به گزارش سلام نو، این نتیجه پرسشنامهای است که 3300 مدیر حوزه آیتی را مورد بررسی قرار داده و OutSystems انجام و آنالیز آن را به عهده داشته است. کمبود مهارت توسعهدهندگان چندین سال است که به عنوان یک مشکل بزرگ خود را نشان داده و تحقیق اخیر هم بهبودی در روند سابق نشان نمیدهد.
دگرگونیهای زیاد ناشی از رشد تکنولوژی، تقاضا برای توسعه در حوزه اپلیکیشن و نرمافزار را افزایش داده چرا که مدیران تجارت برای بهبود تجربه کاربری و رقابت با کسب و کارهای دیگر به دادهها و آنالیز آنها نیاز داشته و به همین دلیل امروزه خلا توسعه دهندگان مجرب بیشتر احساس میشود.
بر اساس آماری که از این حوزه منتشر شده، 65 درصد از توسعه دهندگان قول تحویل 10 اپلیکیشن یا بیشتر را در سال 2019 دادهاند، 38 درصد میتوانند 25 اپ یا بیشتر آماده کنند و فقط 15 درصد برای آماده سازی 100 اپ یا بیشتر اعلام آمادگی کردهاند.
با این اوصاف در حالی که تقاضا برای تولید اپلیکیشن بالاست، تیمهای توسعه دهنده نمیتوانند پاسخگوی این تقاضا باشند. تنها 36 درصد از سازمانهای مورد بررسی در این تحقیق، تیم توسعهدهندگانشان را در سال جدید گسترش دادهاند.
با این حال تیمهای توسعه دهنده در زمینه طراحی، ساخت، تست و تحویل اپ عملکرد رو به رشدی داشتهاند. 61 درصد مدیران آیتی اعلام کردهاند که طراحی هر اپلیکیشن به صورت میانگین 4 ماه یا کمتر برای آنها طول میکشد در حالی که سال قبل 54 درصد مشاغل چنین عملکردی داشتهاند. اما با وجود این نقطه مثبت، هنوز هم عقب افتادگی در برنامهها یک مشکل اساسی برای این تیمها محسوب میشود.
دو سوم متخصصان این حوزه ابراز کردهاند که 1 اپ از برنامه عقب هستند و 19 درصد آنها بیشتر از 10 اپ عقب افتاده دارند. در این میان فقط 39 درصد تیمها اعلام کردند که وضعیت برنامههای عقب افتادهشان نسبت به سال قبل بهتر شده است و 50 درصد گفتهاند که با همان روند پارسال کارشان را ادامه میدهند.
مساله اصلی پیدا کردن نیروی کار لازم برای پر کردن این خلا است با این حال صاحبان مشاغل میگویند که یافتن نیروی متخصص اصلا کارراحتی نیست و نیروها باید زمان قابل توجهی را برای آموزش صرف کنند. در این شرایط تربیت متخصصان در حوزههای توسعه وب، توسعه موبایل و توسعه API و backend از اولویت بیشتری برخوردارند.
تیم تحقیق به عنوان راهکار، رفتن به سمت پلتفرمهای کمکد را پیشنهاد میکند که باعث میشود کاربران طراحی و توسعه اپها را خودشان به عهده بگیرند. علاوه بر این استفاده از متدها و تکنولوژیهای مرتبط که بتواند بازدهی توسعهدهندگان را افزایش دهد نیز راه حل دیگری برای این مساله تلقی میشود.
اما مهمترین راهکار این است که مدیران برای آموزش کارمندان خود پا را فراتر گذاشته و توسعهدهندگان را با آموزشها و تکنولوژیهای جدید به روز نگاه دارند چرا که این موضوع قطعا منجر به بالاتر رفتن بهرهوری آنها خواهد شد./دیجیتو