نا به سامانی شرایط معیشتی، گرانی، افزایش قیمت کالاهای اساسی کار را به جایی رساند که مردم سودان ترجیح دادند برای رساندن صدای اعتراضشان به خیابان های پایتخت بیایند. در این بین افزایش قیمت نان به طور ویژه ای به اعتراض مردم دامن زد و مردم سودان را به وحدت برای اعتراض علیه البشیر، رئیس جمهور این کشور سوق داد.

سلام نو – سرویس بین‌الملل: در حالی که چند ماهی از اعتراضات مردم سودان علیه حکومت مستقر در این کشور و شخص رئیس جمهور سودان می گذرد، کودتا در این کشور آفریقایی باعث شد تا البشیر که خودش سی سال قبل با کودتای نظامی در راس حاکمیت سودان قرار گرفته بود، از سمت خود برکنار شود.

به گزارش سلام نو، ارتش سودان در کودتایی غیرمنتظره عمر البشیر، رئیس جمهور این کشور و همچنین کابینه دولتش  را از تمامی سمت های خود برکنار کرد. در حال حاضر هم ارتش با تشکیل دادن یک شورای نظامی قصد دارد رهبری کشور را در این دوره انتقالی که ممکن است دو سال طول بکشد به عهده بگیرد.

اعتراضات در سودان از دسامبر ماه گذشته آغاز شده است. شدت این اعتراضات در فوریه سال جاری میلادی چنان شدت گرفت که عمر البشیر تصمیم به اعلام شرایط اضطراری و بازداشت گسترده معترضان گرفت. بازداشت شدگانی که بدون رعایت روند قانونی در دادگاه های اضطراری محاکمه شدند.

از بحران اقتصادی به عنوان مهم ترین علل اعتراضات مردم سودان یاد شده است. نا به سامانی شرایط معیشتی، گرانی، افزایش قیمت کالاهای اساسی کار را به جایی رساند که مردم سودان ترجیح دادند برای رساندن صدای اعتراضشان به خیابان های پایتخت بیایند. در این بین افزایش قیمت نان به طور ویژه ای به اعتراض مردم دامن زد و مردم سودان را به وحدت برای اعتراض علیه البشیر، رئیس جمهور این کشور سوق داد. هرچند از سوء مدیریت، فساد، سیاست‌ها و ائتلاف‌های خارجی سودان به رهبری «عمر البشیر»، وزرای ارشد و معاونان او به عنوان عوامل نارضایتی مردم سودان نباید به سادگی گذر کرد.

سودان مدتی پیش برای رفع محاصره اقتصادی و سیاسی که از سوی آمریکا به این کشور تحمیل شده بود، ارتباط خود را با ایران قطع کرد و به ائتلاف با صعودی ها برای جنگ با یمن پیوست. البشیر تصور می کرد با این کار می تواند از کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) که در جنگ یمن شرکت کرده‌اند، میلیاردها دلار به صورت کمک بلاعوض، کمک مالی و یا وام و سرمایه‌گذاری دریافت کند. سودانی ها در پی آن بودند تا با این کمک مالی کشورشان را از بحران اقتصادی و همچنین سقوط ارزش پول ملی نجات دهند. تصوری که به هیچ وجه درست از آب درنیامد و کشورهای حاشیه خلیج فارس آن طور که انتظار می رفت به سودان کمک مالی نکردند.

عبدالباری عطوان، تحلیلگر مشهور جهان عرب در رابطه با بحرانی که سودان با آن دست و پنجه نرم می کند، اظهار کرده است: البشیر طی سی سال گذشته حکومت بر سودان با انتفاضه و تظاهرات‌های زیادی مواجه بوده است اما چالش کنونی با چالش‌های قبلی یک تفاوت دارد و آن هم این است که او این بار بیشتر متحدان خود را از دست داده و تنها مانده است.

این گفته عطوان درست بود چرا که آخرین خبرها از خارطوم، پایتخت سودان حاکی از  استقرار گسترده نیروهای امنیتی و ارتش در خیابان های این شهر و همچنین  ورود نیروهای ارتش به ساختمان رادیوی سودان است. در حال حاضر همه زندانیان سیاسی یمن آزاد شده اند.

العربیه با اشاره به افزایش تعداد تظاهرات‌کنندگان در برابر مقر ستاد کل نیروهای مسلح سودان، گزارش داده که مردم این کشور در خیابان های سودان مشغول شادمانی و پایکوبی هستند. العربیه همچنین گزارش داده «عبد الرحیم محمد حسین» وزیر دفاع پیشین، «أحمد هارون» رئیس حزب «کنگره ملی» و «علی عثمان محمد طه» معاون اول پیشین عمر البشیر بازداشت شده‌اند و خود عمرالبشیر نیز در حبس خانگی قرار دارد.

در بخشی از بیانیه ای که ارتش سودان صادر کرده است، ضمن اشاره به وعده های دروغ البشیر به مردم سودان و همچنین وجود نابرابری در این کشور آمده است: فراهم آوردن زمینه برای انتقال مسالمت آمیز قدرت و ایجاد احزاب سیاسی و برگزاری انتخابات آزاد و شفاف با پایان یافتن دوره انتقالی و تدوین قانون اساسی برای کشور از اتفاقاتی است که باید در ماه های آینده در سودان اتفاق بیفتد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***