بسیاری از والدین به ویژه افرادی که هم پدر و هم مادر شاغل هستند در خصوص رفتن کودک‌شان به مهدکودک پرسش هایی دارند که آیا برای نگهداری کودک خود پرستار در منزل بگیرند یا او را نزد مادر خود یا همسر بگذارند و یا کودک را به مهدکودک ببرند؟!

این روزها بسیاری از خانم های خانه دار هم برایشان مهم است که در چه سنی کودک خود را به مهدکودک ببرند یا ضرورتی برای این کار وجود دارد یا خیر؟!

برخی از کارشناسان معتقد هستند که پاسخ این سوالات بستگی به والدین، دیدگاه ها و شرایط آن ها دارد؛ زیرا شرایط هر فردی مخصوص به او است و با دیگری تفاوت دارد.

معمولا مادرانی که شاغل هستند و به کار خود اهمیت زیادی می دهند و برای حفظ موقعیت شغلی و اجتماعی خود تلاش می کنند بهترین گزینه را به مهدکودک فرستادن کودک خود می دانند و برخی از مادران هم هستند که با وجود خانه دار بودنشان ترجیح می دهند کودک خود را به مهدکودک بفرستند و دلیل این کار را تأثیرات مثبت و طولانی مدت مهدکودک می دانند.

با این وجود، برخی از مادران خانه دار ترجیح می دهند که خودشان از فرزند خود مراقبت کنند و با او فعالیت های مختلف و سرگرم کننده ای انجام دهند؛ زیرا معتقد هستند که هنگامی که کودک آن ها به پیش دبستانی یا دبستان برود خسته می شود و نمی تواند آن طور که باید کودکی کند اما این گروه از مادران باید توجه کنند که نباید صرفا با برخی از وسایل سرگرمی چون تلویزیون، بازی های رایانه ای و...کودک خود را سرگرم کنند؛ زیرا می تواند مضراتی به همراه داشته باشد و کودک وابستگی شدید به این وسایل سرگرمی کننده پیدا کرده و هنگامی که بزرگ شود با مشکلاتی روبرو

می شود.

آنچه که بسیار مهم است این است که فرایند رشد کودک باید به گونه ای باشد که برنامه ریزی شده و غنی باشد.

برخی از بررسی ها نشان می دهد والدینی که کودک خود را به مهدکودک می فرستند کودکشان در مقایسه با کودکانی که در کنار خانواده خود هستند با فعالیت ها و همکاری های گروهی بیشتری آشنا می شوند و بهتر به انجام تکالیف خود می پردازند و علاقه و تمایل بیشتری به فعالیت های اجتماعی و بازی های گروهی دارند.

البته باید گفت که به والدین توصیه می شود کودک خود را از سنین بسیار پایین یعنی پیش از سه سالگی به مهدکودک نفرستند؛ زیرا کودک در این سن در ارتباط با مادر خود دلبستگی دارد و این دلبستگی شکل می‌گیرد.

پس از این که والدین به این نتیجه رسیدند که کودک خود را به مهد کودک بفرستند باید به فضا و محیط مهدکودک توجه  کنند.

فضای مهدکودک ها و برنامه های آموزشی و فعالیت های هریک از آن ها با دیگری متفاوت تر است. برخی از مهدکودک ها به برنامه های روانشناسی و حضور روانشناسان و مشاوره های متخصص در حوزه کودک بسیار اهمیت می دهند و تمامی آموزش ها، بازی ها و سرگرمی ها هم در آنجا کارشناسی شده اجرا می شود اما برخی دیگر از مهدکودک ها به کلاس های متفاوت و سرگرمی های مختلفی اهمیت می دهند اما یکی از نکاتی که باید تمامی مهدکودک به آن توجه کنند فضای شاد و وسیع آن ها است.

شاد بودن محیط مهدکودک بر روی جذب و علاقه مندی کودک بسیار تأثیر می گذارد. کودکان امروزی از یک محیط آرام با تعداد فرزندان محدود وارد محیطی می شوند که با کودکانی در گروه سنی خود روبرو هستند و به اصطلاح همبازی خود را پیدا می کنند و این فضای شاد باعث می شود که کودک اوقات خوبی را سپری کند.

وسیع بودن مهدکودک هم بسیار مهم است؛ زیرا اغلب خانه های امروزی آپارتمان های کوچکی هستند که کودک در آن محدود شده است و نمی تواند آزادانه بازی کند. پس باید مهدکودکی را انتخاب کرد که دارای فضای وسیع، حیاط و امکانات خوبی باشد تا کودک بتواند لحظات خوبی را سپری کند.

در مطالب بعدی در خصوص مهدکودک و ویژگی های آن بیشتر خواهیم نوشت... پس با ما همراه باشید.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***