سلام نو - سرویس اجتماعی: خبر بهت آور و ویدئو منتشر شده از آن بهت آورتر بود. یک طلبه همدانی با ضرب گلوله کشته شد. ماجرا وقتی بدتر از بد شد که کلیپ این قتل وحشیانه در صفحات مجازی پخش شد و معلوم شد یکی از اوباش مشهور اعتراف به قتل این روحانی کرد و با افتخار خبر از قتل او داد.
روحانی کشته شده مصطفی قاسمی نام دارد که 46 ساله بود و سه فرزند داشت. بنا به گفته یکی از شاهدان عینی حادثه مقتول وقتی از حوزه علمیه خارج شده است از پشت به ضرب دو گلوله توسط ضارب به قتل میرسد. قاسمی امام جماعت مسجد حاج کربعلی بود و چندی پیش هم در حوزه علمیه دامغانی به عنوان مسوول کتابخانه فعالیت میکرد.
قاتل هم در منطقه قاسمآباد همدان زندگی میکرد و به گفته برخی از طرفداران «وحید مرادی» از اراذل و اوباش معروف همدان بود که سال گذشته کشته شد.
قاتل پس از تلاش پلیس در نهایت امروز در درگیری با نیروی انتظامی کشته شد. طی درگیری پلیس با قاتل طلبه، وی طی مدتی کوتاه توسط مأموران محاصره شد و سپس به هلاکت رسید. فرمانده انتظامی همدان، سردار کامرانی صالح با اشاره به چگونگی شناسایی مجرم تصریح کرد: در روز گذشته پس از وقوع قتل، در اسرع وقت محل پاتوق مجرم شناسایی و خودروی وی کشف شد و در ادامه همه نقاطی که امکان داشت مجرم در آن پنهان شود تحت نظر پلیس قرار گرفته بود و سرانجام قاتل ساعت ۴ بامداد در یک درگیری مسلحانه در مخفیگاه خود به هلاکت رسید.
کامرانی صالح با بیان اینکه عملیات دستگیری مجرم بیش از ۲۰ دقیقه به طول انجامید، یادآور شد: در این درگیری مسلحانه دو تن از مأموران دچار جراحت سطحی شدند که خوشبختانه در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار دارند و جراحتشان سطحی است.
طلبه همدانی؛ قربانی خشونت عریان
برخی منابع میگویند قاتل سلطنت طلب بوده و برخی میگویند چون اوباش با سابقه بوده این را به انتقام از نظام انجام داده است. فارغ از اینکه دلیل ضارب برای قتل این روحانی چه بود مسئله اساسی این است که طلبه همدانی قربانی اول خشونت افسار گسیخته در جامعه نیست و قربانی آخر هم نبوده.
به هفتههای گذشته نگاه کنید. به گلوله بستن یک معلم در زابل، زد و خورد در بازی سپاهان و پرسپولیس و اخبار جسته و گریخته از زد و خورد در نقاط مختلف کشور نشانههایی غیرقابل انکار از خشونت عریان در جامعه است، خشونتی که به هیچ کس رحم نمیکند.
اما بیایید تعریف خشونت را مرور کنیم. به اعمال خصمانه ای که از روی عمد صورت می گیرد و به افراد و اشیا آسیب می رساند و شامل انواع جسمی، روانی، جنسی و کلامی می شود خشونت می گویند.
خشونت زمانی اتفاق می افتد که فرد یا گروهی در جامعه برای حفظ و ایجاد نظم و یا پیشبرد امیال و اهداف خود از اقتدار و قدرت خود استفاده کرده و به زور و قوه قهریه متوسل می شوند. نکته این است که این خشونت از دعوای زن و شوهر تا قتل و دزدی را شامل میشود.
جامعه امروز ایران به دلایل مختلف از جمله دلایل اقتصادی که فشار اقتصادی را افزایش داده بیش از همیشه مستعد بروز خشونت و توسل به قوه قهریه است و از نظر روحی و روانی بیش از همیشه بیمار است.
ما هرگز نمیتوانیم مشکل همه مردم را با نظام سیاسی حل کنیم ولی این که مخالفین نظام سیاسی دست به چنین خشونتهای افسار گسیختهای بزنند یا تماشاگران فوتبال برای برد تیم خود سنگ بپرانند مسئلهای است که باید برای حل آن اقدام جدی انجام داد.