دانشجویان بارها به انحای مختلف اعتراض خود نسبت به اتوبوس های دانشگاه آزاد علوم تحقیقات را به گوش مسئولین رسانده اند اما دریغ از رسیدگی به اوضاع اتوبوس ها. آنچه واضح است قصوری نابخشودنی رخ داده که جای هیچ توجیهی را باقی نمی گذارد. باید به این سوال پاسخ داده شود که چه کسی عهده دار پذیرش مسئولیت این فاجعه خواهد بود؟

سلام نو - سرویس اجتماعی: حمید ناطقیان | رو به روی اورژانس بیمارستان رسول اکرم، بیمارستان شریعتی، بیمارستان عرفان نیایش، بیمارستان امام خمینی، خانواده های دانشجویان حادثه دیده با حالی ناخوش در پی خبر گرفتن از فرزندانشان هستند.

به گزارش سلام نو، ساعت 12 ظهر امروز یک دستگاه اتوبوس حامل دانشجویان در دانشگاه علوم تحقیقات واژگون شد که تا این لحظه باعث از دنیا رفتن هشت دانشجو و زخمی شدن 28 نفر از دانشجویان این دانشگاه شده است. هرچند اخبار ضد و نقیضی از بیشتر بودن تعداد فوت شدگان این حادثه دردناک شنیده می شود. کولیوند، رییس اورژانس کشور خبر داده تا حال عمومی مصدومان حادثه وخیم گزارش نشده است.

خبرنگار سلام نو با حضور در بیمارستان اکرم با خانواده های آسیب دیدگان این حادثه گفت و گو کرد. مسئولان بیمارستان می گفتند 6 نفر از دانشجویان را به این بیمارستان برده اند. تجمع خانواده های دانشجویان آسیب دیده رو به روی در اورژانس بیمارستان رسول اکرم و بغض و اشک آن ها صحنه های ناگواری را ایجاد کرده بود. خواهر یکی از دانشجویان حادثه دیده می گفت هر چه شماره تماس خواهرش را می گیرد، پاسخ نمی دهد. او علی رغم پرس و جو از بیمارستان های دیگر تا زمان تنظیم این گزارش خواهر خود را پیدا نکرده بود. این در حالی است که  4 نفر از افراد فوتی در این حادثه تا این لحظه مجهول الهویه هستند.

فردی که به نظر می رسید از همراهان خانواده یکی از مجروحین باشد با ناراحتی می گفت هر سال دی ماه باید اتفاق شومی بیفتد. یک سال پلاسکو، یک سال سانچی و حالا هم واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان. یکی از دانشجویان هم که از وضعیت سلامتی دوستش خبر دقیقی نداشت نگران بود چگونه این خبر را به پدر و مادر دوستش که ساکن شهر دیگری هستند، بدهد. خانواده های دانشجویان آسیب دیده از مسئولین بیمارستان گلایه داشتند. آن ها می خواستند هر طور شده به داخل بخش اورژانس رفته تا از وضعیت دانشجویان اطلاع کافی کسب کنند اما مسئولین بیمارستان اجازه نمی دادند. نگهبان بیمارستان رسول اکرم می گفت درمان این بچه ها واجب تر از دیدنشان است. او تلاش می کرد با آرام کردن خانواده ها از شلوغی در بیمارستان جلوگیری کند.

واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد؛ حادثه یا سهل انگاری مسئولین ؟

برخی خبرها در ابتدا حکایت از آن داشت که راننده اتوبوس واژگون شده سکته کرده است و علت حادثه هم همین بوده است. خبری که با واکنش تند دانشجویان دانشگاه آزاد همراه بود. معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد گفته بود طبق گفته شاهدان عینی سکته راننده دلیل واژگونی اتوبوس دانشجویان بوده است. خبری که رییس اورژانس تهران آن را درست نمی داند.

یکی از دانشجویان به سلام نو گفت: این حرف ها را باور نکنید. تماما کذب محض است. روز گذشته هم اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات ترمز برید و به جدول اصابت کرد. او افزود: اتوبوس های دانشگاه قدیمی هستند و تعویض این اتوبوس ها و نوسازی ناوگان حمل و نقل برای تردد ایمن دانشجویان با شهریه چند دانشجو محقق می شود. انگار نه انگار دانشجویان دکتری این دانشگاه بیش از هفت میلیون در هر ترم پول شهریه می دهند.

دانشجویی دیگر که با بغض از نامساعد بودن حال یکی از دوستانش خبر می داد، گفت: اتوبوس‌ های دانشگاه  تعدادشان کفاف تعداد دانشجویان را نمی دهد برای همین است که به ناچار این اتوبوس ها بیش از 60 دانشجو را سوار می کنند که بسیار بیشتر از ظرفیت این اتوبوس هاست.

دانشجوی دیگری که مدیریت دانشگاه را مقصر اصلی این حادثه می داند، اظهار کرد: شانس آورده ایم فصل امتحانات بوده و تعداد دانشجویان داخل اتوبوس کمتر بوده است مگر نه باید منتظر فاجعه وحشتناک تری می بودیم.

تله‌کابین خلاف شئونات اسلامی است؟

جاده باریک، مارپیچ و پرشیب دانشگاه آزاد علوم تحقیقات مانع مهمی برای رفت و آمد دانشجویان در این دانشگاه است. به همین دلیل است که برای عبور و مرور معمولا از اتوبوس استفاده می شود. استفاده از تله کابین ها به منظور سهولت تردد دانشجویان طرحی است که مدیریت قبلی دانشگاه آزاد آن را کلید زد اما علی رغم اتمام درصد زیادی از این پروژه هنوز استفاده از تله کابین ها به مرحله اجرا نرسیده است.

بعد از تغییر مدیریت دانشگاه آزاد و آمدن تیم مدیریتی جدید، تله کابین دانشگاه علوم تحقیقات که قرار بود تابستان سال گذشته افتتاح شود، هنوز شروع به کار نکرده است. یک مقام سابق دانشگاه آزاد که نخواست نامش فاش شود در گفت و گو با سلام نو تصریح کرد:  تله کابین دانشگاه علوم تحقیقات قرار بود حداکثر آذر 96 آماده استفاده شود. طی آزمایش هایی هم که صورت گرفته بود هیچ مشکلی برای استفاده از تله کابین ها وجود نداشته و معلوم نیست چرا هنوز تله کابین ها مورد استفاده قرار نگرفته اند.

دانشجویان اما روایت دیگری دارند. آنها می گویند مسئولین جدید دانشگاه از بدو حضورشان بیش از آنکه نگران حقوق دانشجویان باشند، دلواپس زیر سوال رفتن شئونات مورد نظرشان هستند. شئوناتی که با آمدن تله کابین در دانشگاهی که امکان تفکیک جنسیتی اش وجود ندارد، ممکن است خدشه دار شود.

دانشجویان بارها به انحای مختلف اعتراض خود نسبت به اتوبوس های دانشگاه آزاد علوم تحقیقات را به گوش مسئولین رسانده اند اما دریغ از رسیدگی به اوضاع اتوبوس ها. آنچه واضح است قصوری نابخشودنی رخ داده که جای هیچ توجیهی را باقی نمی گذارد. باید به این سوال پاسخ داده شود که چه کسی عهده دار پذیرش مسئولیت این فاجعه خواهد بود؟ آیا مقام مسئولی پیدا می شود که حداقل برای التیام افکار عمومی حاضر به استعفا شود؟

تحریریه سلام نو، این ضایعه دردناک را به جامعه دانشجویان کشور و خانواده‌های داغدیده تسلیت عرض می کند.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***