گفتنی است ماهونیا درختچه همیشه سبز می باشد که نهایت رشد آن تا ۲ متر می باشد گل دهی این گیاه از اسفند تا اردیبهشت است و همچنین رسیدگی به این گیاه تنها در ماه های مرداد و شهریور صورت می گیرد.
جالب است بدانیم که میوه ماهونیا به صورت خام و یا پخته مصرف می شود و طمع آن نیز ترش مزه می باشد از این رو برخی از افراد از ماهونیا برای طعم دادن به آش و یا نان استفاده می کند.
به طور کلی باید در نظر داشت که میوه ماهونیا ریز و بذرهای زیادی دارد و برخی از افراد این میوه را خشک کرده و در فصلهای دیگر از آن استفاده میکند هر چند می توان از گلهای ماهونیا نیز به صورت خام مصرف کرد.
درمان التهاب معده با استفاده از ماهونیا
آنچه مسلم است یکی از مهمترین خواص درمانی گیاه ماهونیا را میتوان درمان التهاب معده ضعف گوارشی تحریک کلیه و کیسه صفرا را نام برد از این رو برای دستیابی به نتیجه مطلوب هم میتوان از میوه این گیاه استفاده کرد و هم اینکه از گل های آن.
باید در نظر داشت که از دیگر خواص داروی گیاه ماهونیا اشتها آوری می باشد از این رو افرادی که تمایل به اضافه وزن دارند می توانند مصرف این گیاه را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
افزایش میزان باروری و تقویت قوای جنسی نیز از دیگر مزایای مصرف ماهونیا می باشد.
مبارزه با انواع سرطان ها را نیز می توان در زمره دیگر مزایای مصرف گیاه ماهونیا دانست چرا که این گیاه از خاصیت ضد توموری برخوردار است.
بدیهی است درمان عفونت های ادراری نیز یکی دیگر از مزایای مصرف گیاه ماهونیا است چرا که مصرف این گیاه ادرار آور می باشد.
درمان بیماری های گوارشی را نیز می توان از دیگر مزایای مصرف گیاه ماهونیا عنوان کرد چرا که طبق تحقیقات به عمل آمده مصرف ماهونیا خود میتواند عاملی برای درمان اسهال و یبوست نیز باشد همچنین باید متذکر شد که گیاه ماهونیا ملین نیز است.
باید در نظر داشت که از دیگر مزایای مصرف ماهوتیا میتوان به تب بربودن و پایین آوردن فشار خون نیز اشاره کرد همچنین بهتر است متذکر شد که مصرف این گیاه میتواند باعث تقویت رحم و درمان سرفه نیز شود.
در پایان باید خاطر نشان کرد که مصرف ماهوتیا نباید همزمان با شیرین بیان باشد چرا که در این صورت احتمال بروز مشکلات جدی برای فرد وجود دارد همچنین زنان باردار و شیرده قبل از مصرف ماهوتیا باید با پزشک معالج خود مشورت کنند.