به گزارش سلام نو، سردار بهمن کارگر رئیس ستاد گرامیداشت سی و هفتمین سالروز حماسه آزاد سازی خرمشهر در جمع خبرنگاران در تشریح برنامههای این ستاد توضیح داد: خرمشهر پس از ۳۵ روز مقاومت جانانه رزمندگان در روز چهارم آبان ماه سال ۵۹ اشغال شد. پس از آن عملیات بیتالمقدس، در روز دهم اردیبهشت ماه سال ۶۱ طرحریزی و به اجرا درآمد تا اینکه پس از ۲۴ روز رزم بی امان رزمندگان ما توانستند در روز سوم خرداد سال ۶۱ این شهر را آزاد کنند.
وی افزود: عملیات الی بیتالمقدس یکی از بزرگترین عملیاتهای دوران دفاع مقدس به شمار میآید که در آن ۵ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع از خاک میهنمان آزاد شد و ۱۹ هزار بعثی اسیر شدند. همچنین این عملیات در بعد سیاسی، نظامی و تبلیغاتی آن چنان مهم بود که پس از اجرای این عملیات کمر بعثیها شکسته شد. این عملیات توازن رزم بین ایران و عراق را به سود کشورمان تغییر داد و پیام آشکاری به ابرقدرتها داشت که ایران تسلیم نمیشود. ما با وحدت و همدلی این عملیات را به پیروزی رساندیم و در حقیقت عملیات الی بیتالمقدس حضور ایران کوچک در خرمشهر بود و دشمن از این حضور که همه اقشار در آن نقش داشتند غافلگیر شد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یادآور شد: برای گرامی داشت سالروز آزاد سازی خرمشهر بیش از ۵۰۰ برنامه اصلی از همه دستگاهها اجرا خواهد شد و ۳۲ برنامه نیز در سطح ملی برگزار میشود. برگزاری صبحگاه مشترک به منظور گرامیداشت حماسه آزاد سازی خرمشهر بر عهده سپاه پاسداران است. یکی از برنامههای شاخص این روز برگزاری دوازدهمین کنگره ملی تجلیل از ایثارگران با رویکرد شهدای اصحاب رسانه در روز دوم خرداد و با حضور رئیس جمهور است. همچنین ۲۰۰ عنوان کتاب دفاع مقدس نیز در سراسر کشور رونمایی خواهد شد. برگزاری جشنواره ملی شعر جوان هم برگزار میشود. همزمان با سالروز آزاد سازی خرمشهر سه جلد دانشنامه دفاع مقدس استانی برای نخستین بار رونمایی میشود.
وی گفت: در این راستا قرار است تا سال هزار و ۴۰۰ تمامی استانها دانشنامهی دفاع مقدس خود را تهیه و چاپ کنند. علاوه بر این جشنواره خاطره نویسی نقش زنان در دفاع مقدس هم برگزار خواهد شد. برگزاری نشستهای خاطره گویی، کرسیهای دفاع مقدس و روایتگری بخش دیگری از برنامههای حماسه آزاد سازی خرمشهر هستند. همچنین ۱۵ موزه دفاع مقدس که تاکنون افتتاح شدهاند نیز مراسمهای متنوع و متعددی در این راستا برگزار خواهند کرد. بنا داریم تا هفته دفاع مقدس امسال ۶ موزه دفاع مقدس نیز در استانهای کشور افتتاح کنیم.
سردار کارگر خاطر نشان کرد: برنامههای سالروز آزاد سازی خرمشهر با شعار «ما پیروزیم» اجرا میشود. در این راستا از روز چهارشنبه اول تا روز شنبه چهارم خرداد ماه برنامههای متعددی داریم. به این صورت که روز اول خرداد به عنوان «رسانه دفاع مقدس و مقاومت»، روز دوم خرداد «روز شهدا، ایثارگران پیروان ولایت»، روز سوم خرداد «روز مقاومت و ایثار و پیروزی و روز ولایتمداری» روز چهارم خرداد نیز «روز دزفول و مقاومت و پیروزی» نام گذاری شده است. در این روزها به بازخوانی کارکرد رسانهها در دوران دفاع مقدس، تبیین معارف شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم، تبیین اهداف عملیات الی بیتالمقدس، و به مقاومت مردم دزفول خواهیم پرداخت.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از سایت شهدای شاخص ۳۱ استان آغاز به کار کرد. در حال حاضر این سایت هر استان به معرفی ۱۰ شهید شاخص خود پرداختهاند./ایسنا