۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۹
کد خبر: 23741543

یکی از پایه های پنج گانه دین مبین اسلام حج است که حضرت امام محمد باقر(ع) می فرمایند در کنار نماز، روزه، زکات و ولایت یکی از پایه های پنج گانه دین مبین اسلام است.

حج باعث می شود که فقر زوال یابد و گناه بندگان مورد بخشش پروردگار الهی قرار بگیرد. حج باعث تواضع و فروتنی و درهم شکستن تکبر و استکبار می شود.

مسلمانان در حج می توانند با یکدیگر آشنا شوند و آثار پیامبر اکرم(ص) حضرت محمّد مصطفی(ص) را به یاد سپارند و آن ها را فراموش نکنند و حج یکی از بهترین وسایل برای رسیدن بندگان حقیقی و سالکان به خداوند مهربان هستند

حج میعادگاه عاشقان الهی از حضرت آدم(ع) تا خاتم (ص) است و محل دیدار بندگان حقیقی با جانان، معبود حقیقی خود است.

حج میعادگاه حقیقی دلدادگان با حضرت امام زمان(عج) در دوران غیبت ایشان است. و بیان شده است که «به خدا قسم صاحب این امر هر سال در موسم حج حاضر می شود. مردم را می بیند و می شناسد و مردم او را می بینند ولی نمی شناسند.»

نخستین مرکز جهانی برای عبادت که ماسه برکت و هدایت برای همه جهانیان است، کعبه می باشد. کعبه عامل مهمی است که زمینه قیام همه مردم را به قسط و عدل فراهم می کند و تمام بندگان از هر نژاد و جغرافیایی در این میعادگاه عشق حضور پیدا می کنند.

حضرت امام جعفر صادق(ع) می فرمایند: همواره دین قائم و زنده است؛ مادامی که کعبه پابرجاست و خداوند متعال کعبه را از حرمت خاصی برخوردار ساخت و عامل قیام همگانی و مردمی قرار داد. خداوند کعبه(یعنی) بیت الله الحرام را مایه قیام برای مردم قرار داد.

مهم ترین عاملی که باعث قیام همه مردم جهان می شود خانه ای است که همگان به سوی خانه نماز می گذارند و به گرد خانه طواف می کنند و در کنار خانه به نیایش می پردازند و در حریم خانه به تفکر در آیات الهی می نشینند.

حضرت امام جعفر صادق(ع) می فرمایند: حاجی و عمره گزار مهمان خداوند مهربان هستند اگر از ایشان بخواهند، به آن ها می بخشد؛ و اگر او را بخوانند اجابتشان می کند؛ و اگر شفاعت خواهند شفاعتشان می دهد؛ و اگر ساکت باشند، او برای آن ها آغاز می کند؛ و در مقابل هر درهم(که در راه حج خرج می کنند) هزار درهم عوض داده می شوند.

فردی که حاجی است از زمانی که قصد حج می کند با هر قدمی که بر می دارد از اکرام و بخشش صاحب خانه که خداوند مهربان است بهره مند می شود.

خداوند مهربان هم گناهش را مورد بخشش خود قرار می دهد و هم به ثواب هدیه می کند و او را حفظ می کند و برکت مالی که بندگانش خرج می کنند را به آن ها عطا می کند.

پیامبر اکرم(ص) در آخرین خطبه ای که در مدینه ایراد کردند، چنین فرمودند: «هر که به عنوان حاجی یا عمره گذار از منزل خارج شود برای هر گامی که بر می دارد تا زمانی که بر گردد صدها هزار حسنه دارد و هزار هزار گناه از او برداشته می شود و هزار هزار درجه برای او بالا برده می شود؛ و در مقابل هر درهم که خرج می کند هزار هزار درهم نزد خداوند مهربان دارد و در مقابل هر دینار هزار هزار دینار و در مقابل هر حسنه ای که در راه خدا انجام می دهد هزار هزار حسنه دارد تا برگردد، و در ضمانت خداوند مهربان است، اگر جان او را بگیرد داخل بهشتش کند و اگر برگشت برمی گردد در حالی که بخشیده شده و دعایش مستجاب شده است. پس دعوت خداوند مهربان را غنیمت شمارید و خداوند مهربان دعایش را بر نمی گرداند و او را در قیامت میان صدها هزار نفر شفاعت می کند.»

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***