سلام نو - سرویس اجتماعی: داستان بخاری نفتی و مدارس ایران داستانی قدیمی است که هر از چند گاه قربانی میگیرد. این بار این ماجرا در مدرسه اسوه حسنه در زاهدان اتفاق افتاد.
صبح روز سه شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۷ گیر کردن بند کیف یکی از دانشآموزان به وسیله گرمایشی غیراستاندارد باعث شکل گیری حریق در داخل کلاس و کشته شدن چهار دانش آموز و مصدوم شدن بیش از 20 دانش آموز دیگر شد.
در پی این حادثه روابط عمومی آموزش و پرورش اعلام کرد مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ زاهدان در پی حادثه پیش دبستانی و دبستان دخترانه اسوه حسنه و به منظور ابراز همدردی با خانواده های داغدیده و مصدوم از سمت خویش استعفا کرد.
محمد خرم، مشاور و نماینده ویژه وزیر آموزش و پرورش در حادثه زاهدان در تشریح حادثه گفت: آنچه موجب این اتفاق شده بخاری نفتی بوده است. کف مدرسه موکت بوده و بخاری نفتی که با یکی از دانش آموزان برخورد میکند و برمیگردد و نفت آن سرازیر میشود و سریعا سرایت میکند. معلمان سریعا دانش آموزان را از محل خارج میکنند اما متوجه چهار نفری که در کلاس گیر افتادهاند نمیشوند. عدم رعایت مسائل ایمنی موجب این گرفتاری و مصیبت شده است. ما هنوز نمیدانیم به علت حجم خسارات وارده و ابعاد وسیع آتش سوزی، محل تعبیه بخاری نفتی کجا بوده است؟. ضمن اینکه اگر کلاس موکت نبود شاید ابعاد حادثه تا این حد وسیع نمیشد.
مدارس ناامن پلمپ میشوند
دادستان عمومی و انقلاب زاهدان هم بلافاصله پس از وقوع این حادثه به رسانهها گفت: در حال حاضر معاون و بازپرس ویژه قتل در محل حاضر هستند و با بررسیهای صورت گرفته قصور مدیر و مربی آموزشی محرز شده و در این زمینه دستور بازداشت آنها صادر شد.
وی با اشاره به حادثه تلخ آتش سوزی پیش دبستانی اسوه حسنه زاهدان، گفت: برای جلوگیری از این گونه حوادث ناگوار، به دو ارگان بهزیستی و آموزش و پرورش استان ابلاغ شد: مدارسی که استاندارد نیست، پلمپ شود.
وزیر آموزش و پرورش نیز با اشاره به مقصران حادثه تاکید کرد: مقصران حادثه آتش سوزی مدرسه در زاهدان با شدیدترین برخوردهای اداری مواجه میشوند.
وی در ادامه گفت: الان فرصت خوبی است که از مجلس خواهش کنم کمپینی برای برچیدن این وسایل گرمایشی غیراستاندارد و خطرناک از مدارس داشته باشند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:کمیتهای از کمیسیون آموزش برای بررسی حادثه مدرسه زاهدان اعزام میشود
مسئله دیگری که این روزها اذهان عمومی را درگیر کرده بودجه بسیار کمی است که به نوسازی مدارس اختصاص یافته است، بودجهای که با بودجه نهادهای فرهنگی دست چندم هم قابل مقایسه نیست.
شهربانو امانی، عضو شورای شهر تهران، از جمله کسانی بود که به این مسئله واکنش نشان داد و نسبت به این تفاوت فاحش انتقاد کرد و در حساب توییتر خود نوشت:
"مدارس ناایمن بار دیگر جان فرزندان ما را گرفت، وقتی مدارس ما چنین هستند صرف بودجه های کلان برای نهادهای فرهنگی بلااثر چه معنایی دارد؟ نمایندگان مجلس خوب است از خود بپرسند امروز باید وزیر آموزش و پرورش را مورد سوال قرار دهند یا وزیر اقتصاد؟"
اما سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی معتقد است مشکل نوسازی مدارس صرفا با اختصاص بودجه حل نخواهد شد و برای حله مسئله نیاز به مشارکت جدی همه دستگاههای مسئول است.
میرحمایت میرزاده در گفتوگو با سلام نو با تاکید بر این مسئله که کمیتهای از کمیسیون آموزش برای بررسی مسئله به زاهدان خواهند رفت گفت: برای بررسی علت مسئله و جلوگیری از تکرار حوادث مشابه شنبه تیمی از کمیسیون آموزش به زاهدان اعزام خواهند شد تا ما در مجلس بتوانیم به شکل دقیقتری به این مسئله بپردازیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این حادثه و حوادث مشابه میتواند بودجه اندک نوسازی مدارس را افزایش دهد یا خیر گفت: مشکل نوسازی مدارس فقط کمبود بودجه نیست، بلکه ما به یک اراده همگانی بین تمام دستگاهها نیاز داریم تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
این نماینده مجلس با اشاره به سابقه ساخت مدرسه در ایران گفت: شما مشاهده میکنید که بسیاری از مدارس قدیمی در ایران از محل پرداخت عوارض شهری و توسط شهرداریها ساخته شدند و این طور نبوده که تمام مدارس را آموزش و پرورش بسازد.
میرزاده در ادامه با بیان اینکه بودجه کشور محدود است و برای حل مشکل باید همه به میدان بیایند گفت: مشکل نوسازی مدارس حل نخواهد شد مگر وقتی که تمام دستگاههای کشور دست به دست هم بدهند و برای این مسئله کمک کنند، به بیان دیگر باید گفت برای حل ریشهای این مشکل ما به ارادهی نظام نیاز داریم.