال اینترنت منطقه سیل زده پلدختر داد.
وی در توییت خود که به زبان لری نوشته شده، گفته است: ساعت ۷:۲۱ صبح امروز نخستین سایت نسل چهارم روشن شد.
وزیر ارتباطات همچنین از صبوری و همراهی مردم برای حل مشکلات وسیع ارتباطی در مناطق سیل زده تشکر کرده است.
پرداخت غرامت کشاورزان سیل زده آغاز شد
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی گفت: نخستین مرحله پرداخت غرامت کشاورزان خسارت دیده سیل در گلستان از روز پنجشنبه آغاز شد.
خسارت سیلاب به منازل در خرم آباد
سیلاب در مرکز لرستان منجر به تخریب دیواره ساحلی رودخانه، تخریب منازل و پل ها شد؛ به ویژه خانه های منطقه پل اناری تا پل بهداری که مورد هجوم شدید سیلاب بودند تخریب شده اند.
مدیر عامل سد و نیروگاه کرخه: رها سازی آب از خروجی سد کرخه به دلیل این است که مخزن در شرایطی قرار دارد که ما مجبور هستیم مخزن را تخلیه کنیم .
فرماندار هرسین: ساکنان ۸ روستای سیل زده به خانههایشان برگشتند
فرماندار هرسین استان کرمانشاه:
مسیرهای تردد هشت روستای این شهرستان که در محاصره سیل گرفتار شده بودند، بازگشایی شد
۱۶ روستای این شهرستان در سیل اخیر، خسارت دیده اند، از این تعداد هشت روستا در محاصره کامل سیل قرار گرفتند، طوری که راه دسترسی به آنها قطع شده بود.
با فروکش کردن سطح آب و تلاش نیروهای خدمات رسان و امدادگر در حال حاضر راه دسترسی این هشت روستا بازگشایی شده است.
علوفه برای دامهای روستاهای سیل زده توسط جهاد کشاورزی انجاد شده است/ این علوفه در حال توزیع است و سایر دستگاهها نیز پای کار هستند تا هرچه زودتر شرایط این روستاها به وضعیت عادی برگردد و بتوانیم برآورد دقیقی از میزان خسارت داشته باشیم.
سازمان مدیریت بحران: بعید است مسیر اصلی پلدختر - خرم آباد امکان ترمیم داشته باشد
رییس سازمان مدیریت بحران با اشاره به آخرین وضعیت مناطق سیلزده معمولان و پلدختر، مشکل اصلی این مناطق و بویژه معمولان را همچنان تخریب راههای ارتباطی و مواصلاتی دانست و گفت: بعید است که مسیر اصلی بین پلدختر و خرم آباد امکان ترمیم داشته باشد.
اسماعیل نجار با بیان اینکه به دنبال سهمگین در لرستان امکان تردد زمینی به منطقه معمولان از بین رفت، گفت: شب گذشته یک مسیر طولانی با سختی به این منطقه بازگشایی شد. در منطقه معمولان از ۲۵۰۰ خانوار، منزل مسکونی ۵۰۰ خانوار دچار آبگرفتگی شده است.
وی با بیان اینکه امکانات در این منطقه محدود است، اظهار کرد: در حال حاضر تجهیزات مورد استفاده در این بخش، مربوط به تجهیزات محلی و شهرداری است و به دلیل بسته بودن راههای زمینی امکان انتقال تجهیزات به این منطقه وجود ندارد. اما به محض بازگشایی راه، امکانات لازم با هماهنگیهایی که انجام دادهایم برای لایروبی معابر، کوچهها و اطراف رودخانهها به منطقه اعزام میشود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ بالگرد در منطقه امدادرسانی را انجام میدهند، تصریح کرد: از آنجایی که در شب حادثه ارتباط تلفنی منطقه معمولان قطع نشد، اطلاعات دقیقی از منطقه داشتیم و با تلاش بخشدار، مناطقی که در معرض خطر بودند، با سرعت تخلیه شدند. تا جایی که در این منطقه تنها یک مورد فوتی گزارش شده است که البته جای تاسف هم دارد.
نجار با بیان اینکه در حال حاضر مواد غذایی و اقلام امدادی به شکل هوایی به منطقه رسانده میشوند، ادامه داد: در حال حاضر برق منطقه معمولان وصل شده است و امیدواریم به دنبال اقدامات انجام شده، مشکل آب نیز تا شب برطرف شود.
وی افزود: منطقه پلدختر نیز همچنان با مشکل آب روبرو است، اما با این حال مشکل اصلی برقراری راههای مواصلاتی است و بعید است که مسیر اصلی بین پلدختر و خرم آباد امکان ترمیم داشته باشد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه برنامهریزیهای خوبی در زمینه امدادرسانی انجام شده است، افزود: مقام معظم رهبری و رییس جمهور تاکیدات ویژهای در مورد مناطق سیلزده داشتند و ستاد اجرایی فرمان امام نیز دستور ارسال ۱۴هزار پک لوازم خانگی به این مناطق را داده است.
۱۱۰ روستای در خطر سیل خوزستان تخلیه شدند
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت:از ابتدای وقوع سیل در خوزستان تا کنون ۱۱۰ روستای در معرض سیل در این استان به صورت کلی و جزیی تخلیه شدند.
کیامرث حاجی زاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۱۱۰ روستاها به خاطر افزایش دبی حوضههای آبریز دز، کرخه و کارون به منظور پیشگیری از هر گونه حادثه احتمالی تخلیه شده اند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان افزود: همچنین ۴۳ کمپ در نقاط امن برای روستاهای تخلیه شده در معرض خطر برپا شده است که در این کمپ تا کنون حدود ۲۵ هزار نفر ساکن شده اند.
میزان حجم آب در سد دز کاهش یافت
مدیرعامل سد و نیروگاه دز شهرستان اندیمشک گفت: میزان حجم آب از سد دز در شهرستان اندیمشک کاهش یافته است.
هم زمان با آغاز بارندگی و سیلاب روزهای گذشته در استان خوزستان، وضعیت مدیریت آب در سدهای دز و کرخه اندیمشک نزدیک به حالت عادی است.
میزان ورودی آب به سد دز اندیمشک دو هزار ۵۰۰ متر مکعب و خروجی آن نیز سه هزار و ۲۰۰ متر مکعب است و ارتفاع آب پشت سد دز نیز در روزهای گذشته یک متر پایین آمده و در حال حاضر به ۳۵۰/۵۰ متر رسیده است.
سعید رئوفی نسب در گفتگو با خبرنگار تسنیم در اندیمشک، اظهار داشت: با توجه به احتمال وقوع باران و ورود آب به سد دز در روزهای آینده، مشکلی برای مقابله با حوادث احتمالی در این مجموعه وجود ندارد و جای نگرانی نیست.
وی افزود: تمهیدات لازم برای افزایش ورود آب به سد دز و مقابله با حوادث احتمالی و مهار سیلاب پیش بینی و روند ورود و خروج آب در این سد مطابق با برنامه ریزیهای صورت گرفته انجام میشود.