۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۴
کد خبر: 13081552

پسوریازیس یا بیماری صدف یکی از بیماری های مزمن خودایمنی است که باعث برهم زدن چرخه سلولی های پوستی می شود و به طور طبیعی، سلول های زنده پوست افراد به سلول های مرده تبدیل می شوند.

هنگامی که سلول های مرده به سطح پوست می رسند به تدریج از سطح پوست جدا می شوند که این روند به طور طبیعی است و افراد متوجه این موضوع نمی شوند که سلول های مرده از سطح پوست آن ها می ریزد و این فرایند در پسوریازیس دچار اختلال می شود.

هنگامی که ساخت سلول بر سطح پوست به سرعت انجام می شود و افزایش پیدا می کند باعث می شود که ضایعات پلاکی نقره ای که ضخیم، خشک و قرمز رنگ است به وجود آید که گاهی اوقات با خارش و درد همراه می شود.

این چرخه هنگامی به وجود می آید که دستگاه ایمنی بدن سیگنال هایی که دارای عیب هستند را می فرستد و باعث می شود که چرخه رشد سلول های پوست سرعت پیدا می‌کند.

بدن این سلول های اضافی پوست را ازبین نمی برد بلکه آن ها در سطح پوست جمع می شوند و باعث به وجود آمدن پلاک های پسوریازیس می شوند.

شاید برخی بر این تصور باشند که پسوریازیس می تواند مسری باشد اما این طور نیست.

فردی که مبتلا به پسوریازیس می شود ژن های عامل آن را از طریق وراثت در بدن خود دارد.

انواع پسوریازیس

پسوریازیس انواع متفاوتی دارد که برای این بیماری می توان حداقل پنج نوع شایع نام برد که رایج ترین نوع پسوریازیس، پلاکی است که در نوع پسوریازیس پلاکی، لکه های برآمده که رنگ آن ها مایل به قرمز است و به پلاک مشهور هستند روی پوست، پوست خشک و پوست ترک خورده به وجود می آیند و خود را نشان می دهند.

پسوریازیس پلاکی ممکن است با خونریزی، خارش و سوزش در برخی از نقاط بدن همراه باشد.

پسوریازیس در کودکان با شکل خاصی مشخص می شود که به این نوع، پسوریازیس قطره ای گفته می شود که به صورت نقاطی کوچک و پوسته پوسته شده که قرمز رنگ هستند در سطح بدن بروز می کند و دیده می شود.

پسوریازیس عمدتا در قسمت های خارجی مفصل یعنی در زانو و آرنج و پوست سر مشاهده می شود اما در افرادی که مبتلا به پسوریازیس شدید هستند این مشکل در تمامی قسمت های بدن آن ها مشاهده می شود.

هنگامی که پسوریازیس در قسمت سر به وجود می آید در قسمتی از پوست سر و یا تمامی قسمت های سر مشاهده می شود که ممکن است با خارش در قسمت سر و همچنین ریزش نسبی همراه باشد.

پسوریازیس ممکن است ناخن ها را با خود درگیر کند و معمولا به صورت فرورفتگی های نقطه ای به وجود آید.

عواملی که باعث ایجاد و تشدید پسوریازیس می شوند

پسوریازیس یک بیماری مولتی فاکتوریال یا چند عاملی است که عوامل متفاوتی باعث ایجاد آن می شوند که سابقه خانوادگی و ژنتیک، عفونت از جمله عفونت در ناحیه گلو یا ایجاد برفک در دهان، داروهای فشارخون و اختلالات روانی(دوقطبی) و...برخی از آن ها هستند.

استرس، تابیدن خورشید، سیگار، هوای سرد، الکل، آسیب به پوست و... از جمله عواملی هستند که باعث تشدید پسوریازیس می شوند.

درمان پسوریازیس

برای درمان پسوریازیس درمان قطعی وجود ندارد اما برای کنترل شدن پسوریازیس می توان از داروهای متفاوتی استفاده کرد که در افراد مختلف متفاوت است و با توجه به نوع پسوریازیس تجویز می شود.

سن، وسعت بیماری، شغل، جنس و...از عوامل دیگری برای درمان پسوریازیس هستند.

افرادی که به پسوریازیس مبتلا می شوند حتما باید به مشاوره مراجعه کرده و تحت معاینه پزشک متخصص قرار بگیرند تا علاوه بر درمان، نشانه های پسوریازیس آن ها کاهش پیدا کند و حذف شود.

از طرفی باید به این موضوع توجه کرد که نوع درمان یک فرد مبتلا به پسوریازیس یا فرد دیگری متفاوت است.

درمان های موضعی، داروهای سیستمیک، درمان های جدید خوراکی، نورد مانی و...برخی از روش های درمانی پسوریازیس هستند.

داروهای موضعی معمولا اولین درمانی هستند که برای پسوریازیس توصیه می شود که می تواند به صورت پماد، کرم، لوسیون و ژل باشد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***