به گزارش سلام نو، پیش از این آژانس تحقیقات اینترنتی آمریکا (IRA) گزارش داده بود که روسیه با سو استفاده از اطلاعات ۱۲۶ میلیون کاربر فیسبوک، نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به نفع ترامپ تغییر داده بود. حال گزارش ۴۴۸ صفحهای مولر در مورد دخالتهای روسیه، ابعاد جدیدی از کمک این کشور به ترامپ را مشخص کرده است.
«رابرت مولر» سرپرست سابق FBI از دو سال پیش، تحقیقاتی برای بررسی ابعاد حمایت و دستکاری نتایج انتخابات سال ۲۰۱۶ به نفع ترامپ توسط روسیه را آغاز کرده بود و ماه گذشته نیز گزارش ۴۴۸ صفحهای درباره آن منتشر کرده است.
این تحقیقات دو ساله مشخص کرده که روسیه به دو روش کلی در انتخابات سال ۲۰۱۶ میلادی دخالت کرده است.
روش اول، راه اندازی کمپینهای مختلف در شبکههای اجتماعی بوده تا محتوایی در تایید فعالیتها و گفتههای ترامپ منتشر کند و در مقابل گفتهها و ادعاهای هیلاری کلینتون را بی اعتبار کند.
روش دوم نفوذ به دیتای اعضای کمپین هیلاری کلینتون و هک ایمیل آنها بوده که به خودی خود، میتواند جرم محسوب شود.
به گزارش IRA، افراد متخصص تحت حمایت روسیه، هزاران پروفایل در شبکههای اجتماعی فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، یوتیوب و ... راه اندازی کردهاند و سعی کرده اند بدین شکل افکار عمومی را منحرف کنند.
این پروفایلها سعی داشتهاند که ارگانهای جعلی آمریکایی را در شبکههای اجتماعی به راه بیاندازند و محتوایی در تایید گفتههای ترامپ منتشر کنند. در میان این پروفایلها، اکانتهایی با مضمون حمایت از فعالان سیاسی، گروههای حمایت از حقوق سیاه پوستان، گروههای ضد مهاجرتی و ... دیده میشوند. در واقع روسیه سعی کرده بدین شکل کاربران شبکههای اجتماعی را به جان هم بیاندازند.
علاوه بر این دیده شده که خود ترامپ و افراد نزدیک به وی مانند پسرانش، بارها محتوای این اکانتهای جعلی را در پروفایلهای خود بازنشر کردهاند.
با اینکه در قسمتی از نتایج گزارش ۴۸۰ صفحهای مولر نوشته شده که هیچ مدرک قابل اتکایی دال بر حمایت دولت روسیه از کمپین انتخاباتی ترامپ پیدا نشده اما حمایت روسیه از ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ میلادی، ابعاد دیگری دارد و باید تحقیقات گستردهتری برای آن صورت پذیرد.
طی این تحقیقات مشخص شده که هکرهای روس، به سیستمهای کاربران کمیته ملی حزب دموکراب (Democratic National Committee یا DNC) و پروفایلهای شبکه های اجتماعی آنها نفوذ کرده اند و بدین شکل اطلاعات تازهای یافتهاند تا با استفاده از پروفایلهای جعلی حاضر در شبکههای اجتماعی، محتوای زیادی در تایید ترامپ و نفی کلینتون منتشر کنند.
به طور خلاصه باید گفت که روسیه از دو روش مختلف برای حمایت از ترامپ و دستکاری انتخابات سال ۲۰۱۶ استفاده کرده و توانسته این دو را در کنار هم پیش ببرد تا کمپینهای ترامپ بتوانند نتیجه دلخواه خود را رقم زنند. حال باید دید نتایج تحقیقات مولر چه تاثیری بر اعتبار ترامپ و انتخابات سال ۲۰۲۰ میلادی خواهد گذاشت.