گفتنی است یکی از روش های درمان نفخ معده مصرف به اندازه کافی فیبر می باشد چرا که فیبر خود مانعی برای ابتلا به نفخ است از این رو توصیه می شود میوه و غلات سبوسدار ، سبزیجات خام و پخته را در رژیم غذایی خود قرار دهید تا در سایه آن شاهد کاهش وزن و همچنین دفع بهتر باشید چرا که مصرف غذاهای سرخ کرده باعث خواهد شد که غذا برای مدت بیشتری در معده باقی بماند.
جویدن کامل غذا نیز یکی دیگر از راهکارهای مناسب برای کاهش ابتلا به نفخ معده است چرا که اگر غذا را بهخوبی جویده نشود سیستم گوارش بدن با مشکل مواجه خواهد شد به گونه ای که زمان بیشتری را برای هضم غذا صرف خواهد کرد.
یکی دیگر از روش های لازم برای جلوگیری از نفخ معده داشتن فعالیت بدنی لازم است چرا که باید به خاطر داشت که تحرک بدنی و ورزش باعث تحریک رودهها خواهد شد از این رو ضایعات به راحتی در بدن جا به جا خواهند شد از این رو توصیه می شود برای حفظ عملکرد مناسب گوارش، ورزش منظم انجام شود.
لازم به ذکر است در صورت مصرف غذایی سنگین باید ۳۰ دقیقه صبر کرد و بعد تحرک را آغاز کرد که این تحرک می تواند شامل پیاده روی و یا انجام چند حرکت یوگا باشد.
مصرف کافی آب نیز می تواند مانعی برای ابتلا به نفخ معده باشد چرا که آب نقش تعیین کننده ای در بهبود عملکرد دستگاه گوارش دارد با این اوصاف بهتر است از مصرف نوشیدنی های گازدار و یا قهوه صرف نظر کرد و در مقابل به میزان کافی آب نوشید تا عملکرد دستگاه گوارش بهبود یابد.
عدم مصرف غذاهای چرب نیزمی تواند مانع ابتلا به نفخ معده شود چرا که مصرف غذاهای چرب عملکرد دستگاه گوارش را کند خواهد کرد از این رو توصیه می شود مصرف غذاهای سرخ کردنی و یا گوشت های چرب را به حداقل رساند.
یکی دیگر از روش های کاهش نفخ معده استفاده روزانه از پروبیوتیک می باشد بنابراین باید پروبیوتیکها را وارد لیست برنامه های غذایی روزانه کرد.
جالب است بدانیم که باکتریهای مفیدی هستند که رودهها را سرحال و سالم نگه میدارند و باعث میشوند رودهها عملکرد خوبی داشته باشند.
در پایان باید خاطر نشان کرد که پروبیوتیکها به صورت انواع مکملها در دسترس هستند، اما این در حالی است که منابع طبیعی الویت دارند؛ ماست پروبیوتیک، کفیر، سوپ میسو و قارچ کومبوجا نمونههای خوبی هستند.