۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۵
کد خبر: 19592170

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان علت گرانی سیب‌زمینی در بازار را تأخیر در عرضه سیب‌زمینی همدان می‌داند.

به‌ گزارش سلام نو، منصور رضوانی جلال، یکشنبه 26 خرداد در جمع خبرنگاران با بیان اینکه همدان یک پنجم سیب‌زمینی کشور را تولید می‌کند، اظهارکرد: هرساله در این فصل سیب‌زمینی همدان وارد بازار می‌شد اما امسال به دلیل بارندگی‌های بهاره سیب‌زمینی با تأخیر وارد بازار می‌شود.

وی  با اشاره به اینکه مردم چشم انتظار سیب‌زمینی همدان هستند، ادامه داد: در بهار بارندگی‌ها باعث شد شت سیب‌زمینی همدان با تأخیر انجام شود و برداشت این محصول نیز درحال حاضر 15 روز دیرتر از سالهای گذشته انجام می‌گیرد و خلاء ایجاد شده جبران می‌شود.

فرآوری سیب‌زمینی در همدان ضعیف است

وی با بیان اینکه فرآوری سیب‌زمینی ضعیف است، یادآور شد: در سیب‌زمینی صنایع فرآوری ضعیف است چرا که در سالهای گذشته تجربه‌های ناموفق در این زمینه به ویترینی برای سایر افراد تبدیل شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه در استان همدان بیش از 3 میلیون و 400 هزار تن قابلیت جذب صنایع تبدیلی وجود دارد، ادامه داد: در برخی از محصولات از جمله صنایع لبنیات و کشمش در استان همدان ظرفیت تولید بیش از استان است اما در سیب‌زمینی فرآوری ضعیف است.

رضوانی جلال با بیان اینکه درحال حاضر 1700 هزار تن سردخانه مکانیزه در استان وجود دارد، یادآور شد: 200 هزار تن سردخانه در استان درحال احداث است.

‌پیش‌بینی 550 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی

این مقام مسئول از ایجاد 3000 اشتغال در بخش کشاورزی خبرداد و گفت: در سال گذشته 3000 شغل با 350 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی ایجاد شده است.

وی عنوان کرد: بیش از 497 میلیارد تومان تسهیلات از بودجه سال 97 به کشاورزان پرداخت شده است که پیش‌بینی می‌شود تا 550 میلیارد تومان برسد.

وی با اشاره به اینکه سند اشتغال و سرمایه‌گذاری استان هدفگذاری شده است،  تصریح کرد: براساس این سند 2620 نفر در سال 98، 2800 نفردر سال 99 و 2800 نفر در سال 1400 اشتغال مستقیم و مولد در بخش کشاورزی استان همدان ایجاد خواهد شد.

7.5 درصد از واحدهای تولیدی بخش کشاورزی غیرفعال است

رضوانی جلال یادآورشد: براساس آخرین سرشماری از واحدهای تولیدی بخش کشاورزی از 1992 واحد دارای پروانه بهره‌برداری صنعتی 7.5 درصد غیرفعال است.

وی با بیان اینکه اولویت‌های سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی در سال 98 مشخص شده است، افزود: خوشبختانه از منابع اعتباری بند الف تبصره 8 امسال اعتبار قابل ملاحظه‌ ‍ای به استانها ابلاغ شده است.

وی با تأکید براینکه 26 درصد از اشتغال استان در بخش کشاورزی است،عنوان کرد: 4.9 میلیون تن محصول کشاورزی در استان همدان تولید می‌شود و 29 درصد از ارزش افزوده استان در بخش کشاورزی است.

ارزش افزوده بالا باعث شده تمایل مردم به تخریب باغات افزایش یابد

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان درباره تخریب باغات همدان در منطقه پردیس و اعتمادیه نیز اظهارکرد: قوانین در داخل محدوده شهر با حریم شهر متفاوت است به طوریکه در داخل محدوده شهر ارزش افزوده‌ای که ساخت و ساز در باغات ایجاد می‌کند مردم تمایل دارند به سمت خشک کردن باغات بروند چرا که دریافت مجوز از مراجع قانونی سهل‌تر می‌شود.

رضوانی‌جلال با اشاره به اینکه  95 درصد از مردم به دنبال ایجاد فضای سبز هستند، خاطرنشان کرد: در حریم شهر بحث که وجود دارد ایجاد باغ جهت اخذ مجوز است یعنی عمدتاً بالای 90 درصد افراد به دنبال ایجاد فضای سبزهستند تا ازقوانین  ما مجوز بگیرند

وی ادامه داد: در حریم شهر ارزش افزوده ناشی از ساخت و ساز وجود ندارد و ما می‌توانیم مجوزهای محدودی در حد یک درصد مساحت باغ مجوز صادر کنیم به همین دلیل انگیزه تخریب باغ در مالکان باغات حریم شهر وجود ندارد.

در باغات پردیس ضوابط طرح تفضیلی شهر حاکم است

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان افزود: در محدوده شهر ممکن است کاربری باغات با فرآیندهای قانونی به کاربری‌های مسکونی و تجاری تغییر یابد براین اساس انگیزه مالکان برای تخریب و خشکاندن درختان افزایش می‌یابد.

وی با تأکید براینکه با افرادی که در باغات حاشیه شهر اقدام به خشکاندن درختان می‌کنند با اقدامات قانونی برخورد می‌شود، بیان کرد: البته کنترل‌های لازم در حاشیه محدوده قانونی شهر و مرز بین اراضی مسکونی و باغات توسط شهرداری انجام می‌گیرد ضمن اینکه در باغات پردیس ضوابط طرح تفضیلی شهر حاکم است.

رضوانی جلال با بیان اینکه در باغات پردیس ضوابط طرح تفضیلی شهر حاکم است،  یادآور شد:  به استناد قانون نمی‌توانیم ورود کنیم و طرح شکایت کنیم و قوانین حفظ کاربری اراضی در محدوده شهر و طرح هادی روستایی مستثنا شده است.

خسارت 834 میلیاردی سیل به بخش کشاورزی همدان

وی درباره خسارات ناشی از سیل در استان همدان، خاطرنشان کرد: در سیل فروردین امسال 834 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی استان همدان وارد شد است.

وی با بیان اینکه 6 درصد اعتبارات کشور توسط استان جذب شده است، ادامه داد: تا کنون 164 میلیارد تومان مک بلاعوض و 102 میلیارد تومان تسهیلات 4 درصدی برای استان همدان مصوب شده است.

همدان تولیدکننده پیوندک گردو در کشور می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از ایجاد باغ مادری گردو برای اولین بار در همدان خبرداد و  افزود: طی دو سال آینده استان همدان تولیدکننده پیوندک گردو در کشور خواهد شد.

رضوانی جلال گفت: امسال 100 هزار پیوندک گردو برای توسعه و سرشاخه‌کاری وارد کشور شد که 70هزار پیوندک ب استان همدان داده شده است.

وی عنوان کرد: از 70 هزار پیوندک گردوی اختصاصی به استان همدان؛ 55 هزار پیوندک به شهرستان تویسرکان اختصاص داده شده است و باغداران هم‌اکنون درحال پیوندزنی هستند./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***