عضو شورای مرکزی خانه کارگر گفت: باوجود اقدامات صورت گرفته برای بیمه درمان تعداد زیادی از کارگران، هنوز شش میلیون کارگر غیر رسمی فاقد بیمه هستند.
به گزارش ایسنا، علی ربیعی امروز (جمعه) در جمع هیأت اجرایی خانه کارگر، کانون انجمنهای صنفی کارگری و شوراهای اسلامی کار سیستان و بلوچستان در زاهدان بر لزوم توسعه و گسترش تشکلهای کارگری تاکید و اظهار کرد: کارگران با انسجام و توسعه کمی و کیفی تشکلهای خود بهتر میتوانند به حقوق صنفی دست یابند.
وی گسترش پوشش بیمهای برای کارگران غیر رسمی را یک دستاورد مهم در سالهای اخیر خواند و با اشاره به اینکه در این سالها تلاش شد کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه قرار گیرند تا بتوانند با آرامش خاطر به فعالیت بپردازند، گفت: با اقدامات صورت گرفته بیمه درمان برای تعداد زیادی از کارگران، هنوز شش میلیون کارگر غیر رسمی فاقد بیمه هستند که البته در لایحه نظام چند لایه تأمین اجتماعی این مهم مورد توجه قرار گرفته است که امیدورم به نتیجه برسد.
ربیعی گفت: یکی از مسائل مهم جامعه کار و تولید موضوع آینده کار است و در این زمینه باید کارهای پژوهشی برای تغییر ماهیت مشاغل و برسی آن از منظر حقوقی، اقتصادی و اجتماعی صورت گیرد.
وزیر سابق کار یادآور شد: در دوران تصدیاش نظریه تغییر وضعیت کارگران به دلیل رشد دانش و مهارت مطرح شد و در این خصوص پژوهشهایی صورت گرفت.
او اظهار کرد: در آیندهای نه چندان دور با این پدیده روبرو هستیم و باید از هم اکنون با جمعآوری پژوهشهای مناسب از لحاظ مسائل حقوقی به بحث آینده کار و همچنین تغییرات اجتماعی وارد عرصه سیاستگذاری برای این مسئله شویم.
ربیعی گسترش تشکلهای مرتبط با بحث ایمنی و بهداشت کار را یک نیاز اساسی برای جامعه کارگری دانست و با توجه به اینکه بسترهای این کار فراهم شده است، یادآور شد: باید کارگران به ارتقای دانش خود در حوزه ایمنی و بهداشت و کارفرمایان نیز با اهتمام به این موضوع مهم به کاهش حوادث ناشی از کار کمک بیشتری کنند.
عضو شورای مرکزی خانه کارگر بر ضرورت اتخاذ تدابیر جدی و موثر برای کاهش آثار تحریمها و نوسانات اقتصادی اخیر بر زندگی نیروهای مولد و برنامهریزی هدفمند برای کاهش ریسک زندگی کارگران تاکید کرد.
وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: باید بستر و شرایط برای فعالیت قدرتمند تشکلهای صنفی بیش از پیش فراهم شود و فعالیت تشکلها و نهادهای مردمی و فراهم شدن امکان شنیدن گروهها و صنوف مختلف از طریق تشکلهای مرتبط با آنان، توسعه یابد.
در این دیدار یکی از کارگران با اشاره به اینکه آموزشهای مهارتی نیاز امروز کارگران سیستان و بلوچستان است، خواستار حمایت خانه کارگر از برنامههای آموزشی کارگران شد.
همچنین نماینده کارگران در کانون شورای اسلامی کار استان سیستان و بلوچستان با استقبال از دیدگاه ربیعی در مورد گسترش تشکلهای کارگری، خواستار همکاری بیشتر برای ایجاد تشکلها در استان شد.