گفتنی است چان چان پایتخت امپراطوری چیماو Chimau بود که در قرن ۱۵ میلادی قبل از سقوط اینکاها به اوج قدرت خود رسیده بود.
جالب است بدانیم که طرح ساختن این شهر بزرگ که پهناورترین شهر باستانی منطقه بوده است بیانگر استراتژی های سیاسی و اجتماعی آن دوران می باشد.
باید در نظر داشت که شهر خشتی چان چان به ۹ ارگ مختلف تقسیم می شود این شهر توسط چیمو (Chimu) در حدود 850 پس از میلاد ساخته شده و تا زمانی که توسط امپراتوری اینکا در 1470 تسخیر شد پابرجا باقی ماند.
لازم به ذکر است که مصالح به کار برده شده در ساخت شهر چان چان آجر و یا خشت خام می باشد.
بناهای موجود در شهر خشتی چان چان در اکثر مواقع با تزئینات و پیرایههایی با نقوش برجسته و تقریبا نزدیک به سبک عربی مزین شده است.
بدیهی است مرکز شهر خشتی چان چان شامل تعدادی قلعه و استحکامات می باشد که اتاقهایی برای تشریفات، تالارهای تدفین و معابد را در برگرفته اند.
تحقیقات نشان میدهد که حدود 30.000 الی 600000 نفر در این شهر سکنی گزیده بودند.
باید یادآور شد که شهر خشتی چان چان ۲۰ کیلومتر مربع وسعت داشت و تا ۶ کیلومتر حومه اطراف آن نیز زندگی جریان داشت.
آنچه مسلم است در خارج از این ۹ ارگ مستطیل شکل، ۴ بخش صنعتی برای کارهایی مانند صنایع چوبی، بافندگی، طلاسازی و نقرهسازی تعبیه شده است.
بدیهی است هر یک از این ارگ ها با حجم عظیمی که دارند شبیه به شهرهای کوچک با دیوارهای بزرگ به نظر می رسند.
از طرف دیگر باید یادآور شد که در میان هرکدام از این ساختارها ۳ طبقه شمالی، مرکزی و جنوبی قرار دارد که در طبقه اول چندین نیمکت وجود دارد که احتمالا برای نشستن از آن ها استفاده می کردند و راهی برای رفتن به بخش جنوبی در آن قرار داشت که منتهی به بخش جنوبی می شد که احتمالا خدمتکاران افراد مهم در آن زندگی می کردند.