به گزارش سلام نو، اولین نشست علمی بصیرتی سال ۱۳۹۸ با موضوع بررسی و تبیین ابعاد حقوقی و قضایی بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری (مدظله العالی) با حضور حجت الاسلام و المسلمین شاهانی نماینده ولی فقیه در سازمان اقشار بسیج، وزارتخانه ها و ادارات به همت سازمان بسیج حقوقدانان برگزار شد.
وی ضمن ابراز خوشحالی از ورود نهادهای انقلابی همچون بسیج حقوقدانان کشور برای انجام اقدامات عملیاتی با الگو و همچنین نقشهی راه قرار دادن بیانیه گام دوم انقلاب و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در اقدامات انقلابی و جهادی گفت: انشالله بسیج و تمام جامعه ما از این نشست و مباحث آن بهرهمند شود.
مهدی بهرامیان رئیس سازمان بسیج حقوقدانان کشور نیز در این نشست ضمن سخنرانی پیرامون بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و حضور اقشار بسیجی و سازمان بسیج حقوقدانان در عرصهها و زمانهای مختلف کشور گفت: از دغدغههایی که در هیأت اندیشهورز سازمان بسیج حقوقدانان بوده و هست، فرمایشات حضرت آقا در گام دوم انقلاب است که سهم و نقش بسیار حقوقدانان بسیجی همواره در زمانهای مختلف بیانگر آن می باشد.
وی افزود: در هفت بند بیانیه گام دوم انقلاب حضرت آقا که بخشهای مختلفی از آن دربارهی مبارزه با فساد و برقراری عدالت است قطعاً حقوقدانان بسیجی سهم و نقش موثری خواهند داشت، امیدواریم این اولین جلسه از سلسله نشستهای علمی بیانیه گام دوم انقلاب بتواند منجر به یک برنامه از اقدامات و عملگرایی پیرامون بیانیه گام دوم انقلاب و در واقع اسنادی برای ارتقای نظام حقوقی و قضایی کشور شود.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان کشور با بیان اینکه بیانیه چهل سالگی انقلاب در فرمایشات حضرت آقا بیان فرصتها و آسیبها، بایدها و نبایدهایی است که منجر به پیروزی ما میشود، اظهارداشت: این همان بیان پختگی انقلاب در عدد ۴۰ و چهل سالگی انقلاب اسلامی است. نکاتی که در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری فرمودند بحث مشارکت مردمی مبارزه با فساد و برقراری عدالت است که اینها همگی بسیار مهم میباشد، رهبر معظم انقلاب به ما کلید واژههایی را فرمودند که بسیار مهم هستند، نقش و حضور جوانان در انقلاب و ادامه مسیر با این نیروی جوان بسیار مهم است.
بهرامیان اضافه کرد: ما از لحظه تولد تا لحظه مرگ با حقوق کار داریم، مگر می شود که بگوییم حقوق با هیچ یک از این هفت بند سر و کاری ندارد. در جریانهای اجتماعی، سیاسی و حکومتی در واقع این حقوقدانان میباشند که جریان ساز هستند و برای این موارد نیز ما قطعاً حرف خواهیم داشت. ما الان در این راستا باید ابتدا کادرسازی بکنیم و از نخبگان بیشتر استفاده کنیم، که این کار را البته سازمان بسیج حقوقدانان کشور چند ماهی است آغاز کرده است و امیدوارم که یک جمع عظیمی از نخبگان در دستگاههای کشور منشاء اثر قرار گیرند که به خوبی این اقدام از سوی سازمان بسیج حقوقدانان آغاز شده و انشاالله اخبار تکمیلی را به زودی به شما خواهم داد.
وی گفت: امسال از ظرفیت یک هزار نفر نیروی جوان در این راستا، در دستگاههای مختلف استفاده و به کار گرفته خواهد شد. در حال حاضر با گذشت ۴۰ سال از تصویب قانون اساسی برخی از اصول آن همچنان معطل ماندهاند قانون اساسی که افق های دوردست و بسیار زیبا را به ما نشان داد، همان افق هایی که مردم انتظار داشته و دارند که به آنها برسیم.
اصلانی عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران نیز در این نشست ضمن اشاره به گام اول انقلاب که گامی ۴۰ ساله بود، اظهارکرد: انقلاب اسلامی یک تکل بزرگ به غرب و شرق بود، جهادی که ملت ایران شروع کرد و انقلاب آغازی برای آن شد. این تکل بزرگ پاتکهای ۴۰ ساله بعدی را هم از دشمن به دنبال داشته است، چون حرکت ما یک حرکت جهادی است و در برابر دشمن و در قبال آتشهایی که دشمن در برابر انقلاب اسلامی به پا کرده بود، مردم ما مقتدرانه و با حفظ ارزشها و آرمانهای خود در برابر آن ایستادگی کردند.
