معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان از پر آب شدن رودخانه زاینده رود در تاریخ 13 تیر ماه خبر داد.

به گزارش سلام نو، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: خروجی سد زاینده رود دقایقی دیگر بامداد رو پنجشنبه به مدت ۲۰ روز برای کشت بهاره کشاورزان شرق و غرب اصفهان افزایش می‌یابد.

حسن ساسانی چهارشنبه شب افزود: این تصمیم امشب در جلسه کمیته پنج نفره و برای تامین آب باغ‌ها و کشت های انجام شده در شرق و غرب استان اصفهان اتخاذ شد.

کمیته پنج نفره تصمیم گیر برای استفاده بهره برداران از آب زاینده‌رود متشکل از مدیر عامل آب منطقه‌ای استان، نماینده استاندار، فرماندار اصفهان، نماینده کشاورزان و نماینده جهاد کشاورزی استان اصفهان است.

وی تصریح کرد: در ماه مرداد نیز در یک نوبت دیگر آب مورد نیاز برای کشاورزان از زاینده رود تامین خواهد شد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان میزان حجم کنونی سد زاینده رود را ۸۴۲ میلیون مترمکعب اعلام کرد.

ظرفیت سد زاینده رود تا ۱.۴ میلیارد متر مکعب آب است.

دریچه‌های سد زاینده‌رود که از ساعت یک بامداد روز دوشنبه هشتم بهمن سال قبل به منظور استفاده کشاورزان برای کشت پاییزه این دوره بازگشایی و آب در بستر این رودخانه در کلان شهر اصفهان جاری شده بود، بامداد یکشنبه ۲۸ بهمن کاهش یافت تا بخش وسیعی از این رود به ویژه در منطقه کلانشهر اصفهان تا نوروز ۹۸ همچون ماه‌های قبل آن با خشکی روبرو شود و قرار شد برای نوبت دوم آبیاری کشت کشاورزان در فروردین امسال دوباره زاینده‌رود بازگشایی شود.

پس از آن ‎رییس جمهوری ۱۳ اسفند امسال به وزارت نیرو دستور داد تا با در نظر گرفتن نیازهای زیست محیطی در ایام نوروز، آب را در زاینده‌رود رها کند و بعد از آن زمان تاکنون آب در بستر زاینده‌رود جاری بوده است و بر پایه اعلام آب منطقه‌ای تا روزهای پایانی خرداد امسال ادامه داشت.

زاینده رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه سرچشمه گرفته است و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

زمین‌های کشاورزی اصفهان حدود ۵۶۳ هزار هکتار معادل ۳.۵ درصد از مساحت استان می‌باشد که با توجه به محدودیت‌های منابع آب در سال‌های اخیر، تنها حدود ۲۹۰ هزار هکتار آن زیر کشت زراعی و باغی قرار گرفته است.

در سال زراعی ۹۶- ۹۷ حدود ۲۱۰ هزار هکتار از مجموع زمین‌های کشاورزی استان به کشت محصولات زراعی اختصاص داشت که ۱۹۰ هزار هکتار آن زراعت آبی و ۲۰ هزار هکتار مربوط به زراعت دیمی بوده است.

میزان تولید انواع محصولات زراعی در استان اصفهان با توجه به بروز پدیده خشکسالی و کاهش سطوح زیر کشت حدود سه میلیون و ۲۵۰ هزار تُن برآورد شد و این در حالی است که بیش از ۱۸۰ هزار نفر در این بخش در استان مشغول به کار هستند./خبرآنلاین

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***