وی بیان کرد: ارزشها و آرمانها مستلزم قدرت سیاسی است و کار ما نهادینه کردن است، کار حقوق کار نهادینهسازی است و نقشی که حقوقدانان در ۴۰ ساله اول انقلاب ایفا کردهاند، بحث نهادینه کردن ارزشها و قانونمندکردن رفتارها و اعمال در مسیر تحقق ارزشها است، به همین دلیل است که حقوقدانان دارای جایگاهی اساسی در بحث نهادینهسازی نظام سیاسی داشته و خواهند داشت؛ چرا که لازمه تحقق ارزشها و آرمانهای نظام سیاسی در قدرت سیاسی است و این قدرت سیاسی هم بدون نهادینه شدن تضمینی برای اجرای آن نیست.
عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران گفت: حقوقدانان هستند که با نهادینه کردن و قانونمند کردن، تعدیل را در قانون و قدرت و آزادی ایجاد میکند و حرکتهای نرمال و هنجارمند پدید میآید؛ حقوق معلم هنجارسازی است، برای همین حقوقدانها در گام اول که نقش موثری هم داشتند و در بخش نهادینهسازی تضمین ارزشها و بقای آن محسوب میشدند، در گام دوم انقلاب نیز باید همین حرکت را انجام دهند.
اصلانی اضافه کرد: ما یادمان نمیرود که حضرت امام فرمودند که دشمن برای یک سال و دو سال و ۲۰ سال حرکت نمیکند، دشمن برای ۵۰ سال و صد سال بعد حرکت میکند. لذا شما میبینید که پمپئو و دیگران اعلام میکنند که ما به دنبال عادیسازی نظام انقلاب اسلامی هستیم و ما میخواهیم انقلاب را تغییر رفتار یا ماهیت بدهیم؛ به دنبال نابودی ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی هستند و می خواهند غربی سازی کنند، لذا زمان برجام وقتی گفتند ما گام برمیداریم تا در ۱۰-۱۵ سال آینده ایران را مهار کنیم و عادیسازی کنیم در همین چارچوب بوده است.
وی تأکید کرد: گام دوم انقلاب اسلامی یعنی بیانیه راهبردی گام دوم انقلاب اسلامی دقیقاً در همین راستا است تا نشان دهد که ما به کوری چشم دشمنان انقلاب اسلامی افق ۴۰ ساله انقلاب را هم در نظر داریم.
اسحاقی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست علمی بصیرتی ضمن آنکه به مسیر چهل سالهی اول انقلاب و چالشهای آن پرداخت، با اشاره به سبک نگرش مقام معظم رهبری در چهل سال گذشته، پیرامون بیانیه گام دوم انقلاب گفت: به طور طبیعی در طی دهههای مختلف زیرساختهای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی فراهم شده رهبر معظم انقلاب از ابتدای رهبری خویش این دورنما را داشتهاند که ما یک تنقیحی بکنیم برای تدوین این اسناد راهبردی و برنامههای اجرایی آنها که همچنین به سمت اجرای آنها در بخشهای مختلف کشور برویم.
وی اضافه کرد: البته کارهای بزرگی نیز در این راستا انجام شد که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره کرد و ضمن آن به دستاوردهایی که در حوزه علمی و فناوری داشتیم را نیز اشاره نمودند، حالا اگر ما گامهای خود را درست برداریم اجرای این بیانیه، ما را در راه یک تمدن اسلامی نوین قرار خواهد داد و انشاالله مقدمهای برای ظهور خواهد بود. یک تمدن دارای سه ضلع است، ضلع اول علم است و ضلع دوم اقتصاد است آن هم اقتصادی که فرهنگی و دانش بنیان باشد و ضلع سوم مبحث فرهنگ است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهارداشت: شما اگر بیانیه گام دوم انقلاب را بخواهید تحلیل کنید میتوانید این روز را در آن ببینید. نقشه فرهنگی باید برای ضلع فرهنگی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را تنظیم، تدوین و اجرا نمود و آن همان سیاست اقتصاد مقاومتی است که به عنوان یک فرهنگ می توان آن را اجرا کرد.
اسحاقی گفت: موتور پیشران تحقق این بیانیه شاخه علوم انسانی است که در گرو بحث آموزش و پرورش و به کارگیری آنها میباشد. حال که این آرمانها و ارزشها باید تبدیل شود به یک اسناد راهبردی شود، باید به یک سیاست و راهبرد قانون تبدیل شود که نظام اجرایی کشور بتواند آن را درک کند و قابلیت رصد داشته باشد، همچنین که قابلیت اجرا خواهد داشت./فارس